ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
to be continued
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2012 09:27
Son Ziyaret:
27 Nisan 2019 13:44
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yalçın DURAK
Doğum Tarihi:
04 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yalçın DURAK

SON 10 MESAJI

Üstadlar Buraya L201 Cinsiyet Ayrımı Resimli
Rica ederim.Sağlıklı hobiler...
Üstadlar Buraya L201 Cinsiyet Ayrımı Resimli
Merhaba Arkadaşlar;
ilk resim soldaki erkek sağdaki dişi
2.resimdede büyük olan erkek (yani soldaki ) ,sağdaki dişi
Tabi yanılma payı var ;balıkları canlı olarak siz gördüğünüz üçün ayrımı daha kolay siz yapabilirsiniz.'.resimdeki büyük olan balık %100 erkektir.onun vücut yapısı ve yüzgeç uları ve kuyruğa doğru olan kısımlarında kıllanmalar olması kesin bir erkek olmasını teskil etmektedir.diğer balıkları buna göre yalın gözle değerlendirirseniz kesin bir sonuca varabilirsiniz.
Herkese iyi habiler arkadaşlar...
Lophiosilurus Alexandri
Etçil beslenen agresif ve kedi balığından çok fener balığını andırdığı için Türkiye'ye getirilmeyen bir türdür.Canlı balıkları ve dondurulmuş balık,karides vb. yemleri yerler.Çok hızlı büyürler.Yarısı boyunda balıklarla beslenebilse de tek tür olarak beslenmesi tavsiye edilir.Dipte yüzer.Kamuflajı çok iyidir ve bir kayayı andırır.Kesinlikle ince taneli kum kullanılmalıdır çünkü kendilerini kuma gömüp gizlenirler.Ağaç kökleri,taşlar ve bitkiler dekorasyonda kullanılabilir.İçine saklanabileceği yerler oluşturulmalıdır.Ağzı hem üste,hem alta,hem de yanlara açılarak normalin 3-4 katına çıkar.Çok oburdur.Ama fazla hareketli olmamasına rağmen boyu 80 cm olabildiği için en az 1000 lt gerekir.Uzunluk ve genişlik yükseklikten daha önemlidir.22-27 dereceler arasında yaşar.Havadan oksijen alabilen ve suyun yüzeyinde uzun süre dayanabilen dayanıklı bir balıktır.Su sertliği 5-15 dH olmalıdır.pH 6.0-7.2 olmalıdır.Çok hızlı saldırır.Görüşü kötü olsa da avının suda yarattığı titreşimleri ve kokusunu algılayarak bir anda saldırır ve onu yakalar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/6.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/2_1.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/17.jpg[/IMG]
L025(pseudacanthicus Sp.scarlet)
Etçildir.Fakat diğer balıklara saldırmaz bu yüzden karma tanklarda beslenebilir.Çoğu vatoz otçul beslense de bu vatoz genellikle ete yer ancak kabız olmamaları için bazen bitkisel yemler de kullanılmalıdır.Ağaç kökleri,taşlar,bitkiler ve çakıllar dekorasyon için uygundur.Dipte yüzse de cam ve aksesuarların üzerinde de hareket eder.25-27 dereceler arasında yaşar.İri bir vatoz türüdür.Boyu 45 cm olabilir yani en az 500 lt gerekir.Su sertliği 5-15 dH olmalıdır.pH ise 6.0-7.5 olmalıdır.Renkleri ve yüzgeçlerindeki tüyümsü uzantılarla dikkat çeken bir türdür.Akvaryum temizliği konusunda pek başarılı olmasa da dekoratif bir vatoz türü arıyorsanız tam size göredir.Yosun yeşili vücudu ve ateş kırmızısı yüzgeçleri ile güzel bir türdür.Üreme dönemlerinde nadiren yaralanmalarla sonuçlanan kavgalar olabilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/3_images_(2).jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/1-14.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/3_images_(1).jpg[/IMG]
Dal Kedibalığı(farlowella Vittata)
