ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Can13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2011 20:02
Son Ziyaret:
23 Ocak 2023 15:28
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Can Sular
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1996
Yaş:
27
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Sular İzmir-İstanbul

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum Bitkili Ve Canlı Doguran
Hayırlı olsun akvaryumunuz güzel görünüyor. Cüce vatozlar için bir çanak veya küp de alırsanız çok daha hoş durur bence.
Tül Kuyruk L144
Mavi göz, siyahlara oranla daha pahalıdır, ama hangisini alırsanız alın, saldırgan türlerle beraber beslemeyin çünkü bazı balıklar tül kuyrukların kuyruklarına zarar verebiliyor.
Disi Balik Yumurtalari Atti
Eğer dişi gençse ve ağzına ilk kez yumurta almışsa acemilikten dolayı ilk birkaç denemesi başarısız olabiliyo belki de ondandır. Su kalitesine gelince, akvaryumda yeterli, düzgün filtreleme ve düzenli olarak su değişiminin yapılması lazım. Bir de demasoniler hafif sert suyu seviyolar bütün bunlar düzgünse bence eninde sonunda sağlıklı yavru alırsınız. [:iyi:]
Delikli Kayalara Bitki Ekmek
Sol tarafta yüzeye yakın duran bitki Elodea, onu kuma ekmenize bile gerek yok öylece dursa bile yeterli ışığı aldığı sürece büyüyecektir. Diğerleri için çok kesin bir şey diyemeyeceğim ama elodea dışındaki bitkileri genel olarak kayalara ve köklere misina veya ince bir ip yardımıyla bağlayabilirsiniz. Dere kumuna gelince, kullanan birçok insan bitkiler için iyi olduğunu söylüyor ama en önemli nokta akvaryuma koyulmadan önce çok çok iyi temizlenmiş olması.
Sarı Prenses Sürekli Küpte Duruyor
Eğer sorun stresse balıklar (özellikle dişiler) zaten çiftleşmez veya bunu ertelerler. Başka bir akvaryuma gelince, mpanga ile yunuslar en az 200-300 (ayrı ayrı, sırasıyla) litrelik akvaryum isterler. Bp ler de aşağı yukarı sp ler kadar alana ihtiyaç duyar. 120 litrelik bir akvaryum 1e 3-4d sp için idealdir. Dişi sp ler erkeğin baskısından kaçmak veya ağızlarına yumurta aldıkları zaman güvenli bir köşeye geçebilmek için alana ihtiyaç duyarlar. Bundan dolayı çok fazla balıkla beraber bakılmamaları gerekir.
Sarı Prenses Sürekli Küpte Duruyor
Akvaryumunuzun hacminden kaynaklı olabilir. 120 lt sp ler için idealken özellikle yunus ve mpanga gibi balıklar için bu miktar çok az. Sadece sp besleseniz bile 120 lt 15 balığa yine yetmez. Hacim yetersizliği ve balık fazlalığı da stresi tetikleyen faktörlerdendir ve kavga vb. şeyler olmasa bile akvaryumdaki balıklar anormal davranışlar sergileyebilir.
Vatoz Ve Çöpçünün Görevleri Nelerdir
Vatoz ve çöpçü almanız mutlak bir zorunluluk değil ancak almak isterseniz de lepisteslerinize bir zararı olmaz. Yalnız burada önemli olan, balıklarınızı hangi niyetle alacağınız. Birçok kişinin sandığı aksine çöpçü balıkları diğer balıkların dışkıları ile beslenmez, vatoz da aynı şekildedir. İkisi de dipteki yemleri, başka yemlerin artıklarını ve akvaryumdaki yosunları yerler. Ayrıca alacağınız vatozlar cüce vatoz ise lepistesler cüce vatoz yavrularına zarar verebilirler.
Disi Balik Yumurtalari Atti
Yumurtaları ağızdan atmanın başlıca sebeplerinden birisi strestir ve sebepleri arasında düşük su kalitesi, yetersiz yaşam alanı ve uyumsuz türlerle bir arada yaşamak vardır. Eğer yukarıdaki durumlar akvaryumunuzda yoksa, akvaryumla çok sık uğraşmak, akvaryumun düzenini bozmak gibi şeyler de balıklarda stres yaratabilir.
Tül Kuyruk Cüce Vatoz Üreme Boyu
1) Cüce vatozlar, erkeklerin bölge ve dişiler için yaptıkları kavgalar haricinde barışçıl canlılardır ve yavrulara zarar vermezler. Eklemeyi düşündüğün balığın dişi olduğunu varsayarsak bir sorun çıkmaz.

2) Genel olarak 6-7 cm ye geldiklerinde cinsiyetleri bellidir, büyük ihtimalle sizinki de dişidir.

3) 7-8 cm veya üstü, ve ortalama 1 yaşını doldurmuş dişiler (bazen 1-2 ay daha kısa bazen 1.5 yılı bulabiliyor) yumurta dökebilir.

Ayrıca yavrularla yetişkinlerin beslenme tarzları genel olarak farklıdır, yavrulara daha çok protein ağırlıklı, yetişkinlere ise bitkisel ağırlıklı besin vermek gerekir. Bundan dolayı yeni çıkan yavruları, başka tür canlıların olmadığı 50-60 litrelik bir akvaryuma koymayı düşünebilirsin.

Kolay gelsin
Green Terror Ve Astronot
Merhaba, astronotlar 35 cm'e ulaşabilen canlılardır. Çok çabuk büyürler ve kendilerinden küçük boydaki balıklara karşı genel olarak agresif davranırlar. Agresiflikten kastım, küçük balıkları yutmalarıdır ve bu sıkça rastlanan bir şeydir. Ancak GT'ler ile astronotların boyları birbirine yakınsa, 450 litrelik bir akvaryumda balık sayısı fazla olmadığı sürece bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.