ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GT25
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2011 11:27
Son Ziyaret:
29 Aralık 2011 21:04
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürhan Toktaş
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Erzurum
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürhan Toktaş

SON 10 MESAJI

DİSCUS um sanırım hasta
Teşekkürler Mehmet Bey. Peki arada bir balıklarımda yüzgeçlerini sallarken vücutlarında da olan bir saalntı var. Baş aşağı duruyorlar bu durumda. Her bir yüzgeç sallamasında vücutlarıda bir sağa bir sola gidip geliyor. Bu esnada yeme, etraflarında olan bitene duyarsız kalıyorlar. Bunun nedeni nedir sizce arkadaşlar? Teşekkürler.
DİSCUS um sanırım hasta
Mehmet Bey merhaba,
Akvaryum şimdilik cama cam. Siparişini verdiğim akvaryumda 150x50x70. Akvaryum en dipteki odada ve evde hiç kimse yok. Eşim ve ben akşam geliyoruz işten. Umuyorum bu hafta içinde elimde olacak. 2 gün önce akvarymun içine tera grubundan 35 adet balık attım. Tetra balığı ve rasbora. Bu balıklar stresilerini biraz aldı. Daha canlılar ve eskisi gibi korkmuyorlar. Ama ısıtıcıya ve yapraklara vurmaları devam ediyor. Bu arada yeme gelmeye başladılar :) Onlarla konuşurken bana bakıyorlar artık. Sanırım birbirimize alışıyoruz :) Mert Bey i aradım bana Azoo nun dış parazit ilacını önerdi hemen siparişini verdim. Hareketlerini anlattığımda bana sadece dış parazit olduğunu endişelenmemem gerektiğini belirtti. Şuan canlılıkları daha iyi. Sanırım akvaryumum geldikten sonra daha iyi olacaklar. Sizin su düzenleyici anlamında önereceğiniz bir ilaç var mı? Yeni akvaryum geldiğinde içine dökmek için soruyorum. Teşekkürler.
DİSCUS um sanırım hasta
Mehmet Bey merhaba. Akvaryumun hacmi küçük evet. Diğerinin siparişini verdim, sanırım haftaya gelir. İthal ADA marka bir akvaryum. 150*50*70 ebatlarında. Balıklarımın birinde kararma varken ( ısıtıcıya çarpan ) diğerlerinin 2 sinde gözle görülür bir renke açılması var. Soluk bir şekilde dolaşıyorlar :( Yemi ilk döktüğüm anda yemiyorlar. Sabaha kadar yediklerini tahmin ediyorum. Çünkü sabah yerde yem çok az kalıyor. Bazende yemi dökerken üste çıkıyorlar ama sadece bakıyorlar, yemiyorlar. Şuana kadar üstten sadece kan kurdunu aldıklarını gördüm o sadece bir gün sürdü :( Artık onuda canla başla yemiyorlar. Dışlıkları en başta beyaz ve kesik kesikti. Şuan kırmızı, katı ve iri. Sanırım dışkılarında sorun yok. Isıda 29,5 da. Benim en büyük problemim 10 gündür stres lerinin alamamam. Bu sorunu halledersem sanırım herşeyin üstesinden geleceğim. Başka detaylarda isterseniz verebilirim. Ama bana bilgilerinizden paylaşmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.
DİSCUS um sanırım hasta
Su değerlerimi ölçmedim henüz. Ama olabilir söylediğiniz. Dışardan da balık eklemedim. Durup dururken oldu bu durum. Varmı öneriniz arkadaşlar?
DİSCUS um sanırım hasta
Fotoğraf:Yok.

Canlıdaki Belirtiler: Isıtıcıya hızlıca vuruyor, yapraklara sürtünüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):125 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece Discuslarım ( 5 adet 2 blue turkuaz,3 güvercinkanı )

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ölçmedim

Filitrasyon: Eheim 1102 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : En son 3 gün önce %25 su değişimi yaptım ve dip çekimi yaptım.

Arkadaşlar selam;

Discuslarımdan yaklaşık 15 cm olan blue turkuaz da son 2 gündür ısıtıca hızlıca vurma görüyorum. Yine yaklaşık 10 cm lik güvercin kanımda da aynı durum ve anubias yapraklarına sürtünme var. Diğer blue turkuazımda öylece sabit bir çekilde duruyor. En canlı balığım buydu :( Dünden beri internette ve forumlarda birçok şey okudum. Vücudunda parazit olmasından tutun beyninde bir virüsün olduğuna kadar yazılar var. Bu konuda tecrübe edinmiş veya bu özellikleri daha önce görmüş arkadaşlarım varsa çok acil destek bekliyorum. Teşekkürler.

İthal akvaryum// ADA //
Teşekkürler. Bunlara bakacağım. Ama ithallerde de fikir verecek arkadaşım varsa değerli bilgilerini bekliyorum. Teşekkürler.
İthal akvaryum// ADA //
Mobilyası ve camı kaliteli olan bildiğiniz bir marka var mı? Teşekkürler.
İthal akvaryum// ADA //
Arkadaşlar merhaba. Evime 150x70x50 ebatlarında ithal bir akvaryum almayı planlıyorum. Aklımda ADA marka bir akvaryum almak var. Sizin fikirlerinizide almak isterim. Bu marka hakkında olumlu olumsuz düşüncelerinizi benimle paylaşır mısınız? Veya bu markanın dışında iyi diyebileceğiniz, tecrübe ettiğiniz veya eden kişileri tanıyıpta yorum yapabileceğiniz markalar var mı? Teşekküerler.
akvaryem.com gerçekten bukadar kusursuz firma yok
Merhaba arkadaşlar. Ceylan Bey den benimde alışverişim oldu. On numara bir esnaflığı var. Sözüne ve özüne kefil olunabilecek bir kişi. Bazı arkadaşlarım yazmışlar başlarına geleni. Bende kısa bir süre önce bir sorunumu yazmıştım burada. Ama Ceylan Bey gerçekten çok farklı bir kişi. Yani gerçek bir akvaryumcu ve hobici dostu. Alışveriş yapacak arkadaşlara gözüm kapalı tavsiye ederim. Üstelik kamyon gelmez denen Erzurum a bayram üstü malzeme gönderdi :) Senin gibi esnaflarda olmasa biz hobiciler kimden alışveriş yapacağız Ceylan Bey değil mi? Saygılarımla...
İthal akvaryumların kalitesi nasıl acaba?
Arkadaşlar selam. Bende ithal bir akvaryum almayı düşünüyorum. ADA markasını çok övdüler. Sizin bu marka gakkında duyduğunuz veya tecrübe ettiğiniz bir olumsuzluk oldu mu? Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.