ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hodrimeydan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2011 13:47
Son Ziyaret:
12 Mart 2024 12:55
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abbas BÜLBÜL
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1986
Yaş:
37
İl:
Kocaeli
Meslek:
iç mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abbas BÜLBÜL

SON 9 MESAJI

eheim jager ısıtıcı

Merhaba arkadaşlar. Eheim jager 200 w ısıtıcı aldım ama kaibrasyon yapılması gerekiyormuş ben beceremedim kalibrasyonu ve ısıtıcı sürekli çalışmakta. Forumda okudum bir kaç konu ama hepsinde bir pimden bahsediliyor benim aldığımda pim yok mavi bir halka var üzerinde derece yazmakta ve kırmızı bir ok var ikiside birbirinden bağımsız olarak dönüyor. Araştırmama rağmen yapamadım kalibrasyonu yardımlarınıza ihtiyacım var. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

sıcaklık belası
fanlar 2 farklı boyda  tahmini iki tanesi 12 cm dört taneside 8 cm civarı  adaptör  12 volt 500 ma  yazıyor üzerinde elektrikten anlamam üzerinde yazanı yazdım bende.
sıcaklık belası
Arkadaşlar cumartesi günü akvaryum ısısı 30 dereceydi. Pvc doğramacıdan tavan lambirisi aldım buhar camının ölçülerinde bilgisayarcıdanda 6 adet kullanılmış işlemci fanı ve adaptör aldım. toplam maliyet 20tl.
Bu fanların 4 tanesi dışarıya 2 taneside akvaryum içine üflleyecek şekilde lambiriye delikler açtım ve monte ettim. 10 saatte ısı 25 dereceye düştü ve devamlı çalışmakta 25  26 derecede sabit kaldı. Sürekli çalıştığı halde 25 derecenin altına düşmedi şimdiye kadar. Bu arada akvaryum 200 lt.  Belki sizinde işinize yarar böyle bişey herkese hayırlı günler.
Demasoni Hakkında
Arkadaşlar yem konusunda nls cichlid formula yı hiçbir şekilde kullanamazmıyım mesela haftada bir gün gibi veya bir öğün gibi? Bildiğim kadarıyla kaliteli güzel bir yem kullanamazsam yazık olucak yeme. Takas yapıcak kimseyide bulamadım çevremde.
Demasoni Hakkında
Arkadaşlar  önerileriniz için teşekkürler  benim amacım görsellikten ziyade balıkların rahatı ve sağlığı bunu düşünerek balık sayısını az düşünüyorum  eğer 1e 4d olduğunda sorunsuz yaşarlar ve daha kalabalık bir koloniye göre daha rahat ederlerse benim ilk tercihim 1e 4d olacak ama 2e 8e dişi gibi bir oranda balıklar daha mutlu olur derseniz tercihim bu şekilde olur. ikinci konusunda ise sadece iceman düşünüyorum  ama uyumlu olmaz sorun yaşarsın derseniz başka bir tür eklemiycem arkadaşlar tek tür demasoni olucak ozaman.
Demasoni Hakkında
Merhaba arkadaşlar demasoni hakkında bikaç sorum olucaktı;
 
200 lt lik tankım var sarıprenses besliyorum bugün onları verip 1e 4d demasoni alıcam. Tabanda 2 cm silis kumu var ve bol kayalar var(26 kg). Birinci sorum dekor için başka öneriniz varmı?. ikinci sorum balık sayısı iyimi daha fazla eklemem gerekirmi? üçüncü sorum demasoniler fazla saklanırlar diye birçok bilgi var forumda bunların yanına hareketlenmeleri için 1e 2d iceman eklemeyi düşünüyorum herhangi bir sorun olurmu? Son sorum  elimde spler için aldığım nls chiclid formula yemi var bunu kullanabilirmiyim? kullanabilirsem ne sıklıkta kullanmalıyım?  Bunların dışında sizinde önerileriniz varsa değerlendiricem arkadaşlar.
 
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı balıklar.
Sarı prenses ve Kılıçkuyruk
Sp lerim 13 cm ile 8 cm arasındalar  yani hepsi yetişkinler yem konusunda kılıçlar için bitkisel ve pul yemlerde kullanıyorum  birbirlerinin yemlerini yiyorlar tabiki ama saağlık sorunları oldukça iyi herhangi bir sıkıntı yok. arkadaşlar tabiki bende ayırma düşüncesindeyim balıkları ama dediğim gibi en ufak bir zararları yok şimdiye kadar kovalama dahi olmuyor  zaten öyle bişe gözlemlersem hemen ayırırım. fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
Sarı prenses ve Kılıçkuyruk
Arkadaşlar sp lerim akvaryuma alıştı hepsi yer tuttu birbirlerini kovalıyorlar kendi mağaralarında ama kılıçlara ve çöpçülere en ufak bir zararları yok balıkların hepsi mutlu ve sağlıklı   anlıyamadım bende inşallah zarar vermezler böyle güzel güzel yaşarlar. :)
Sarı prenses ve Kılıçkuyruk

Arkadaşlar 50 lt lik bi akvaryumda kılıç kuyruk besliyodum balıklarımın hepsi hastalanıp öldüler sadece bir tanesi sağ kaldı  bende gittim 200 lt lik bi akvaryum aldım kılıç kuyruk, 6 çöpçü ve 4 vatozumu bu akvaryuma koydum. Daha sonra 10 tane ( 2e 8d ) yetişkin sarı prenses ve 4 tane daha kılıç aldım onlarıda aynı akvaryuma koydum. 2 aydır bu balıklar birlikte yaşıyorlar ve şimdiye kadar hiç bir sorun olmadı bütün balıkların sağlık durumları iyi, sp ler hiç birine zarar vermedi. Sizce bu durum normal mi ? sp lerin üremelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşarmıyım bu yüzden? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

tugix2011-05-25 14:28:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.