ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fairyland
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2011 11:55
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2012 08:53
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağdaş Düzgün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Elektronik teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağdaş Düzgün

SON 10 MESAJI

osmaniye
[QUOTE=tutku05]

Çağdaş bey herzaman beklerim numaram 5458262446.

[/QUOTE]
Teşekkürler arıycam sizi iyi günler diliyorum.
osmaniye
Bende osmaniyeliyim antepte yaşıyorum sık sıkta gelirim memlekete. Bu arada mehmet bey discus beslemeyi düşünüyorum büyük ihtimal yakında görüşürüz gelicem osmaniyeye. Bende malawiler var tropheus ve amerikana geçicem elimden çıkarıyorum balıklarımı tanklarımı boşaltır boşaltmaz yanınızdayım. Saygılar...
ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.

Teşekkür ederim kardeşim sağolasın.



[QUOTE=TheOsq03]Forumda ilk defa 4 sayfa yorum okudum ve çok zevkliydi(gayette komikti )benim aklım hiç almıyor yok alt kata iner yok binanın dengesi bozulur falan ya arkadaşlar 2 akvaryumda binanın dengesi bozula biliyorsa o 99 depremine dayana binalar nasıl dayandı ayrıca abimede hayırlı olsun diyorum gayette güzel durmuş .[/QUOTE]  teşekkürler kardeşim sağolasın...
ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.

Akvaryumları doldurdum sorun yok arkadaşlar buyrun fotolar.

Yeni Akvaryumlarım İçin Ne Yapılması Gerek?

4 adet 130*60*50 akvaryum yaptırdım. 10 gün sonra sularını doldurdum ve 4 er yemek kaşığı tuz döktüm içlerine 3-4 gündür bekliyolar bu şekilde faydası olr diye düşündüm.

Şimdi suları boşaltıp balıklarımı koyucağım ortamı hazırlıycam. Hali hazırda iki adet çalışan akvaryum var evde.
Bana bu aşamada neler yapmam gerektiğini; suyu,kullanmam gereken ilaçları, neyi ne şekilde yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinicem , yeni akvaryumlar suya kimyasal bırakır diye duydum bunun önüne nasıl geçerim.
Suyu balıklar için en ideal hale ne şekilde getirirm.
Besliyceğim türler sarı p. , beyaz-mavi p. , yunus , afra white.
Kullanıcağım malzemeler ; midye kırığı, silis kum, ısıtıcılar, kayalar ,güçlü tek hava motoruna bağlı iç filtreler. Gerekli olan ilaç vs için neler lazım eksiklerim neler.
Bilgi sahibi tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum lütfen saygılar..
ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.
Evet arkadaşlar konuya ilgi gösteren doğru yada yanlış fikirlerini açıkça dile getirip en mantıklı kararı almamda yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bir inşaat teknikerine danıştım; binanın yeni olduğunu dış cepheden biliyo bizim binanın önünden geçmiş. Onun fikri bir çok arkadaşında belirttiği gibi akvaryumları kirişlrin dibine ve duvar diplerine aralıklarla yerleştirdiğimde hiç bir sorun olmayacağı yönünde ve kendinden emin. Büyük mobilyalı tankı başka odaya koyup kalan tahmini 2000 kg ağırlığındaki 5 akvaryumun 4 ünü , 2 şerli koyabileceğim raflarına yerleştirerek kirişin sağına 2 ve soluna 2 altlı üstlü olarak yerleştiricem( odada tek kiriş var yani sağında 850 solunda 850 kg olucak), diğer 1 tane 300 kg küçüğü ise kirişin olduğu duvarın yanındaki duvarı ortalıycak şekilde duvar dibine yerleştiricem. Zaten binanın sağlam olduğu konusunda kaygım yok artık. Hiç bir duvarda çatlak rutubet ve benzeri bi sorun yok yeni bina. Herhangi bişey olur fikrini artık düşünmeyip unutmak istiyorum yoksa korkarak odaya her girdiğimde tat alamıycam balıklarımdan. Nem sorununu ise odada bulunan küçük banyonun küçük camını gündüzleri açık bırakırsam bişey olmaz diye düşündüm ama yinede kurulumu yapıp duruma göre hareket edicem belki bi havalandırma falan işte.
Kurulumu tamamladıktan sonra fotoları koyucam arkadaşlar herşeyi daha net görücez hep birlikte, herkese ayrı ayrı teşekkür.
ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.
Açıkçası ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım akvaryumları yaptırıp eve indirene kadar işin bu kısmını hiç düşünmemiştim. Fakat düşününce durumun ciddiyetinin farkına vardım. Çözüm yoluna gelince bazı arkadaşlar sorun olur bazıları ise olmaz demiş aslında bende büyük olan 1 tane yi salona koyarsam diğer 5 tanesiyle sorun olmayacağına inanıyorum yine çokta kararsız kalırsam 2 tanesinide diğer odaya koyarım artık. T abi bu seferde tek hava motoru pipo filtreler kullanıcağım için uzun bi hortum almam gerekicek  randıman alabilirmiyim bilemem ve anneden evin dekoruyla alakalı bi azar yiyebiliriz . Ben 1 odayı sadece bu iş için kullanıcaktım kendime güzel bi oda yaratmayı hayal ediyodum odada ne mobilya nede akvaryumlar dışında başka bişey olmayacaktı ama bu ağırlık problemi planları bozucak gibi. Hele bide daha ilerde akvaryum sayısını artırma planlarımda vardıki bu işin ev dışına taşınması gerektiğini anladım. Aslında şuanda bi garaj kiralayıp kafamdaki sistemi oraya kurma imkanım var fakat evmin içerisinde sadece akvaryumlarımın olduğu güzel bi oda yaratmak çok güzel olur diye düşünüyodum bakalım nasıl olucak. 
 