Ağırlık olarak otçuldur bu yüzden evdeki salatalık,lahana,marul,haşlanmış lahana,haşlanmış bezelye gibi yemler verilebilir.Ancak zaten temizlikçi bir tür olduğu için camdaki alg yosun vb. şeyleri yiyerek de beslenecektir.Bunlar ek besinlerdir.Kuru yemleri bitkisel olduğu sürece kabul ederler.Bitkili tanklardan hoşlanırlar.Ağaç kökler ve dalları,yapraklar ve taşlar uygun dekorasyon malzemeleridirler.Katı olan her yerde yüzer.Dekorasyonlarda,camda,kumda yani hemen hemen her yerde.Kamuflajları iyidir.24-27 derecede yaşarlar.Maximum 15 cm olabildiği için 100 lt bile yeterlidir.İlginç bir tipleri olduğu için yurt dışında çöpçü olarak yaygındırlar.Çok yumuşak-orta sertlikteki sularda yaşarlar.Yani dH 3-10 olmalıdır.pH 6.0-7.0 olmalıdır.Bol oksijenli suları severler.Su kalitesi yüksek olmalıdır.Bu konuda hassastırlar.Her ne kadar barışçıl olsa da utangaçlığı ve kolay strese girmesi nedeni ile küçük ve barışçıl türlerle bakılması daha iyi olur.Erkekler bazen bölgeci davranabilir ancak nadiren kendi türlerine zarar verirler.Balıklar ithal edilirken genellikle hastalanırlar.Yani ithal edildikten 1 hafta sonra balıklar alınmalı ve balıkların karnında çekilme ve balıkta zayıflık olmadığına dikkat edilmelidir.Bu türün ülkemize gelmemesinin en büyük sebebi vatoz ve ya çöpçüye benzememesi,yani çöpçü ve vatoz getirileceği zaman bu balığın elenmesidir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/9_images.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/indir_(3).jpg[/IMG]
Gökkuşağı Okçu Balığı(etheostoma Caeruleum)
Latince Adı: Etheostoma caeruleum
Coğrafik Kökeni: ABD
Beslenme Biçimi: Etçil. Akvaryumda kuru ve dondurulmuş yemlere alışması zordur.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Üreme: Temiz, tortusuz yerlere yumurtlarlar. Yavrular artemia yiyebilecek boydadır.
Sıcaklık: 4°C - 18°C belki 20 °C'de yaşayabilirler ancak daha sıcak kesinlikle olmamalıdır. Özellikle sıcaklık değişimlerinden kaçınılmalıdır.
En Fazla Büyüdüğü Boy: 8 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 100 litre
Su Sertliği: Orta
pH: 7.0 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: 4 - 6 sene kadar yaşarlar. Bol oksijenli, çok temiz ve soğuk sularda beslenmelidir. Canlı yem dışındaki yemlere alışmayıp sorun yaratabilir.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/indir_(1).jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/1_indir.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/indir_(2).jpg[/IMG]
Mustang Shrımp
MUSTANG SHRIMP
Bilimsel Adı: Paracaridina spp.
Türkçe Adı:Mustang, Pony Karides
Anavatanı:Çin
Boyutlar:2.5-3.5 cm
Su sıcaklığı:18-25 C
Su değerleri:pH5.8-6.8
Açıklamalar:Bakımı kolay bir türdür. Arı karideslerle benzerlik gösterir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/1_mustang_shrimp.jpg[/IMG]
L240
Merhaba Arkadaşlar sizlerle l serisinin pek görülmemiş türleriyle ilgili paylaşım yapacağım.
Not:Yazılar yurt dışı sitesinden alıntı olduğundan çevirileri biraz zayıf kusura bakmayın..
Kedi-eLog Bilgi Formu
Bilimsel ad Leporacanthicus bakınız Galaxias (L240)
Ortak Ad (lar) L240
Telaffuz Lepor ah KAN thi küfür
Etimoloji Latin, Lepus, Leporis = tavşan + Yunan, akantha = diken.
Bir sonraki bölüme geçin Türler Bilgileri
Boyut 240mm veya 9.4 "SL. Bul yakın, yakın veya aynı büyüklükteki spp.
Kimlik Tüm Leporacanthicus spp. Başlarının üstünde küçük bir geriye dönük biraz gururlu künt diken gibi plaka var. Bu Venezüella türler çok benzer Leproacanthicus Galaxias ve iyi ki türlerin aralığının kuzey sınırını temsil ortaya çıkabilir. Yetişkin balık çiftleşmemiş e siyah kenar görünümünü veren onların ucunda çok az ya da hiç noktalar var.

Sexing Yetişkin erkekler genelde başın iki tarafında küçük odontodes ile çok daha uzun ve daha geniş baş, göğüs yüzgeci omurga ve tüm vücutta daha fazla odontodes, büyük bir sırt yüzgeci ve bir güzel renklendirme var. Başın üst çıkıntılı karakteristik omurga da daha uzun erkeklerde olduğu söyleniyor.
Bir sonraki bölüme geçin Habitat Bilgi
Dağılım Venezuela: Amazonas: Üst Orinoco Orinoco, Yukarı Orinoco (orada bulunan diğer türler bulmak için bu alanlarda tıklayın)
Bir harita üzerinde göster (Türlerin dağılımının / hide map göstermek için harita-simgesini tıklatın)
Isı 28,0-31,0 ° C veya 82,4-87,8 ° F (bu aralık içinde göster diğerleri)
Bir sonraki bölüme geçin Yetiştiriciliği Bilgiler
Besleme O kadar gerçek bir vejetaryen yosun gofret, salatalık ya da kabak (zuchini), dondurulmuş bloodworm, karides, karides ve tablet yemek dahil gıdaların çok çeşitli. Kabuklu kabuklu hayvan veya yumuşakça sevdiğiniz yiyecekleri görünür ama idareli beslenen veya klima için kullanılmalıdır.
Mobilya Koyup, bu dalların ve koyu kayalar tercihi.
Uygunluk Küçük canlı yayın balığı ile ilgili alır ama pek çok diğer büyük alt sakinleri nedeniyle toprak anlaşmazlıkları için (sürece uzay izinleri) kaçının. Onlar da benzer renk ile diğer yayın balığı karşı agresif.
Yetiştirme Türler İsveç akvaryumcular Cristoffer Forssander tarafından yetiştirilen olmuştur, o raporlar şunlardır: Bir erkek ya da daha fazla sayıda dişi eğer mümkünse en az bir kadın tutun. Birbirlerine öylesine gizlemek için alan bir sürü ihtiyacı erkekler çok agresif olabilir. Bu tür bir mağara yumurtlayan olduğunu. Kadın Kadın büyüklüğüne bağlı olarak 50 ila 150 yumurta etrafında bırakır. Yumurta renkli 5-6 mm ve turuncu etrafında, oldukça büyüktür. Yavru kendi sarısı kesesi absorbe kadar erkek yumurta ile mağarada kalmak ve onun den koruyacak. 2-3 gün içinde yumurtadan çıktıklarında sıcaklık yaklaşık 29- 31 ° C iken. Yumurta çok iyi su şartları gibi gerçekten bir zorunluluk başarıyla yumurtadan bu türün ürediği almak için böyledir için, çok duyarlı İlk bir yer. Onlar ıslah edildiğinde pH 6,2 ve kuru-ıslak dönemleri simüle önce sıcaklık dalgalı sıcaklık hafta idi. yavru 12 gün içinde sarısı kesesi absorbe edecektir. Erkek bekçi yumurtalar yumurtadan kadar ve erkek bağlı olarak, bazen daha da uzun. Yavru ezilmiş pelet yem olacak; Artemia ve mysis da tavsiye edilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/L240.jpg[/IMG]
L014
Merhaba Arkadaşlar sizlerle l serisinin pek görülmemiş türleriyle ilgili paylaşım yapacağım.
Not:Yazılar yurt dışı sitesinden alıntı olduğundan çevirileri biraz zayıf kusura bakmayın..
Kedi-eLog Bilgi Formu
Bilimsel ad Scobinancistrus aureatus Burgess, 1994
Ortak Ad (lar) L014,
Sunshine Vatoz Goldie Vatoz
Tür Bölge Ilha da Fazenda Rio Xingu, Pará, Brezilya.
Telaffuz Bize aw RE
Etimoloji (Latince) Scobis = Talaş + (Yunanca) agkistron = kanca. aureatus = altın; Altın Yüzgeçler atıfta.
Bir sonraki bölüme geçin Türler Bilgileri
Boyut 300mm veya 11.8 "SL. Bul yakın, yakın veya aynı büyüklükteki spp.
Kimlik Hala oldukça belirgin olan erişkinlerde azalır Çarpıcı alt yetişkin renklenme. Yaygın bu sonuçta büyük balık sık ithalat, Goldie veya Sunshine Vatoz olarak da bilinir.
Sexing Erkekler dişilerden daha büyük büyümek. Erkekler daha geliştirmek ', belli ışık, balık yansıyan varlık ışıktan parlaklık yapabilirsiniz' görünüm 'kıllı'. Önde gelen göğüs yüzgeci ray öncü da biraz olgun erkeklerde dikenli olur. Kafa şekli, yukarıdan görünümü erkeklerde ve kadınlarda daha fazla üçgen içinde blockier olduğunda. Dişiler diafram genelinde geniştir.
Bir sonraki bölüme geçin Habitat Bilgi
Dağılım Rio Xingu, Brezilya Amazon, Aşağı Amazon, Xingu (orada bulunan diğer türler bulmak için bu alanlarda tıklayın)
Bir harita üzerinde göster (Türlerin dağılımının / hide map göstermek için harita-simgesini tıklatın)
pH 5,8-7,2
Isı 25,0-29,0 ° C veya 77-84,2 ° F (bu aralık içinde göster diğerleri)
Diğer parametreler Bu hayati olmasa da temiz, berrak, çok tercih edilen bir gözle akımla, oksijenli.
Bir sonraki bölüme geçin Yetiştiriciliği Bilgiler
Besleme Alt ulaşmak tüm hazır gıdalar kabul rağmen batan pelet ve dondurulmuş bloodworm idealdir. Büyük bireylerin zevkle tüm kral karides ve midye ele alınacak. Bahçe salyangoz yemek ve bu cinsin ilk damızlık kabak şeklinde onların balıklar et ve sebze besleyecek. Etten önce sebze cilt yeme alışkanlığı alışılmadık Plecos ahşap yeme birçok şey ve paylaşımları yemek olacak bir Hepçil.
Mobilya Sandy veya yuvarlak taş grupları ve az ya da hiç bitkiler ile küçük bezelye şeklindeki çakıl en iyi bu doğal yaşam alanı balıkları üretir. Benzer büyüklükteki Plecos doğrultusunda ise, 'odak' beslenme zamanı diffüz yerleri ve çoklu beslenme alanları gizleme bol olduğundan emin olmak için akvaryum düzenlemek.
Uygunluk Çoğu ortamlar için uygun sağlam Vatoz, sadece yakalamak ısı olmak.
Önerilen Tankmates Bir discus veya melek tankı Vatoz olarak uygundur. Herhangi bir oscar tankı neşelenmek için iyi bir yoldur - - Güney Amerika cichlidleri ile de Tamam ama nedeniyle biraz daha düşük sıcaklık şartlarına Orta Amerika cichlidleri ile iyi yapmak olmayabilir. Gökkuşağı balıklarının ile mükemmel size Biyotop kalıp kırma sakıncası yoksa.
Yetiştirme Esaret yetiştirilen olmuştur.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/l014.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/1_2.jpg[/IMG]
L173
Merhaba Arkadaşlar sizlerle l serisinin pek görülmemiş türleriyle ilgili paylaşım yapacağım.
Not:Yazılar yurt dışı sitesinden alıntı olduğundan çevirileri biraz zayıf kusura bakmayın..
L46 ya benzer ve yakın bir ırk.
Kedi-eLog Bilgi Formu
Bilimsel ad Hypancistrus sp. (L173)
Ortak Ad (lar) L173
Telaffuz yutturmaca bir siss makas
Etimoloji Yunan Bir kasılma hipo ve (daha az anlam) Ancistrus bu cins bulunan diş sayısı azaltılmış (özellikle alt çenede) bir ima.
