ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
butterflyeffect
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2006 11:58
Son Ziyaret:
30 Ocak 2020 23:59
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert can
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Can
EGE ÜNİVERSİTESİ-Su Ürünleri Fakültesi 4.sınıf

SON 10 MESAJI

Soğutma Sistemi Debisi
Herkese iyi günler...

Üniversite de deney için buzdolabından soğutma sistemi yapmaya çalışıyoruz. Amacımız levreklerin larval gelişimini incelemek. Sistemi az buçuk tamamladık fakat takıldığımız bir nokta var ve bunu sizinle paylaşıp düşüncelerinizi almak istedik...

Sistemi soğutmak için önceden söylediğim gibi bar tipi buzdolabı kullandık. Buzdolabının içinde yaklaşık 5-6 metre arası bir bahçe hortumunu dolayıp koyduk. Buzdolabının hemen üstünde kullanacağımız damacana bulunmakta fakat damacanadan suyu alıp buzdolabına girmesini sağlayıp devamında sumpa kadar ilerlemesini sağlayacak kafa motoru lazım... Kafa motoru olarak 950lt/h ve 1350lt/ lik 2 adet normalde iç filtre de kullanılan kafa motorlarını değişmeli olarak kullandık fakat verim alamadık... Açıkcası suya yol katettiremedik. Bize bunu sağlayacak kafa motoru marka model yada debi konusunda yardımcı olabilecek varsa seviniriz.

Hepinize şimdiden sonsuz teşekkürler...

(Not: Gerektiği takdirde fotoğraf eklenebilir...)


butterflyeffect2010-04-26 21:46:54
Bu bitki türü nedir? Myriophyllum x?

Myriophyllum ile ceratophyllum u ayırt etmenin en kolay yolu yaprak yapılarıdır. Eğer yapraklar çatallanma yapıyorsa cerato, yapmıyorsa myriophyllumdur.

hortum hava taşı
Plastikten, istediğiniz şekli verebileceğiniz bir hava taşı. Ben kullanıyorum hiç bir şey olmadı. Gayet de güzel.
Tropheus Duboisi Güncesi (Fotoğraflar geldi 13'te)
Mustafa bey sizin yüzünüzden tropheus duboisi akvaryumu kurmayı düşünür oldum. Rüyalarıma giriyor :) . Elinize sağlık akvaryumunuzda balıklarınızda şahane.
Leleupi Ölümleri
Yaklaşık yarım saattir kitaplarımdan ve internetten araştırıyorum fakat kesin bir sonuç bulamadım. Ama aklıma sürekli septisemi taklıyor araştırırsanız yardımı dokunur umarım. Belirtileri:yüzgeç diplerinde kızarıklık, durgunluk veya alışılmamış davranışlar, iştahsızlık yem yememe , gözlerin etrafında hafif kansızlık... Yeteri kadar yardımcı olamadım. Kusura bakmayın.
Online satış sitesi
Arkadaşlar geçende herhangi bir konuda bulunan linke girdim. Online satış sitelerinden birisiydi. Ama hatırlayamıyorum. Ordan akvaryum siparişi vermeyi düşünmüştüm.Fakat siteyi unuttum. Tek bildiğim akvaryumların İstanbul ve İzmir içi elden eve teslim edildiğidir. Eğer siteyi hatırlayan yada bilen birisi varsa linki koyarsa sevinirim. Kusura bakmayın komik bir durum ama sabahtan beri ..... .com diye ortalarda geziniyorum. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
'Splendens' kelimesinin anlamı nedir?
[QUOTE=hyilmaz]Arkadaşlar lütfen mantıklı olun. anlamsız bir isim olma ihtimali var mı? Bazı kelimeler bir olguyu ifade eder. Bazende bazı olgular bir kelimeyle ifade edilir. Sonuçta tüm isimler anlam kazanır.[/QUOTE] Olguların isim kazandıkları doğrudur buna katılıyorum, benim tartıştığım konu anlam kazanmadıklarıdır.  (kusura bakmayın konuyu uzatıyorum fakat bana göre doğru bilgiye ulaşmanın en iyi yolu tartışmaktır. lütfen yanlış anlamayın.)butterflyeffect2008-06-06 12:57:15
'Splendens' kelimesinin anlamı nedir?
[QUOTE=hyilmaz]Arkadaşınız brilliant kelimesini nasıl öyle yorumladı bilmiyorum[/QUOTE]   Betta splendens in tam açılımı "warrior beautiful" demek. Bu durumda yorumlamak gibi bir problem olmadı.
'Splendens' kelimesinin anlamı nedir?
Ve ayrıca son olarak eklemek istiyorum az önce üst sınıfımdan bir arkadaşım ile konuştum splendens'in anlamı "güzel,zarif" demekmiş. İyi günler.
'Splendens' kelimesinin anlamı nedir?
Kendi başına anlamı olanlar var. Fakat yukarıda da altını çizip belirttiğim kelimeyi tekrardan okursanız sizin için yeterli bir açıklama olacağını düşünüyorum. Ayrıca hem cins isminin hem tür isminin kendi başına anlamı çoğu tür hariç vardır. Günde yaklaşık 50 balığın ismini ezberlememe ve de hocalarımla sürekli bir fikir alışverişin de bulunmama rağmen birkaç istisnai durum haricinde daha bu tür ve cins adlarından birinin türkçe açıklamasını veren bir hocam olmadı. Ve de son olarak şunu belirtmek isterim ki bu isimleri latince sözlükten aratmama ve araştırmama rağmen bulamadım.butterflyeffect2008-06-06 12:32:02

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.