Kiraz Karides İle İlgili Bilgiler


Hamdi bayramÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2022
İl: Sivas
Mesaj: 150
Hamdi bayramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2022 20:32
kiraz karides suyu nasıl olmalıdır?
6.5-8 pH aralığında ve 15-30C (57-86F) sıcaklığında temiz suda yaşayabilirler. En ideal su sıcaklığı 22-23C dir. Kiraz karidesler hem etçil hem de otçul (omnivore) olarak beslenirler.

boyutları ne kadardır ve ne kadar yaşarlar?
tam anlamıyla gelişmişse 4cm boyuna ulaşabilirler ve gerekli ortam sağlandığında ortalama 2 yıl yaşarlar.

çeşitleri:
Kiraz karidesler 3 çeşittir. a grade en koyu kırmızı, b grade kırmızıdır ama şeffaflığı azdır, c grade ise şeffaftır ve kırmızılğı azdır. ena z tutulan cinsi c grandedir.

sevdiği bitkiler:
Java Moss, Christmas Moss ve Java Fern bu canlıların sevdiği bitkilerdir. Zamanının çoğunu bu bitkilerin yapraklarında geçirirler.

yanında yetiştirilebilir balıklar:
Akvaryumda rasbora, siyah neon, kardinal neon, lepistes, plati, cüce vatoz, çöpçü çeşitleri, elma salyangozu olabilir, fakat yeni doğan karides yavrularını yiyebilirler.

Kiraz karides ne ile beslenir?
Karidesler için üretilmiş yemler ile bu canlıları besleyebilirsiniz. Ayrıca tüm diğer karidesler gibi kiraz karidesler de bitkileri ve mossları çok severler. Çünkü mosslar üzerinde yetişen bazı mikrobiyolojik canlılardan beslenirler. ayrıca marul ve brokoli gibi yeşillikleride temizledikden sonra verebilirsiniz. [EDIT]Hamdi bayram,2022-10-19 20:43:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir