ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mesafeler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2011 03:29
Son Ziyaret:
04 Kasım 2015 10:11
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Can Baydar
Doğum Tarihi:
17 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
uçak teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/104652.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

200-70-70 Yeni Tank
Ticaret düşünüyorsanız önce 4mm camdan vergi levhanıza çerçeve yaptırın. Kayıt, kuşak gerektirmez. 
Akvaryum kum seçimi
En incesinden mercan kırığı. Temizliği iri kumlardan daha zor. Fakat altına neredeyse hiç pislik girmiyor. Kumun altına girip biriken pislikler orada kalıyor. Bir süre sonra nitrat patlaması yaratabiliyor. Biraz kibarca dip çekerseniz gayet güzel oluyor. Ph konusunda katkısı da bir avantajı. Fakat fiyatı da dezavantajı. İnce kumu balıklar kolayca kazabiliyor. Ağızlarına zarar vermiyor. Söylendiği gibi de balıklar dağıtıp suyu bulandıramıyor. O kadar kolay değil. Çok iri bir balığınız varsa belki. O da malawi türlerinde yok. Ekonomik olarak zorlamayacaksa kesinlikle mercan kumu derim.
İdeal akvaryum ölçüleri
Selamlar. 60 santimetre yüksekliğinde bir tankım var. Açıkçası bazen zorluklar olabiliyor. Bu boy için dip sifonu bile bulmak zor. DIY yaptım. Çoğu dış filtrenin emiş borusu kısa geliyor. Onu da kendim yapmak zorunda kaldım. Bitkili olacak ise bazı üst ve orta seviye bitkileri taban bitkilerine ışığın ulaşmasını engelleyebiliyor. Ölçüler besleyeceğiniz türe göre de değişir. Bazı türler alancı olabiliyor. Taban alanını genişletecek ölçü değişiklikleri fayda sağlayabiliyor.130 cm gibi büyük sayılabilecek bir tank için 40 küsür yükseklik biraz orantısız görünebilir fakat 50 55 düşünülebilir bence. Hacim arttıkça ekipman maliyeti de epey artıyor bunu da göz ardı etmemek gerekir bence. Ekonomik durumunuza, ayıracağınız zamana göre karar verirseniz en yüksek seviyede keyif alırsınız. Çoğu zaman hobiciler büyük tank alınca iş bitti diye mutlu olurlar ama tabana 40 kilo mercan kumu gider dediğimizde (kilosu 3-4 lira) bütün keyif kaçar malesef. Keyifli hobiler.
nedir bu akvaryumculardan çektiğimiz
Bir bardak çayın maliyeti de çok düşük mesela. Bizim köyde kıraathaneler 40 kuruştan satıyor. 5 kuruşa falan mal oluyodur bir bardak çay herhalde. Bir gün yolunuz düşerse niye 8 kat kar koyuyorsun? diye sormanızı isterdim adama. Kenardan dayak yiyen hobici izlemek zevkli olurdu. Kasapta et atıyorum 30 lira. Bu inek besleyip kasaba 30 liradan et satmaya çalışmak gibi oluyor. Adam kilosunu 10 liradan alabiliyor sizin haberiniz yok. Nadide bir spor araba gibi yüksek fiyatlara el değiştiren özel bir türünüz olmadığı sürece yavrular her zaman 1 lira edecektir doğal olarak. Ayrıca nadir tür olması o türü ticari olarak başarılı kılmaz. Buradaki örnek için geçerli olmayabilir belki ama şöyle de bir durum var. Hobici özel bir balığı alırken çok para veriyor. Hatta kazıklanıyor. Sonra yavrularının altın gibi değerli olacağını sanıyor. Hayal kırıklığına uğruyor. Akvaryumcuya dovii yavrusu götürsen tipine bakar satmaz bu der ve almaz çok bilinçli değilse. Hatta bilinçli olsa bile almaz. Ticaretin mantığına aykırı. Dovii arayan paralı bir kesim müşterisi vardır 5 liradan da alabilir gözü kapalı. Çok özel türler satan butik diyebileceğimiz akvaryumcularda şans denemek lazım. 
Akvaryum için
Bunlar tamburlanmış taş olarak geçiyor. Sonradan bu şekli alıyor. Doğada bu kadar yuvarlak taş gövmedim ben. Dalışta bunlara benzer daha yassı, köşesiz taşlar görüyorum. Denizden toplanabilir. Bu forma yakın çakıl taşları da bulunabiliyor doğada.
15 LT Japon Akvaryumu Kuruyorum (RESİMLİ)
Selamlar. 15 litreye 100 watt ısıtıcı bence biraz fazla. Japonlar diğer türlere nazaran düşük ısıya dayanıklı balıklar. 23-25 derece arası iyidir. Eviniz sürekli sıcak kalıyorsa ısıtıcısız da bakılarbilirler. Fakat ısı dalgalanmaları olabileceğinden pek tavsiye edilmez. Ev buz gibi değilse ısıtıcı kısa süreyle çalışıyorsa sorun olmaz. Bence çok ekstrem şartlarda bile aylık 10 lira yakar.
Kum, Dış filtre
Fluval fiyatina eheim filtre alinabilir. 0 numara mercan kumu malawi icin en iyi secenek bence. Suya en fazla salinim yapan kum. Silis kum yari yariya ucuz fakat suya bir faydasi yok. 200 watt tetratec isitici kullaniyorum. Gayet memnunum. Boyutlari da uygun. Kalibrasyon geretirmiyor. Eheim jager isiticilar bence eheim urun gaminin en zayif halkasi. Kalibrasyon problemi var. Boyu cok uzun. Cevik kuvvet jopu gibi meret. Rakiplerine gore pahali.
Malawilerime Yem
Akvaryumda beslenen malawi türlerinin çoğu otçuldur. Esasında bitkisel besinin yanında düzenli olarak az miktarda hayvansal yem ile beslemelisiniz. Öteki türlü bloat kaçınılmaz.
Bedava balık baldan tatlı olmuyormuş!
[QUOTE=Salem] [QUOTE=mesafeler]
Fakat benim bir sitemim var bu konuda. Hayalini bile kuramayacağım türler var bazı abilerimizde. Paylaştıklarını da biliyorum. Fakat bu paylaşım belli bir zümrenin arasında oluyor bence. Ben istediğim bir türü malesef elde edemedim. [/QUOTE]


