ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
suskunsair
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2013 22:12
Son Ziyaret:
14 Mart 2016 20:48
Toplam Mesaj:
242 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan ACAR
Doğum Tarihi:
26 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Kamu çalışanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Hayatımda sadece akvaryumum renkli, herşeyim SİYAH BEYAZ...

SON 10 MESAJI

Wild (Vahşi) Discus / 230x60x70
Maşallah muhteşem boyut çiftlerinizin ve yavrularınızın haberlerini bekliyoruz.
Güncel Resimler SAYFA 7 de
Maşallah emeğinize sağlık bu balıklar verilen emeği kesinlikle inkar etmiyorlar ihmalide mutlaka cezalandırıyorlar.
Planaria dan kurtulmak için ne yapmak lazım?
Celal bey kimyasal kullanmak istemediğiniz için bu öneriyi sundum yoksa sera med profesyonel nematol ile hiçbir canlıya zarar vermeden kökünü kurutabilirsiniz. Ama ilaçsız en iyi çözüm yüksek sıcaklık ve düzenli dip çekimi.
Planaria dan kurtulmak için ne yapmak lazım?
Merhaba Celal bey özellikle protein ağırlıklı besleme yapılan akvaryumda bu canlılara rastlamak mümkün. Bu tür canlıları hiçbirzaman sıfırlayamayız. Sadece Varolan koloni sayısını minimuma indirebiliriz. Su sıcaklığınız 29 derece ilk önerim su sıcaklığını kademe kademe 34 derece hatta 35 dereceye kadar çıkarmanız. Bu hem koloniyi azaltacak üremelerine engel olacak hemde balıklar üzerindeki kırgınlığı alacaktır. Ayrıca yavru boylandırdığınız akvaryum sıcaklığı 34 derecelere geldiğinde yavruların metobolizması daha hızlanıyor. Sadece fazla Sıcaklığın getirmiş olduğu oksijen azalması probleminide hava miktarını artırarak çözerseniz hiç bir sıkıntı kalmaz. Ikinci önerimde su değişimini aksatmamanız eğer mümkünse her yemleme sonrası 3-5 litrede olsa kalan pislikleri akvaryum tabanından almanız. Su değişimi ne kadar aksatılırsa bu Arkadaşlara okadar davet çıkarmış oluyoruz. Muhtemelen bunlar sizin bildiğiniz unsurlardır sadece okuyan diğer arkadaşlarında faydalanması için böyle yazdım saygılarımla.
TURKUAZ ÇİFTİ VE YAVRULAR
Merhaba benim polemik yaratmak gibi bir derdim yok. Sadece hobici arkadaşların yanlış bilgilendirilmemesi derdim. Senin Çeşme suyun kaliteli uygun şartlarda olabilir. Bu her Çeşme suyu iyi şartlarda üretime uygun olduğu anlamına gelmez aynı şehirde bile farklı su değerleri mevcut. Anlatılmak istenen bu eğer bir üretim sırrın varsa her Çeşme suyundan yavru almakla ilgili açıkla bizde bilelim .
TURKUAZ ÇİFTİ VE YAVRULAR
Alaycı tavrınız ciddiyetinizi ortaya koyar vaziyette. Yavrularınızın yavrusundan bahsetmiyoruz farklı yerlerden temin edilmiş farklı çiftlerden bahsediyoruz. Siz artık nasıl bir okuma ve anlama yetisine sahipseniz böyle sonuç çıkarmışsınız. Gerçekten tebrik ederim demek ozmoz tarih oldu.
