ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emronius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2011 20:46
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2014 12:42
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre İhsan Ermiş
Doğum Tarihi:
05 Ocak 1998
Yaş:
26
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


200 LT RES Tankı...

SON 10 MESAJI

Akvaryum yaptırmak
 Tavsiyeler için hepinize teşekkürler. Açıkçası direkt cama cam, mobilyasız bir akvaryum yaptırmak niyetindeyim. Sanırım camcılar bu iş için daha hesaplı. Ankara'da bu konuda güvenebileceğim iyi bir camcı veya akvaryum imalatçısı önerebilecek var mı?
Akvaryum yaptırmak
 Merhabalar,
 Piyasada bulamadığım için 60X40X40 ebatlarında bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Kaliteli bir akvaryumcuya yaptırmak ne kadara mal olur? Daha önce özel akvaryum yaptırmış olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
SIFIRDAN KAPUMBAĞA AKVARYUMU KURULUMU (fotoğraflı)
[QUOTE=mamidamanda]

İki yavru kaplumbağa için akvaryuma koyulan su miktarını bence abarmışsınız. Kablumbağa dibe inmeye kalksa, çıkarken yorulacağı için boğulabilir. Ben suyun derinliğini iki kablubağa boyutunda yaptım. Gayet rahat yüzüp, kuru bölgeyede çıkıyorlar. Saygılar...

 
[/QUOTE]

 Kırmızı yanaklı kaplumbağalar diğer çoğu slider lar gibi mükemmel yüzücülerdir. Ciddi bir hastalığı olmadığı taktirde bir Slider asla boğulmaz. Dediğiniz kural misk kaplumbağası yavruları için geçerli.
Su kaplumbağası avı :)
 Yerli tür sürüngenlerin doğadan alıkonulması yasa dışıdır. Zaten yerli tür kaplumbağaların da nesli tehlike altın da. Bir de şunu söyleyeyim. Doğal yaşama alışmış bir hayvan terra ortamında strese girerek ölür.
270 lt Kaplumbağa Akvaryumum
 Tetramin balık yemi diye biliyorum. Mineral yerine JBL Calcil veya JBL Agil kullanabilirsiniz. Yalnız bu yemler biraz serttir, yemede zorlanabilirler. Kast ettiğiniz yem Tetra Reptomin ise yine raffy P gibi ana yemdir. Raffy P ile dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.Emronius2013-04-26 00:06:04
Çizgili Kaplumbağalarıma ne olmuş olabilir
Kalsiyum takviyeli bir diyetle yeniden uzar. Ama parmakları da kopmuşsa çıkamayabilir...
Kaplumbağam yemi yutamıyor
 Hangi marka yem kullanıyorsunuz? JBL nin bazı yemleri sert oluyor, yavrular yiyemiyor. Bunun dışında bazen kaplumbağalar yemi çiğneyip geri bırakıp sonra yine geri yutarlar.
Kaplumbağam iyileşmiyor
 Filtresiz bu böyle devam eder. Ani su değişimleri balıklardaki kadar olmasa da kaplumbağaların da bünyelerini olumsuz olarak etkiler. Hele bir de yavruysa. Su değişimlerindeki ani sıcaklık değişimi akciğer enfeksiyonunu tetiklerken kirlilik de gözlerini rahat bırakmamıştır. Kuru alan lambanız var mı?
270 lt Kaplumbağa Akvaryumum
 Aldığınız yemler uygun. Boyutlarına bağlı olarak minerali haftada bir gün, gammarusu 2 veya 3 gün olarak verebilirsiniz. Kalan günlerde Raffy P verin. Kaplumbağalarınız 5 cm ye ulaşana kadar günde 2 öğün, 5 cm yi geçtikten sonra ise 1 öğün yeterli olacaktır. Her öğün kafaları hacminde olmalı. Unutmayın Raffy P ana yem olduğu için ağırlıklı olarak verilmeli. Gammarus protein, Mineral ise adında yazdığı gibi vitamin ve mineral desteğidir.
270 lt Kaplumbağa Akvaryumum
 Akvaryumunuz çok güzel olmuş. Hayran kaldım  Yalnız kullandığınız yemler sadece Raffy P mi? Eğer öyle ise ek yem edinseniz iyi olur. Yek yönlü beslenme iyi değildir. Gammarus ve kalsiyum içerikli olmak üzere 2 adet ek yem almanız kaplumbağalarınızı daha çok mutlu edecektir :) Bunların dışında çok uğraşmışsınız bu akvaryum için ve görülen o ki karşılığını fazla fazla almışsınız. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.