ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volkanvolkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2013 17:25
Son Ziyaret:
18 Eylül 2021 14:51
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan güney
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
harita kadastro teknikleri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

volkan güney

SON 10 MESAJI

80*30*40
Peki üstatlar, hepsi erkek ve 1 adet olacak şekilde calico, demasoni, sarı prenses, iceman ve göze hoş gelecek en fazla iki balık daha eklesem nasıl olur sizce ??? Üretim düşünmüyorum zaten
20 litre akvaryum
Ben kesinlikle Betta öneririm. Uygun ölçülerde bitki takviyesi ile birlikte güzel bir görünüm olacaktır. Ayrıca düzenli beslenen bettalar durgun olmaz. Kendi adıma bir çok betta besledim. Hiçbiri de hareketsiz olmadı. Önemli olan uygun ortamı sağlamaktır.

Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Üstatlar tekrar merhaba.
Konu biraz eskidi gibi ama yine de sonucu sizlerle paylaşmak istedim.
Akvaryumda hiç bir işlem yapmadan, dış filtrem çalışır halde bekledim. Bu arada yılbaşı tatilinden evime döndüğümde akvaryumda herhangi bir bulanıklık kalmadığını gördüm. İlk kurduğum andaki berraklık yok belki ama resimlerden çok farklı bir görüntü var şu an akvaryumda.
Herkese saygılar. Cevaplarıyla katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Üstatlar peki bu kurtçuklar nedir? Bakteri kültüründen mi kaynaklanıyor? Keşke hiç atmasaydım diyorum şu an. Bir kaç güne dinlenmiş olurdu su. Bu da bana bir tecrübe olsun artık.

Umut Hocam, tamamdır. Değişiklik yapmamak benim de işime gelecek. Vatozu tekrar geri alırım, peki ya diğer balıkları ne zaman eklemeliyim?
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Üstatlar, ben o kültürü akvaryuma koyalı tam bir hafta geçti. Kültürden önce su gayet berraktı. Yalnızca dinlenmemiş olduğu için kabarcıklar vardı. Kültürün hafif bir "rakı beyazı" kattığını söylemişti akvaryumcu ama bu kadar zamandan sonra düzelmemesi ve içindeki kurtçuklar beni endişelendirdi doğrusu. Kültür bu kadar zaman ister mi???
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Peki kumu temizlemenin pratik bir yolu var mıdır acaba ???
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Dış filtrenin içindeki malzemeleri, sepetlerini ve kovasını yıkamıştım. Zaten sıfır kutusundan çıkarttım. Hiç kullanılmamıştı. Sanırım hafta sonu yeniden temizlik yapıcam. Özellikle de kumu bir daha elden geçirmem gerekecek. volkanvolkan2013-12-30 11:10:16
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Evet kumu yeni aldım. Sizce suyu komple bir daha mı değiştirmem gerekiyor?
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Yok üstat iç filtrem bozulunca bir tanıdıktan hediye olarak gelen dış filtreyi taktım. Şu an sadece Quik Expro 1000 dış filtre var tankta. Bu kurtçuk gibi şeyler de nedir anlamadım. Bakteri kültürü mü yapıyor bilemedim. Bir de bu derece bulanıklık neden olmuştur ???
Su'daki nesneler ve Bulanıklık.
Arkadaşlar, 100 LT tankıma dış filtre takviyesi yaptım. Bu süreçte elimdeki 4 adet 5-6 cm'lik (2 Calico, Makrakanta ve Vatoz) balıklarımı bir arkadaşa emanet olarak bıraktım ve suyu komple değiştirdim. Bir akvaryumcu bana suya bakteri kültürü de eklememi önerince ben de yaptım. Ancak suya inanılmaz bir bulanıklık geldi ve su da bir şeyler oluşmaya başladı. Bakteri kültürünü 1 haftadır tankta ve o zamandan beri su aşırı halde bulanık. 
Yanlış olan nedir? Siz üstatların yardımlarını bekliyorum.

volkanvolkan2013-12-30 10:34:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.