TURKUAZ ÇİFTİ VE YAVRULAR
Merhabalar uzun zamandır yazmıyordum fakat konuyu görünce dayanamadım. Gerçi bu işte tecrübeli dostlar yazmışlar. Öncelikle sizi tebrik ediyorum üretiminizden dolayı ve discus aşkınızdan dolayı. Daha öncede böyle tartışmalar yaşandı. Discus balığı çok farklı ve çok değerli bir türdür ve cinse göre değişiklikler gösterebilir örneğin kırmızı kan balıkların daha çabuk ergenleşmesi mavi kan balıkların daha geç ergenleşmesi gibi. Bazen adapte olmuş balıklar tamamen Çeşme suyunda yavru çıkarabilir. Sudaki etken sadece iletkenlik değildir. Yaşadığınız bölge çeşmenizden akan suya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Ankara'da Çeşme suyunda yavru veren çift izmirde vermeyebilir. Bunun için genelleme asla yapılamaz. Bu zamana kadar 10 parça farklı çift üzerinde üretim deneyimim oldu istisnalar hariç osmoz su ile bir çoğunda başarı elde ettim. Yani siz çıkıpta sadece 1 çift ile üretim yapıp istisna çiftiniz Yada istisna su değerinizle genelleme yaparsanız. Hem diğer hobici arkadaşları yanıltmış olursunuz hemde bizlerin yıllardır emeğini hiçe saymış olursunuz. Ayrıca ozmoz su sadece yumurtaları çatlatmak için kullanılmakta yumurtalar çatladığı günden itibaren tamamen Çeşme suyuna dönülmektedir. İşin özü balıklar Çeşme suyu ile üretilmektedir ve büyütülmektedir. Discus balığı tabiki ucuz olamaz bir yavrunun 5 cm boya ulaşması için günlük su değişimi artemia kullanılan mama vitamin takviyeleri vs masraflar hatırı sayılır masraflardır. Hele hele verilen emek paha biçilemez. Bu hobide ne zaman ben herşeyi biliyorum ben çok biliyorum dediğinizde yanılırsınız sonu acı biter. Yaşadım öğrendim. Siz ne zaman ki farklı 5 çiftten farklı tür çiftten yavru alır başarı sağlarsınız ki genelleme için bu şarttır ozaman o gün sizden kendim ve bütün muhalefet arkadaşlar adına özür dilerim. Sağlıklı hobiler saygılarımla
Altum Flora Çiftim
Merhabalar arkadaşlar evet konu hortlamış bu çiftten 35 adet yavru almıştım boynaldırıyordum. Bilenler bilir toplu bir kayıp yaşadım o kayıpta bütün yavrular ve dişisini kaybettim şu an sadece erkek var elimde onunda tadı kaçtı dişisi gidince. Şu an yeni ırklar yeni devler edindim bir süre sonra paylaşırm umarım. Saygılarımla...
Tubifeks Denilen illet
[QUOTE=slayeremre]
Çok geçmiş olsun . Fakat sizin gibi usta bir akvaryarist bu illetin zararlarını bilmesi gerekiyordu.[/QUOTE]
Evet çok haklısınız ben bile bile lades dedim ve bedelini ağır ödedim. Ama bunun ustalıkla alakası yok emin olun benden kat kat ustalar bile hala bunu kullanıyorlar. Ve şunada emin olun böyle toplu kayıp yaşayan bir çok üstad var sadece buralarda konusu geçmiyor. Bu konuyu açtıktan sonra sorunu olan arkadaşlara öneride bulunduğumda, siz tubifex verip okadar balığı telef etmiş birisiniz bana öneride bulunmaya hakkınız yok diyen bile oldu. Kullananlara sözüm yok yeni başlayanlara bir uyarı bir ikaz amacı ile yazdım artık gerisi onlara kalmış saygılarımla.
Yavru discus adaptasyon sorunu (fotoğraflı)
Merhabalar aceleci davranmayın balıklarınız zamanla alışacak hatta elinizden yem yiyecek kıvama gelecektir. Discus balığı başlı başına sabır gerektiren bir türdür. Yinede balıklarınızı rahatlatmak adına bir ürün önereyim size microbe lift aquatic stress relief bu malzeme baya etkili stres alıcı malzemedir. Su değişimlerinde ölçüye uygun kullanmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır. Kullanmak zorunda değilsiniz tercih sizin saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.