ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kocabey
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 00:13
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2018 01:01
Toplam Mesaj:
717 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa UÇAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Twinstar Süper S
Evde yapılan sistemde otomatik çalışma imkanı olmuyor. timer ile ne sıklıkta çalıştıracağımızı bilemiyoruz birde kullanılan telden mi bilmiyorum suyu sarartıyor.
kuracağımız tank show tankı olacak ve sürekli göz önünde olacak, bu yüzden profesyonel bi kurulum yapmak ve işi şansa bırakmamak istiyoruz. Zaten cihazı bulamazsak muhtemelen dıy şekilde çözeceğiz gibi. ilginize teşekkürler
Twinstar Süper S
130X50X50 yüksek destekli bi tank kuracağım. Twinstar süper s arıyorum. Bildiğiniz bi yerde var mı ?
İthalatçısında süper s modeli yok.

Veya bu ürünün muadili bi başka markada olabilir..[EDIT]kocabey,2016-03-08 21:03:59[/EDIT]
Twinstar Süper S
130X50X50 yüksek destekli bi tank kuracağım. Twinstar süper s arıyorum. Bildiğiniz bi yerde var mı ? İthalatçısında süper s modeli yok.
Bu da ne? (fotoğraflı)
Midye kırığında bitki olmaz arkadaşım.kumunu değştir bence..

Akvaryuma Bonsai Ağacı
Arkadaşlar doğadan toplamış olduğum bir çok ağaç dalını ben tanklarımda kullanıyorum. Kayısı ağacı ve özellikle yabani badem ağaçlarını tercih ediyorum. Yabani Badem ağaçlarında daha uygun dal şekilleri oluyor. Vernik yapmaya gerek yok. Önemli olan kabukların iyi soyulmuş  olması ve ağaç özsuyunu salmış olması gerek. Mantarlaşma mangrow ve yati köklerindede oluyor zamanla geçiyor ve genelde zararsız. Şu anda 3 yıllık bir badem dalı 30 litrelik karides tankımda 6 aydan uzun süredir duruyor.
İsta 1 litre co2 tüpü hakkında sıkıntım var !
Bahsettiğiniz 1 litrelik tüpten ben kullanıyorum,regülatör olarak ista selenoid valfli regülatör aldım hiç bir uyum problemi olmadan montajını yaptım. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum.Bu tüpün tek sıkıntısı çabuk bitmesi,3 ay civarında  bitiyor 80 litrelik tankımda.Tüpü değiştirme imkanınız varsa daha büyük hacimli olanla değiştirmenizi tavsiye ederim.Bahsettiğim  Regülatör 215 liraydı ben aldığımda...
Sizce Hangi Akvaryumu Kullanmalıyım
Yunus bey anladığım kadarı ile ilk kez bir bitki tankı kuracaksınız. Eğer öyleyse ben sizin yerinizde olsam en küçük olan tankı kurardım.Küçük tanklarda kurulum  ve idame ettirme çok daha az zaman alır.Büyük tank daha çok zaman,daha çok emek,daha çok masraf demektir.Olası sorunlarda yeniden kurulum gibi daha kolay başlangıç yapabilirsiniz.

Serkant arkadaşın son mesajında yazdığı gibi toz pembe olmayabiliyor çoğu zaman.Sorunsuz bir bitki tankı nerdeyse yoktur,en az sorunla uğraşmak için bence bu başlığı
 http://www.akvaryum.com/forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
okumadan ne tank seçimine nede kuruluma başlamayın. Bitki tankları daima interaktif devam ederler,kurulum yapıldıktan sonra kendi haline bırakılamayacak kadar narindirler.
Co2 Regulatör Tavsiyesi
Yaklaşık 2 yıldır bende istanın selenoidli regülatörünü kullanıyorum. Daha önce başka regülatör kullanmadım ama ista hem görünümü hem kalitesi hemde ayarlanabilirliği ve ayarın devamlılığı açısından çok başarılı. Sadece tüp değişimlerinde ayar yapıyorum bir dahada ellemiyorum ve yaklaşık 6 ay tüp bitene kadar ayarlamaya gerek yok. Günde toplamda 9 saat çalışıyor 3 er saat ara ile ve selenoidde ısınma  tehlikeli boyutta değil. Ben rahatlıkla önerebilirim..
Akvaryumda Güneş Işığını Taklit
Bahsettiğiniz sistem güneşi taklit değildir.Güneşi taklit edebilmesi için 24 saat boyunca güneşin hareketini izlemesi ve ışık gücünü artırması ve azaltması lazım.  Sizin söylediğiniz sistem 2 dakikada ışığı tam güç çalıştırmaya yarayan bir sistem.

Güneşi taklit eden sistemi bende bir resif tankında youtube da görmüştüm.Tamamen güneşin hangi saatte hangi güçte ışık verdiğine göre ışık veriyordu. Ülkemizde benim söylediğim sistemi bulmak nerdeyse imkansız...
Mayalı sistemden çok geç co2 geliyor
Sistemde kaçak vardır kesin. Şekerli su  ile maya karışıktan sonra reaksiyon yapmaması nerdeyse imkansız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.