Kötü Su İçin Çare Kuyu Suyu


Keweln09Çevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2019
İl: Ankara
Mesaj: 209
Keweln09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2020 17:05
Merhabalar büyük üstadlar sorum özellikle sizlere bu sıralar çeşme suyunda problemler var araştırsıgım kadarıyla bu sorunu yaşayan birtek ben değilim su değişimi sonrası bir l144 longfin kaybettim sebepsizce her su değişiminden sonra balıklarımın tüllerinde gerileme oldu bir kaç seferdir hazır su ile değişim yapıyorum lakin aklıma şöyle birşey geldi köylerde olan çeşmelerden bidon bidon su doldurup gelsem onları dinlendirip değişimi onlarka yapsam nasıl olur elimde suyun değerlerini ölçemeye yarıcak alet edavat yok malesef

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2020 17:33
"Büyük üstatlar " gelene kadar ben düşüncemi belirteyim. [:D] Ülkemizde musluk suları genelde pH 8 civarı hafif bazik ve kalsiyum oranı yüksek sert sulardır. O yüzden bizler de damak zevki için hazır suları kullanıyoruz.

Balıklarınızın biyolojik gereksinimine göre su tercih etmeniz ya da hazırlamanız lazım. pH, sertlik, Nitrat, klor vb çeşitli değerleri göz önüne almak gerek. Kuyu suyu zaten içmek için de önerilmez fakat köyden kaynak suyu kullanılacaksa içeriğini bilmek gerek. Ve her kaynak için değerler değişecektir.

Eğer fayda gördüyseniz aynı markanın hazır suyuyla devam edebilirsiniz. Ya da piyasadaki su düzenleyicileri kullanarak musluk suyunu uygun hale getirebilirsiniz.

İlle de köyden kaynak suyu kullanacaksanız ya da sorunun musluk suyundan olduğunu anlamak için basit test kitlerinden internet yoluyla edinebilirsiniz.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]209822,DenisKerimoglu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir