ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orkunt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2006 22:41
Son Ziyaret:
20 Kasım 2008 21:19
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orkunt YAĞIZKURT
Doğum Tarihi:
07 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Antalya
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orkunt YAĞIZKURT

SON 10 MESAJI

Diskusta Hastalık
Akvaryumum cama cam bir akvaryum. Flagy tedavisi biteli 1 hafta kadar oldu hala yem yemiyorlar. 30 litrelik bir karantina yada yavruluk akvaryumum var o çok küçük gelir diye düşünüyorum onun yerine ana tanka uygulasam nasıl olur? Bactopur mu Baktopur direct mi uygulayayım? Arasındaki fark nedir?
Diskusta Hastalık

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: İştahsızlık, Stressli ve korkak durum. Devamlı saklanma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ph:7,5 Isı:29, amonyok yok nitrat yok Kh:7

Filitrasyon: Eheim Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagy Ağızdan şırınga ile

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Dış Filtreye Zeolit koydum.

 Diskuslarım birden iştahsızlaştı korkuyorlar ve 2 Haftadır nerdeyse hiç yem yemiyorlar. Sera diskus yeme bayılırlardı onuda almıyorlar. Flagy ağızdan şırınga ile günde 1 kez 4 gün üstüste uyguladım hiç bir değişiklik yok. Beyaz dışkılama gördüm birkaç kez. Başka ne önerirsiniz? Seranın Bactopur yada Baktopur direckt işe yarar mı? kullanmamı önerirmisiniz? Balıklarım ölücek diye korkuyorum. Yardım edin. Birde dışfiltreme 4 hafta önce  zeolit koymuştum acaba ondan mı oldu? KH 7 gözüküyor sanırım zeolit koyunca düştü biraz ondan olabilir mi?

iletkenlik ölçümü OHM metre ile yapılabilir mi?
Birazdaha açıklarmısınız? Şimdi problar arasını 1 cm ye ayarladık. Aletide 1x konumuna aldık ve ölçümü yaptık. bunu 2 ile mi çarpıcaz. yoksa aynen kalıcak mı. ölçü aleti 0-250 arasında bölümlenmiş X1 değeri 0-500 arasındaki değeri ölçüyor. Kısmı ne demek oluyor?
Antalya'da Yosun ve Botanik akvaryum

Nejdet bey verdiğiniz yosun akvaryumun toptan satış yeri adresidir. Orda satış yapmıyorlar. Kendileri ile dün görüştüm, Lara'da Laura Alışveriş merkezinde YosunPet isminde parekende satış yeri açmışlar. Bütün malzeme ve Canlı çeşitlerini bulabilirsiniz dediler.

Antalya da Yosun akvaryum
Haklısınız o an başka bir işle ilgileniyordum. Biraz acele ve özensizce yazılmış bir yazı oldu. Özürdilerim. .
Antalya da Yosun akvaryum
Antalyanın yer yerine gidebilirim. Benim için kalite ve müsteri ilişkileri iyi olan bir yer arıyorum. Biraz da malzeme alıcam (aydınlatma ve filtre gibi). Orada her yönüyle güvenebileceğim bir yer olsun, her zaman oradan alayım istiyorum.Orkunt2008-08-27 11:07:24
Cama cam da aydınlatma
T5 floranın ne farkı oluyor T8 den. Daha kısa alanda daha çok ışık mı. Slyvanıa nın T5 grolux ve daylight starı varmı?.  Yada bu kalitede aynı işıkları üreten Başka firma varmı. Mesela Sera nın ürünleri nasıldır.
Cama cam da aydınlatma

Sizce 85*50*50 cama cam diskus akvaryumda ne aydınlatma kullanmalıyım. Grolux u Sylvania sitesinden baktım bitki akvaryumları kısmında gösteriyor. Benimki cama cam,  aynı sitede tatlı su için Daylightstar ve Aquastar diyor.  Sizce ne kullansam metal halide nasıl olur akvaryum kapağına bir aparatla bağlıyabilirmiyim acaba yoksa benim akvaryum için çok mu gelir. Cama cam akvaryumda diskus için ne olmalı yosunlaşma yapmayan birşey önerirmisiniz. İnceleme için http://www.me-fa.com.tr/syl/sylvania/sylvaniaakvaryum.htm#aqu burayı kullandım.

Birde Akvaryum kapağı 80 cm yani 75cmlik grolux alıcam 25 watta denkgeliyor fakat Slyvania sitesinde 25w üretimi göstyerirken hiç biryerde bulamadım online siteler dahil. Slyvania sitesine mail attım sattığınız yer varmı ordan alayım diye ordanda cevap gelmedi. Bildiğiniz bir yer varmı? Yada bu lambanın eşdeğer kalitesinde olan bir grolux var mı?


Orkunt2008-08-25 10:40:11
Antalya da Yosun akvaryum
Ben Alanya da yaşıyorum. Bu hafta Antalya'ya gidip Discus alıcam Alanya'da bulamadım. Önere bileceğiniz bir yer var mı? İnternette sitesi olan Yosun akvaryum varmış Dokumada özgürlük mah. Bilginiz var mı? Burası hakkında yada önerebileceğiniz Discus çeşitleri olan biryer var mı?
Cama cam da aydınlatma

Akvaryum kapağı 80 cm yani 75cmlik grolux alıcam 25 watta denkgeliyor fakat Slyvania sitesinde 25w üretimi göstyerirken hiç biryerde bulamadım online siteler dahil. Slyvania sitesine mail attım sattığınız yer varmı ordan alayım diye ordanda cevap gelmedi. Bildiğiniz bir yer varmı? Yada bu lambanın eşdeğer kalitesinde olan bir grolux var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.