Lepistes Ve Yavru Akvaryumu


vortiaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 416
vortiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2019 06:18
Bugün tek olan dişi leopar lepistesimin yanına hb 2 erkek lepistes aldım 1ini dişi sanarak aldım ama erkekmiş ve dişi lepistesimin yavrulayacak olduğunu fark ettim. Akvaryumu erkeklere dar etti mecburen ayırdım fakat elimde koyabileceğim bir akvaryum yok bu yüzden şimdilik geniş bir kaba ayırıp rafyayla yavrulara koruma sağlayacağım daha sonrasında yavruları alıp yavru akvaryumuna koyucam. Yavrular biraz büyüdükten sonrada dişi lepisteside o akvaryuma eklemeyi planlıyorum.
Size sorum şu bu dişi yavrulara zarar verir mi büyük sayılmayacak 20 litre bir akvaryum anubias ve tilki kuyruğu var ayrıca rafya ile desteklemeyi düşünüyorum. Biraz korkuyorum agresif bir balık ikinci seçeneğim ise dişiyi dinlendirmek için o kapta tutmaya devam etmek olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzhankÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 382
OguzhankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2019 08:55
Dişi baliğinizin akvaryumu yeni erkeklere dar etmesinin dişinin akvaryumu sahiplenmesi ile alakasi olabilir diye düşünüyorum hamile olmasindan ziyade.Ben kendi adima küçük bir kabi sağlikli bulmam.Akvaryuma geri koyardim ben olsam.Akvaryumda bitkilendirme varsa ek olarakta bahsettiğiniz rafyalamayi yaparsaniz yavrularin bir bölümü hayatta kalacaklardir.lepistes yavrularini agresif bir şekilde yeme eğiliminde bir balik değildir.Zaten bütün yavrularin büyüdüğünü varsayarsak çok değil bir seneye kalmaz(yada zaman içerisinde) ne boyutta bir akvaryumunuz olursa olsun kapasite yetmeyecek buda su değerlerinde bozulma baliklarda hastalik olarak size geri dönecektir.Ben çevik ve güçlü yavrularin hayatta kalmasinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.Tabiki bu benim düşüncemdir.saygilar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir