Meleklerimden Yumurta Alabildim Sonunda


teriyakinsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2016
İl: Içel
Mesaj: 27
teriyakinsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2018 16:38
3. kez yumurta aldığım ama yavru çıkartamayıp hepsini yedirdiğim çabalarımdan sonra ayrı bi yer yapıp yavru aldığımı bildirmek isterim. çiftimi ayırıp bolca metilen mavisi ile zenginleştirdiğim suyumda gayet başarılı yavru aldım. video linki aşağıda bulunuyor göz atarsanız sevinirim yaptığım yanlış varsa eğer yada eklemek istediğiniz varsa yorum yaparsanız sevinirim. yavru almakta güçlük çeken varsa yardımcı olurum elimden geldiğince. ayrı dekorsuz cama cam boş akvaryumda şuan yeniden koydum çiftimi orda tekrar yavru almayı planlıyorum inşallah olur.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=6QjAW8xKEpE[/VID]

Beğenenler: [T]13635,MiSoSiKiaN[/T][T]186227,nalcioglu28[/T][T]56946,ASEYAZ[/T]
Teşekkür Edenler: [T]56946,ASEYAZ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2018 19:00
Ne kadar güzel sizin adiniza cok sevindim... Nasil bir mutluluktur ve hobi anlaminda doyumdur tahmin edebiliyorun :)

Ancak merak ettigim bir durum var.. Bol metilen mavisi doktum diyorsunz... Böylelikle akvaryumun tüm bakteri duzenini sıfırlamıs oldunuz..Yeni dogan yavrular bundan hic etkilenmediler mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teriyakinsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2016
İl: Içel
Mesaj: 27
teriyakinsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2018 12:40
[QUOTE=cıbırlover1]Ne kadar güzel sizin adiniza cok sevindim... Nasil bir mutluluktur ve hobi anlaminda doyumdur tahmin edebiliyorun :)

Ancak merak ettigim bir durum var.. Bol metilen mavisi doktum diyorsunz... Böylelikle akvaryumun tüm bakteri duzenini sıfırlamıs oldunuz..Yeni dogan yavrular bundan hic etkilenmediler mi ? [/QUOTE]

Durum şöyleki metilen mavisi karıştırdığım suyu baya bi ayrı bir saklama kabında karıştırdım ilk başta sonra yumurtaların üstünde olduğu mermerin üstünden suya döktüm yumurtalar çıkmadan bi gün önce dökmeyi bıraktım amacım yumurtaların yada çıkmayan yumurtaların mantarını engellemekti çünkü anaçları ayırmıştım. Yumurtalar çıkacağında daha önce başka bi akvaryumda kullandığım sünger filtre koydum ama hiç yıkamadım temizlemedim amacım bakteri kültürünü korumaktı zaten yani yavrular çıktığında ortam neredeyse idealdi. Yaklaşık 3 haftalık oldular ama düzenli bakamadığımdan artemia çıkartamadığımdan çoğu öldü şuan. Kayıpsız yavruları büyütmek daha özen ve ilgi bekliyormuş bunu anladım. Yorumujuz için teşekkür ederim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir