Kedi Balıkları Hakkında Bilgiler :)


BlackMiaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2020
İl: Ankara
Mesaj: 20
BlackMiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2020 15:05
Herkese ilk öncelikle merabalar bugün kedi balıkları hakkında bilgi vereceğim hadi başlıyalım.[:geek:]Kedi balığı güzel olan bir akvaryum balığıdır.[3)] Akvaryumunuz için hoş bir görüntü oluşturacaktır. Asıl olarak yetiştiği yerler güneydoğu Asya’dır. Ancak buradan tüm dünyaya da yavaş yavaş dağılmıştır. Boyları 100 santimetreye kadar bile ulaşabilir. Ancak akvaryum koşullarında bu kadar büyüme imkânları yoktur. Akvaryumda da 45 santimetre civarına kadar büyüyebilirler. Yürüyen kedi balığı avcı olan bir balık türüdür. Yürüyen kedi balığı ağzına sığabilecek kadar büyüklükteki balıkları avlayıp yiyebilir. Bu balıklar kendileri gibi dayanıklı olan balık türleri ile bir arada yaşayabilirler. Dayanıksız türler bu balık türüyle aynı akvaryumda yaşayamayabilir. Akvaryuma koyacağınız yavru kedi balıkları kısa süre içerisinde büyüyecektir.

Kedi Balığı Akvaryum Seçimi

Kedi balığı için birçok akvaryum koşulunu sağlamanız gerekecektir.[:)]Kedi balığı akvaryum seçimi için akvaryumunuzun en az 2300 litre olması gerekir. Bu ölçü erişkin bireyler için olup genç ve daha küçük olan kedi balıklarına daha küçük olan akvaryumlarda da bakılabilir. Akvaryumun yüksek olmasından ziyade uzun ve geniş olmasına daha dikkat göstermeniz gerekir. Kedi balıkları kaçma konusunda iyi olduklarından akvaryumu iyi kapatmanız yararlı olacaktır. Aksi halde eve geldiğinizde kötü manzaralarla karşı karşıya da kalabilirsiniz.

Kedi Balığı Akvaryum Şartları

Kedi balığını uygun koşullarda beslemek gerekir. Kedi balığına akvaryum şartları oluşturmak için bir şeyler yapmanız gerekecektir. Akvaryumunuzu sürekli olarak 20 – 26 derece arasındaki sıcaklıklarda tutmanız gerekir. Ayrıca akvaryumunuzun ph değerleri de 5,5 ve 8,0 arasında olması gerekir. Suyun setlik derecesi de 2 -25 H olması yeterli olacaktır. Ancak Kedi balıkları sıcaklık değişimlerine ve su kimyasına çok fazla uyumluluğa sahiptir. Kedi balıkları için bitkilerden ziyade bu balıkların saklanabileceği yerler olması daha iyi olacaktır.

Kedi Balığı Beslemesi

Hem etçil olarak hem de otçul olarak beslenebilen bir balık türü olan kedi balığı hemen hemen bütün yemlerle beslenebilir. Bu yüzden de kedi balığı beslemesi kolay olabilecek olan bir türdür. Ayrıca bu balık doyma bilmediği için aşırı yemlemeden kaçınmakta büyük fayda vardır. Bu balık çok dayanıklı olan bir balık türüdür. [:*][;)]

Beğenenler: [T]224041,drgeckoo[/T][T]210712,tkahramaner[/T]
Teşekkür Edenler: [T]224041,drgeckoo[/T][T]210712,tkahramaner[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir