ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kerimcankul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2011 21:43
Son Ziyaret:
29 Ekim 2016 15:40
Toplam Mesaj:
76 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerimcan Kul
Doğum Tarihi:
04 Ekim 1994
Yaş:
29
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

1100 Litre Diskus Tank Kurulumu
Kullandığınız üslup, konuşma tarzınız, nezaketiniz ve kibarlığınıza bayıldım! Discuss tam size göre bir balık :). Fazlasıyla emek vereceğiniz belli. Şimdiden ortaya çıkacak akvaryum için merak halinde ve takipteyim :). İyi forumlar :)
tür tavsiyesi verebilir misiniz?
[QUOTE=M.Halit]Kesinlikle bitkili bir akvaryum yapmanızı öneririm. Hatta elinizden geldiğince iwugami tasarımı üzerinde biraz araştırma yapmanızı öneririm. İwugami sanatı baslı basına mantalite olarak sizin isteklerinizi karşılayacaktır.[/QUOTE]
 
Araştırmaya başlıyorum çok teşekkürler :)


[QUOTE=Nefer][QUOTE=kerimcankul][QUOTE=Nefer]Şu an Konya'da olan, tanıdığım karides satan kimse yok ancak ilanı olan, geri bildirim sahiplerinden bir sonuç alabiliriz.
demir333 Halit abi vardı ama şu an Karides akvaryumunu satıyor. Bırakmış sanırım kendisi üretimi. Ulaşmakta fayda var tabi, başka bir yere yönlendirebilir.
[/QUOTE]

kendisine ö.m. attım haber bekliyorum çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
[/QUOTE]


Rica ederim. İletişim halinde oluruz yine.  
[/QUOTE]

Tabiki de :) iyi akşamlar, iyi forumlar
tür tavsiyesi verebilir misiniz?
[QUOTE=Nefer]Şu an Konya'da olan, tanıdığım karides satan kimse yok ancak ilanı olan, geri bildirim sahiplerinden bir sonuç alabiliriz.
demir333 Halit abi vardı ama şu an Karides akvaryumunu satıyor. Bırakmış sanırım kendisi üretimi. Ulaşmakta fayda var tabi, başka bir yere yönlendirebilir.
[/QUOTE]

kendisine ö.m. attım haber bekliyorum çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
tür tavsiyesi verebilir misiniz?
[QUOTE=Nefer]

Benim en son ki ziyaretim 2014 başıydı ve bizzat ziyaret ettiklerim Meram' da idi. Açıkçası alışveriş yapılacak bir yer göremediğim gibi görülecek bir şey de yoktu. Ben ana malzemeler dışında ki alışverişlerimi akvaristlerle yaptığım için akvaryumcu eksikliğini hissetmedim.

Karideslerden tek tür olarak bakarsanız bence uygun su şartları ve filtreleme ile sorun yaşamazsınız. Bitki olarak da karideslere uygun bir dizayn yapılırsa gayet sağlıklı olur. 
[/QUOTE]


Güvenilir akvarist tanıdığınız var mı peki?


[QUOTE=psikodog]

2-3 TANE RENGARENK FINDIK JAPON OLABİLİR

[/QUOTE]

Bu kadar küçük bir akvaryumda sağlıksız olmaz mı?
tür tavsiyesi verebilir misiniz?
[QUOTE=Nefer]

Bende bir Eskişehir'li olarak Konya'da okudum alışmak oldukça zor oldu. :) Size de kolaylıklar dilerim. Üniversite başarınız için de tebrik ederim sizi.

