ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
myloo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2013 13:24
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2020 17:18
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bilal ağca
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

bilal ağca

SON 10 MESAJI

Koronavirüs Ve Akvaryum Balıkları Hk. Soru
[QUOTE=VeterinerNazo]

Merhabalar

Bu konu ile ilgili google akademi den bilim insanlarının makalelerini okumanızı tavsiye ederim.Eğer bu virüsle ilgili makale paylaşılmışsa ki paylaşılmıştır bu sorunuza oradan yanıt bulabilirsiniz.Bu arada çok geçmiş olsun.İnşallah biran önce atlatırsınız.

Saygılar[/QUOTE]

Öncelikle çok teşekkürler hocam ilginiz için. İnternette çok araştırdım bu konuyu ancak hep hayvanlardan insana bulaşma konusu ele alınmış. Balıklarla ilgili zaten neredeyse hiç kaynak bulamadım. Bildiğiniz bir çalışma varsa linkini gönderebilirseniz çok makbule geçer açıkçası. Ya da kısaca balıklara bulaşır mı bulaşmaz mı onu da öğrensem yeterli olacak. Eminim birçok kişi de bu durumu merak ediyordur.
Koronavirüs Ve Akvaryum Balıkları Hk. Soru
Arkadaşlar merhaba, size akvaryumdaki balıklarım hakkında önemli bir sorum olacak. Açıkçası ne yapacağımı bilemedim.

Geçen hafta belirtilerin hafiften ortaya çıkmasından şüphelenip koronavirüs testine gittim. Birkaç gün sonra test sonuçlandı ve pozitif çıktı. Sonrasında evde karantinaya girdim ve hafif belirtilerle atlatmaktayım çok şükür. Ancak akvaryumun bakım zamanı geldi ve şu anda bu durumdan dolayı bir sıkıntı olur diye dokunamıyorum. Bu da balıkların sağlığını tehdit ediyor. Yem verirken bile çok dikkatli davranıyorum akvaryuma bulaşır diye. Sizce bu virüs balıkları da etkiler mi yani endişe etmeli miyim yoksa balıklara bulaşma ihtimali yok mu?
Bu İlaç Tüm Balık Hastalıklarını Çözüyormuş
Merhaba arkadaşlar Aliexpress üzerinde bulduğum bir ilaç var. Farklı hastalıklar için farklı şişelerde satılıyor ve fiyatı da oldukça uygun görünüyor. Tek sorun yurtdışından Türkiye'ye ilaç getirme meselesi. Onu da çözebilirsek bu ilaçlar hastalık olayında iş görür gibi görünüyor. İlaç şu (Aliexpress girişte üyelik istiyor sanırım):

[URL]http://www.aliexpress.com/item/32972853774.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3de51757wOKZv5[/URL]


[IMG]https://i.imgyukle.com/2020/01/03/VaqSas.png[/IMG]


İlaçlar hakkında fikirlerinizi ve Türkiye'ye getirip getiremeyeceğimizi öğrenmek istiyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.[EDIT]myloo,2020-01-03 22:31:50[/EDIT]
Sizce Balığım Mantar Mı? (fotoğraflı)
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Karnındaki şişlik aldığım zamandan beri olan birşey ve çok abartılı durumda değil belki normalden biraz daha fazladır şu an. Ancak pullarındaki kabarmayı farketmemiştim ben. Diyet olarak en kaliteli yemlerden 3-5 çeşit kullanıyorum sürekli olarak. Buna rağmen eksik beslenme varsa bilemiyorum.
Sizce Balığım Mantar Mı? (fotoğraflı)
Fotoğraf:

https://i.imgyukle.com/2019/12/30/VuE11A.jpg

https://i.imgyukle.com/2019/12/30/VuEzHH.jpg

https://i.imgyukle.com/2019/12/30/VuEKw1.jpg

Hastalık Belirtileri: Balıkta halsizlik belirtileri, durgunluk var. Yemi de eskisi gibi yemiyor. Çok az yem yediğini görüyorum. Vücudunda birkaç gün içerisinde fotoğrafta işaretlediğim siyahlıklar çıktı. Bazı yerlerde bunun büyüme belirtisi olduğunu okudum ancak bu siyahlıkların bir iki günde oluşması da pek normal gelmedi.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 adet japon balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Su değişimi yeni yapıldı ve filtremin iyi çalıştığına eminim ancak test yapamadım maalesef.

Filitrasyon: Eheim Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen mavisi birkaç damla, Mycrofish 3-5 ml

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Akvaryumda en son sadece genel temizlik yaptım belirli oranda su değişikliği gerçekleştirdim. Yani hatalı bir işlem yapılmadı. Balığı karantina akvaryumuna alıp bol havayla metilen mavisi ve mycrofish uyguluyorum 2-3 gündür. Ancak siyahlıklarda herhangi bir gerileme farketmedim.

Belki akvaryumumdaki balık polülasyonu size fazla gibi gelebilir ancak düzenli temizlik yapıyorum ve dış filtrem gerçekten iyi temizlik yapıyor. Biyolojik temizlik de akvaryum uzun süredir düzenli olarak takip edilip sistem tam olarak oturduğu için gayet iyi işliyor.

Bunun dışında şu soruyu da sormak istiyorum. Bu balık bir japon balığı türü ve alırken japonlarla birlikte yaşadığı söylendi ancak yapı olarak biraz farklı olduğu için beraber yaşayıp yaşamayacaklarını öğrenmek istiyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim herkese.[EDIT]myloo,2019-12-30 18:44:55[/EDIT]
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Forumda rastlayınca ben de sipariş verdim. Oldukça mantıklı görünüyor. Geldiğinde elimdeki zeoliti açıp bunun içerisine biraz eklesem nasıl bir sonuç alırım diye düşünüyorum.
Dış filtre
Besleyeceğiniz türü yazsaydınız daha kolay yardımcı olabilirdi arkadaşlar. Akvaryumun büyüklüğü nedir?
Tablet Tuz ile Toz Tuz Aynı Mı?
Arkadaşlar tablet tuz ile toz tuzlar aynı gramlarda atılsa sıkıntı olur mu? Puffer için tuzlu su hazırlayacağım aldığım yer 100 litrede 1 kiloya kadar çıkılabilir dedi 100 gram 100 gram alıştırdıktan sonra dediği dozda kullanmayı düşünüyorum. Ancak tablet tuz kullanacağım. Tablet tuz ile toz tuzlar arasında aynı gramajda bir farklılık çıkar mı? Tabletler sıkıştırılmış olduğu için farklılık olur gibime geliyor bir sorayım dedim o yüzden. Farklılık çıkarsa ölmesin balık.
Puffera Ne Kadar Yem Vermeliyim?
Arkadaşlar puffer ne kadar yem yer nasıl bir ayarlama yapmalıyım?
Ne Kadar Tuz Atacağım?
Merhaba arkadaşlar, akvaryumuma cüce puffer aldım. Tek başına bakacağım. Bu balık bildiğiniz gibi acı su balığı. Aldığım adama sorduğumda 100 gram 100 gram ekleyerek 50 litrede 500 grama kadar çıkabileceğimi söyledi. Başka yerde okuduğumda ise 10 litreye 15 gram tuz ekleyin yazıyordu. Ben aşağıdaki tabletlerden aldım. Sizce kaç tablet kullanmam gerekiyor?


http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/akvaryum-tablet-kaya-tuzu-1-kg-155834138

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.