L144 Vatoz Üretimi Ve Damızlık


BalikSever342Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2020
İl: Hatay
Mesaj: 349
BalikSever342Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2020 18:49
L144 vatozlarını üretmenin ve sağlıklı yavru almanın püf noktaları nelerdir? Ve petshoplara(hepsine değil) pek güven olmadığı için alırken damızlık olduğunu nasıl anlarız. Bir de cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2020 19:51
Selamlar, araştırmalarıma göre öğrendiklerimi paylaşayım: Akvaryum en az 100 litre olmalı, akvaryum yüksekliği 40 45 cm olmalı eğer fazla yüksek olursa basınçtan dolayı yavru alınamıyormuş. Yumuşak suyu severler, mangrow kökü suyu yumuşatır ve kökü emmeyi çok severler. Bir dış filtre ve pipo filtre . Pipo filtre hem bakteri için önemli ve vatozlar üzerinde yiyecek bulurlar. Bakteri döngüsü oturmuş bi akvaryum olmalı su değişimleri azar azar yapılmalı. Ayrıca üreten kişiler yumurtalardan yavrular çıktıktan sonra su değişimi yapmıyormuş yavrular etkilenmesin diye. Cinsiyet konusu da erkeklerin ağız kısmı dar uzun ve boynuzlu oluyor. Gözlerinin arasına kadar uzayan boynuzlar. Disilerin ağız yapısı daha geniş erkeğe göre uzun değil. Disilerde de boynuz cikabiliyor ama sadece ağız kenarlarinda. Damızlık olanlarin boyu sanırsam 8 9 cm oluyor. Erkek küpte durmaya baslayinca ciftlesmek istediği anlasiliyormus. Disi yumurtalarını birakiyor disinin işi bitiyor sonrasi erkekte. Küpte yumurtalari havalandirir yavrulara erkek sahip çıkar. Yem olarak tetra hikari jbl yemleri var ayrica bezelye, salatalik, ispanak, kapya, yemeklik kabak . Ozellikle salatalik haslamadan kasip catala takip koyuyorum cok seviyor en iyi yem diyorlar. Bezelye, ispanak fazla atmayin yiyecekleri kadar; kapya, salatalik, kabak da 2 saatten fazla akvaryumda durmasın suyu bozar.

Aklıma gelenler bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Sevgiler...

Beğenenler: [T]222814,BalikSever342[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222814,BalikSever342[/T]
+1: [T]222814,BalikSever342[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BalikSever342Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2020
İl: Hatay
Mesaj: 349
BalikSever342Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2020 20:44
Çok sağolun. Ama benim bir sorum daha ıspanak dışında diğer sebzeleri nasıl hazırlıyoruz?[:?]

Beğenenler: [T]215740,goldfishlove[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2020 20:54
Kabak ince dilim kesip 10 15 dk kaynatıyorsunuz. Kapya da ayni hafif yumuşak olsun. Salatalik yine ince dilim haslamadan. Bezelye taze ise 15 dk falan kısık ateste yumusamasi gerekiyor. Sert yiyemiyorlar.

Beğenenler: [T]222814,BalikSever342[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222814,BalikSever342[/T]
+1: [T]222814,BalikSever342[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir