ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
staylar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2012 21:30
Son Ziyaret:
27 Mart 2018 20:07
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serhat taylar
Doğum Tarihi:
05 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Po kurumsal özel müşteriler yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

95x50x45h canli doguran hi-tech bitkili Metal blue grass lepistes Simulans tetra Kelebek vatoz 60x40x30 üretim L144 long fin blue eyes

SON 10 MESAJI

Haşlanmış Ispanak
Beta belki yemeyebilir fakat canli doguran ve vatoz turlerinin zevkle yedigine tanik oldum. Kendi akvaryumumdaki baliklarima da sık sık veririm. Yaprak seklinde kaynamiz suda 5dk beklettikten sonra soguk suda iyice yikarim ve akvaryumun dibine baticak bir metaryelle birlikte yaklasik 6 7saat suyun icinde birakirim. Afiyetle yerler alistirmanizi öneririm iyi sonuclar alicaksiniz.
300 Litre Bitkili Kribensis Tankı
Maşallah cok şık bir görsel.
Bitkili Akvaryumum
Masallah yeni baslayan birine gore guzel bir akvaryum su dongusu oturdugunda ve baliklarinizi eklediginizde daha da guzel olur.

Kum aquaclay sanirim. Renginden benzettim ama dogrudur ins.
Bitkili Akvaryum Gorsel Ve Öneri Talebi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139476/180120181853421.jpg[/IMG]

Merhabalar,
95x50x45h olculerinde akvaryumumda 4x39watt 2xgrolux2xaquastar slyvinia marka florasan kullaniyorum sn. de 4damla co2 vererek indicator olarak ancak yesili saglayabiliyorum.

Reflowers marka all inclusive,demir, potasyum ve fosfat gubrelerini kullanim talimatlarinin 1,5kati olarak kullaniyorum.

Haftada 2kere %25 duzenli su degisimi yapiyorum.

Bitki gelisimi acisindan herhangibir problem yasamiyorum. Bitkilerin saglikli geliserek bol miktarda fotosentez alabiliyorum.

Akvaryum suyu ve zeminin tam oturdugunu dusunerek bitki anlaminda biraz daha zor olarak nitelendirilen bitkilere gecis yapmak istiyorum. Zeminde hagen ve aquaclay notr kumlarindan mevcut. Parvula olarak gelisiminden cok memnunum fakat hemen yaninda cuba da ekmistm onun gelisimi parvula kadar hizli olmuyor. Nedenini hem arastiriyorum hemde merak ediyorum.

Gorsel olarak yapabilicegim duzenleyebilecegim bir oneriniz yada hatali oldugum bir nokta varsa uyarmanizi rica ederim.

Herkese keyifli hobiler dilerim.
Rotalada kararma ve parvula sorun
Benzer durum bende de mevcuttu. Ortalama potasyum ve fosfat dozunu tutturdugumda suyun isisini 25dereceye sabitlememle birlikte sorun ortadan kalkti. Suanda saglikli bir sekilde gelisim ve fotosentez alabiliyorum. Degisim yaptiginiz suyun degerleride dozu sabit tutamamanizi engelliyor. Bunuda dikkate almanizi tavsiye ederim.
İyi hobiler dilerim.
Hemianthus Callitrichoides Cuba
[QUOTE=kaficanakın]

Aslında cuba diye sipariş verdiğiniz başka bir akvaryum zemin bitkisi çıkabiliyor. Karşılaştığım tek sorun bu oldu şimdiye kadar. Eriyor çürüyor diyen arkadaşların su değerlerini bakımlarını kontrol etmesi kanaatindeyim. Arkadaşım hazirandan beridir( 6 ayı geçti) sorsunsuz olarak devam ediyor budamalara rağmen.[/QUOTE]

Bende tam olarak bunu belirtmek istedim zaten. Cuba diye alinan tohumdan baska bir bitki cikabiliyor. Erimesi yada curumesi akvaryumun genel ozelliklerinden kaynaklidir. Bitkinin bekledigimizin haricinde farkli bir bitki cikma durumunu belirtmek istedim. Yoksa uygun sartlar saglandiginda uzun sure yetistirilebilinir.
Bitkili Akvaryum İçin Fikir İstiyorum...
[QUOTE=matrak1126]Önemli olan saglam bitkiyi nerden bulucaz yosunsuz salyangozsuz :)[/QUOTE]

Genelde internette sanal mağazalarda bu işin ticari satış kısmına ulaşabiliyorsunuz veya bildiğiniz bir tanktan yetiştirilmiş bir kısım kök alarakta çoğaltabilirsiniz.
Hemianthus Callitrichoides Cuba
Genel olarak çinden sipariş verilen tohumlar belli belirsiz bitkilerin tohumları olduğundan dolayı 1 2 ay içerisinde hayal kırıklığı ile sonuçlanabiliyor.
Bitkili Akvaryum İçin Fikir İstiyorum...
Zemini komple kaplamak adına istenilen şartlar sağlanırsa parvula da şık bir görüntü sağlar. Şiddetle öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.