ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ganjanium
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2013 06:42
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2020 23:41
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan sakar
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


85 45 35 melek serkan sakr

SON 10 MESAJI

melek akvaryumu dekoru ?
Arkadaslar mosslar in hepsini sokup attim ve 6 ay sonra mosslar in bagli oldugu kutukte kendiliginden moss buyumeye ve sarmaya basladi suanda kutugun uzeri komple moss la dolu.
Meleklerim bir sure yasadi sonra erkegin gozune cozemedigim bir hastalik geldi ve kor oldu bir sure sonra da oldu onun yanlizligina dayanamayan esi de malese oldu bir cok batim yavrulamalari na ragmen malesef karma akvaryumda melek yavrusu buyutemedim yavrulari ayirmama ragmen.

Simdi kendiliginden dogan lepistes yavrularim elder erkekten ve normal anneden akvaryumda kendileri buyuyorlar hic ellemedim dogal haline birakiyorum bakalim ne olacak ayrica 2 adet zebra 1 de platim mevcut. Akvaryuma sadece ara bir potasyum sulfat atiyorum baska hicbir gubre vermiyorum lorasanim da 2 senelik normal gun isigi yosunlanma normal oluyor asiri degil. Moss isteyen arkadasa istanbul levent civari verebirim ucretsiz mosslarim dogal olarak buyuyor . :)
melek akvaryumu dekoru ?
uzun bir aradan sonra yine yaziyorum en son aldigim bitkilerde moss lar suyu cok pisletti birde co2 olmadan sanirim gelismiyorlar o yuzden attim onlari. bun gun antalyadan siparis ettigim kangal baliklarim geldi sanirim akvbaryumdaki yosun sorunuma boylece cozum bulacagim. gecen gun yosun sorunum yuzunden akvaryum suyumun %70 ini degistirmem sonucu 2 adet vilifera ve 1 edet zebram oldu :( ancak meleklerim halen saglikli 
aquatan sayesinde.
melek akvaryumu dekoru ?
şuanda bitki eklemeyi düşünmüyorum çünkü şimdilik moss lar kütüğe tutunsun yeter. ince yapraklıbitkileri melekler parçalıyor zaten elodea alsam 1 haftada bitkisel yem niyetine bitirirler. bunun dışında gerçekten bitki eklemek balıkların sitresini azalttı özellikle zebralar kayanın içinde yuva yaptılar kendilerine. t5 ısınma sorununu da şimdilik timer ile biraz çözdüm 1,5 saat acık 30 dk kapalı şekilde kullanıyorum toplam olarak günde 10 saat ısık veriyorum bakalım sonuç ne olacak ilginize teşekkür ederim.
saygılar...
ganjanium2014-03-31 08:06:41
melek akvaryumu dekoru ?



kurulum bitti sayılır resimlerdeki mango köküne 2 adet unubias nana ve java moss ektim lav kayasınada ismini bilmediğim bir bitki ektim üzerinide yine java moss kapladım tabi zamanla uturacak.


şimdiki sorunumda t5 florasanlar pilastik kapagın içinde çok ısınıyor acaba bir çözümü varmı?


ganjanium2014-03-30 06:58:51
melek akvaryumu dekoru ?
sonunda hastalığı tamamen yendim :D ve kuruluma kaldığım yerden vaktim oldukça devam ediyorum. şimdilik 2 adet büyük boy mango kökü aldım filtrem içim yeni elyaf ve zeloit aldım bir kaç adet bitki eklemek istiyorum ; bunun içinde 1 adet sylvania groluks t5 24 w aldım pazartesi 1 adet daha 24 w groluks alacağım evde bulunan osram 865 e e ilave olarak 2 groluks daha takıcam. bitki olarak ta co2 kurulumu yapmayacağımdan jawa moss ve anuabıs araştırması yapıyorum. kütükler şimdilik suda beklıyor 1 adet lav kayası elimde mevcut onunda içine jbl unbias bitki kumu doldurup bitki ekmeyi düşünüyorum. mango larında üzerini anubias ve java ile kaplayacağım en kısa zamanda yeni kurulum resimlerini sizlerle paylaşacagım.
melek akvaryumu dekoru ?
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/150370/image[1].jpeg[/IMG]
melek akvaryumu dekoru ?

Uzun bir aradan sonra dün evde olan quartz beyaz kumu akvaryuma serdim su kumu ilk koyduğum için biraz bulanık.



Onur Nergiz2014-02-19 11:23:15
melek akvaryumu dekoru ?
bu gun itibari ile akvaryumumdaki tum hastalik gecti ve her gun %20 su degisimi yapmaktayim simdilik su duzenimin oturmasini bekliyorum. dis filtre ve ic filtremi temizledim bir kac gun sonra dis filtredeki karbonu cikarip yerine yeni aldigim zeloiti koyacagim. sanirim 5-6 gune kadarda elimde hazir olan quartz kumu serip yeni kurulum resimlerini sizlerle paylasacagim. 
su anda elimde olan malzemeler 1 adet lav kayasi yaklasik 15 cm boyunda quartz beyaz kum ve resimde gorunen hava tasi ve bir miktar kendi topladigim deniz kabugu. 
Bir Türlü Yenemediğim Hastalık
Bu gün itibari ile tedavimi sonuçlandırdım şu anda balıkların formu yerinde gözüküyor karınlarında kırmızı kurtlar sarkmıyor flagly vermeyi bitirdim. sabah % 30 su değişimi ve dip çekimi yapacağım dış filtre elyafını ve karbonunu değiştireceğim. iç filtrenin de süngerini yıkayıp bir kaç gün sadece normal yemlemeye devam edeceğim. balıkların dışkılarında az miktarda beyaz jel gördüm bu sizce sorun olur mu? yoksa birkaç güne kendiliğinden düzelir mi? 3 gün boyunca her gün %30 su değişimi yapmayı düşünüyorum. 
Bir Türlü Yenemediğim Hastalık
flagly tedavimin 5. günündeyım şimdilik balıklarımın altından sarkan kurtlar kayboldu ancak yerde kum olmamasına rağmen hiçbir kutta düşmüs olarak görmedim. ya düştü kurtlar çöpçuler yedi ya da hiç dökülmedi ancak yem yemeleri biraz düzeldi meleklerimin. 2 gün daha tedaviye devam edeceğim kuru tamamlayım sonra ise yaramazsa sitraks ı deneyeceğim. tabiki ayrı bir tankta. tevsiyeleriniz için tesekkürler . ayrıca b vitamini sadece balıların direncini arttırmak için çünkü bu kimyasallar ve kurtlar balıları çok zayıflatıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.