Bazı arkadaşlar odadaki eşya ve duvarların nem sorunu yaşıycağından bahsetmişler teşekkürler arkadaşlar ancak odada mobilya ve akvaryumlar dışında bişey olmayacak yani eşya problemi yok , duvarlar ise günde 1- saat camları açıp havalandırırsam sorun olmayacağını düşünüyorum nebilym heralde olmaz ya. mutfakta senelerce tencereden buharlar fışkırıyo ve ocağın en yakınındaki duvarda hiç kabarma yok. Bu bizim duvarlarda böyle bi sorun olmaz sanırım.
 
Yeni gelişmeleri yine burdan bildiricem zaten kuruluma daha 7-8 gün var tüm arkadaşlara yorumlarından dolayı teşekkürler saygılar.
ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.

Tüm arkadaşların tavsiye yorumları için çok teşekkürler..Bizim bina yeni ve aslında sağlam kaliteli bi bina yani işçilik ve malzeme 1. sınıf. 5. katta oturuyoruz,akvaryumları koyucam oda ise evin en küçük odası.Aslında bende bi sorun olmicanı düşünüyorum ama bu iş öyle düşünmeye sanmaya gelicek bi iş değil. Onun için resimdeki 150 cm lik mobilyalı akvaryumumu salona almaya karar verdim. Diğer 5 akvaryumun 2 şerli olan 130 cm liklerin  dördünü kirişin iki yanına koyarsam ve kalan bi tane tankı da diğer köşeye duvar dibine yerleştirdiğimde daha garantili olucaktır. Sizce de bu fikir mantıklı değil mi? Aksi takdirde yarın gidip bir inşaat mühendisi bulup durumu anlatıp daha net bir bilgi alcam...

ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.
Bu 4 tanla beraber odada tomla 6 adet tank oldu ve yaklaşık 2300 lt yapıyo, bina çok sağlam bi yapı fakat yinede tereddüt ediyorum bu ağırlığı oda kaldırırmı. Gaziantepte binalar çok sağlamdır işçilik ve malzeme 1 sınıftır oturduğumuz binada yine sağlam binalar arasında fakat nebilim sizce bi sorun olurmu soluğu 4 katta almak fecii olur hatta facia. Lütfen tecrübeli ve konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum akvaryumları ne şekilde yerleştirmeliyim odaya. Yeni olan 4 adet tank için 2 adet profil yaptırdım 2 şerli olucak yani ve odada 2 adet ayrı 390 ar litre daha tank mevcut gelişi güzel duvar kenarlarına uygun yerlere yerleştirmemin bi mahsuru olurmu. Saygılar.
DEMİR PROFİL NASIL OLMALI?

Tanklarım geldi sonunda. 3 gün önce yapıştırıldı ve 4. gün eve indirdik. Bir 6 gün daha böyle bekleticem sorun yaşamak istemiyorum sanırım 10 gün tam anlamıyla kuruması için yeterli olucaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.