Emrah bey, bu paylaşımlar belli bir zümrenin arasında sözünüz doğrudur evet. Fakat bu zümreyi açmak lazım: bu zümredeki insanlar daha elit, daha zengin, daha yaşlı vs. gibi özelliklere sahip değil. Bu zümre amerikan türlerinde daha önceden tecrübesi olduğu düşünülen, forumca az çok bilinen, genelde dağıtımı yapan kişilerin az çok tanıdığı insanlar zümresi.

Bırakın ülkemizde bulunmayan türleri, ben elimdeki zebrayı bile hediye edeceğim zaman alacak insanın öldürmeyeceğinden emin olmak için elimden geleni yapıyorum. Dolayısı ile bu zümreye dahil olmak zor.

Bahsettiğiniz insanların da aldığı sorumluluğu bir düşünün. Türkiyeye ilk gelen festaelerden alan 2 kişi elindeki türleri öldürse şuan festae ülkemizde dağıtılmaya başlayan bir tür olmazdı. Aynı şey diğer türler için de geçerli. Bu yüzden siteminizde kendinizce haklı olsanız da empati kurduğunuzda karşı tarafın da en az sizin kadar haklı olduğu yönler olduğunu göreceksiniz.

Saygılar.
[/QUOTE]

Doğru söze diyecek laf yok. Sizler de haklısınız. Bazen insanın evladı gibi olabiliyor tankımızdaki canlılar. Onları bu hale getirmek çok zor. Ne olursa olsun ellerinize, emeklerinize sağlık diyorum.
akvaryumum ( resimli)
Bence balıklar açısından çok iyi. Yapay küp ya da plastik dekorlardan bin kere iyidir. Taşlar biraz ufak olsa, hacmi daha az azaltsa süper olacak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.