Bir sonraki bölüme geçin Türler Bilgileri
Boyut 80mm veya 3.1 "SL. Bul yakın, yakın veya aynı büyüklükteki spp.
Kimlik L173 farklıdır H. zebra, (Datz dahil) bazı belgeler aynı tür olarak görüyor olsa da. Aynı türler büyük olasılıkla DEĞİLDİR. H. zebra vücut boyunca yanal gitmek, L173 adlı çizgili "dikey" daha düzensiz ve more düz çizgiler vardır. Kenara, o formu L173 olgunlaştıkça, o bodur yapı ve daha yüksek bir gövdeye sahip.
Sexing Erkek ilk göğüs yüzgeci ışını dişi bir dereceye kadar daha kalın olan. Üreme durumda erkekler daha bu ray üzerinde kendi omurga gibi 'odontodes' geliştirmek. Erkek en yukarıda gözlenen kadın, biraz daha geniş bir başı vardır.
Genel açıklamalar Orijinal L numarası benzersiz işaretlenmiş örnek olduğu düşünülen ne verildiği H. zebra.
Bir sonraki bölüme geçin Habitat Bilgi
Dağılım Rio Xingu Amazon, Aşağı Amazon, Xingu (orada bulunan diğer türler bulmak için bu alanlarda tıklayın)
Bir harita üzerinde göster (Türlerin dağılımının / hide map göstermek için harita-simgesini tıklatın)
pH 6,0-7,5
Isı 26,0-30,0 ° C veya 78,8-86 ° F (bu aralık içinde göster diğerleri)
Diğer parametreler Rio Xingu su kimyası iyi belgelenmiş, ancak H. zebra herhangi bir su oksijen içeriği ve sıcak yüksek olması koşuluyla hemen iyi yapmak gibi görünüyor o kadar önemli değildir. pH ve DH balık, su, her türlü sert ve alkalin bile su oluşmasına neden beri önemli görünmemektedir. En iyi doğal yaşam çoğaltmak için su hafif asidik ve yumuşak nötr olur.
Bir sonraki bölüme geçin Yetiştiriciliği Bilgiler
Besleme Diğer birçok loricariids popüler görüş aksine, Hypancistrus türler yosun yiyiciler daha etobur daha vardır. Bu kötü bir yosun yiyen gösteren küçük ve hafif dişli ağız tarafından desteklenmektedir. Böyle bloodworm ağırlıklı olarak etli gıdalar sunmak ve hatta brineshrimp.
Mobilya Rio Xingu aralarında bazı ince kum ile birçok boyutlarda kayaların doludur. İdeal Rio Xingu tankı çok farklı bir tipik 'Güney Amerika' biyotop olarak resmi olandan kurmak olacaktır. Tank yuvarlak kayalar ve iyi su hareketinin jumbles bir dere kayalık bir ızgara alanı benzer olmalıdır. Balık normalde mağara ve kaya yaşayan ve Spawn gibi küçük mağaralar bir sürü sağlar. Kayalar balık kendilerini tıkmak hangi yarıklar ve raflar birçok oluşturmak için gelişigüzel bir şekilde monte edilmelidir. Kum tercih edilir, ancak büyük yuvarlak çakıl veya çıplak tabanlı tanklar da kabul edilmektedir. Koyup, bu dalların koyu kaya tercih ama (birçok kişi kendi Zebralar şeyler asla dokunmayın iddia) ben biraz odun sağlayacaktır - Bence özür daha güvenli.
Uygunluk Bu türün özellikle hızlı veya agresif tankmates ile yemek için iyi bir rekabet yok gibi huzurlu ama akıllıca tankmates seçin.
Önerilen Tankmates İdeal herhangi bir toplum tankı, özellikle aktif olan dolu bir, ama fırtınalı değil, şimdiki sevgi dolu balık (her ne kadar pahalı) ek. Can discus veya balıkları ile devam etti, ancak böyle bir şirkette bu balığın en iyi sonucu almak olası değildir olabilir. En 1 erkek ve 2-3 dişi gruplar halinde tutulur.
Yetiştirme Diğer büyük olasılıkla benzer belgesiz, Hypancistrus türlerinin.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/l173.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.