Bir nano tank kurmayı düşünebilirsiniz.Bitkili bir tank oldukça dinlendirici olacaktır. Canlı olarak Kardinal balığı, Rasbora balığı veya Karides tankı olarak düzenleme yapabilirsiniz.
[/QUOTE]

İyi dilekleriniz için ve ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim Nefer Bey. Aslında benim aklımda ilk seçenek olarak karides var. Acemiyken ufak çapta bir denemem olmuştu. Üzüntüyle balık yemi yaptım ölen karideslerimi. Çok narinler bu yüzden hala bakamam gibi geliyor. Ama gerekli araştırmayı yapıp aklımda bulunduracağım bu seçeneği. kardinal'i de düşünüyorum beni cezbetmiyor değil. Bitkili bir akvaryumda enfes oluyorlar. Sizin tavsiye edebileceğiniz hesaplı, temiz bi akvaryumcu var mı Selçuklu'da acaba
tür tavsiyesi verebilir misiniz?
daha önceden 250 litrelik Demasoni ve İlangi akvaryumları kurdum bir kaç sene kayıpsız şekilde balıkları büyüttüm :) . fakat üniversiteyi kazanmamın ardından akvaryumu mâlesef ailem dağıttı. şimdi Konya'da yaşıyorum küçük bir akvaryumum var 50*25*18 boyutları civarında.biraz sakin 2-3 balık olacak şekilde (bu halinin bile hayvanlara eziyet olacağını düşünüyorum o yüzden sayısını düşük tutuyorum) dinlendirici bir akvaryum kurmak istiyorum. tür tavsiyelerinizi ve kompozisyon tavsiyelerinizi bekliyorum. herkese iyi geceler iyi forumlar :)
Bu balıklar niye ölüyor?!
Sorun balıklarda zaten birşey olmaması. Bende midye kırığından şuphelendim. Yani balıklara değil de arkadaşımın hevesinin kaçması. Bir türlü başarılı olamadı balık konusunda. Özkoçak2011-06-08 18:47:15
Bu balıklar niye ölüyor?!
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:


Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşım 4 gün önce 1e 3d lepistes almış.60x35x20 boyutlarında bir akvaryumu var.Akvaryumun tabanında midye kırığı 6 kök te saz bitkisi bulunuyor.7/24 hava motorlu sünger filtre çalışıyor ve günde 2 kere pul yem ile yemleme yapıyor.
Balıklardaki belirti ise
Akım olduğu zaman düzgünce yüzüyor olmaları olmadığı zaman ise yukarı dogru kalktıkları veya yan yattıkları. Sizce bu balıklarda ne var, ne yaparsa diğer balıklar kurtulur? Özkoçak2011-06-08 21:44:51
75lt akvaryum
Sen git bi camcıyla anlaş 3-4-5.. paranın yettiğince akvaryum yaptır sonrra bunlara e-d oranına göre canlı doğuran at mesela:
1e 3d kılç kuyruk koy
3-4 lepistes dişisine 1e koy
moli, balon moli... diye canlı doğuran akvaryumları kur.bunların sayısını akvaryumda 2 ye 3 katlatabilirsin akvaryumlara anubias vb. ucuz bir kaç bitki koy.yavrular için tamamdır.kaba taslak burdan anca bunu öğrenebilirsin.detaylı araştırmayı makalelerden yapmalısın.
240.60.60 Amerikan tankım son resimler 76-78-79-80
[QUOTE=iskender türk][QUOTE=kerimcankul][QUOTE=sorceres] [QUOTE=kerimcankul]
Çabalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.hepimize ilham kaynağı oldunuz.sabırsızlıkla konunun devamını bekliyorum.fakat bu baykuş balığı nasıl bir şeydir foruma baktım tek fotograf yok yardımcı olun lütfen
[/QUOTE]

Kerimcan baykuş balığı diye bir balık yok :) O arkadaşların arasında döndürdüğü bir geyikti sadece.

(İskender abi ben senin yerine cevap yazıyorum girdikçe )
[/QUOTE] haa.ben fransız kalmısım birine iskender abi ciddi ciddi baykus^^ beslicem yazınca boyle oldu işte.. [/QUOTE]

Ben Baykuş beslicem demedim dikkatli bak..[/QUOTE]

Ne Besliyeceksin Ağabey?


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.