ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
srdr026
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2013 14:30
Son Ziyaret:
05 Aralık 2023 21:47
Toplam Mesaj:
69 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1987
Yaş:
36
İl:
Eskisehir
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Co2ne Kadar Verilmeli.
[QUOTE=hakancakir]
Hocam ben çinde yaşıyorum burada sıradan bir ürün aldim 15 tl falan gibi ,size tavsiyem üst kısmı kafesli olsun çünkü yavru balıklar vs içine giriyor ve perişan oluyorlar çok kalırlarsa ölüyorlar azda kalsalar kuyrukları falan eriyor içinde yamuluyolar resmen karideslerde çok giriyor onlara bişey olmuyor ama sıkıntı kafesli olunca sorun olmuyor.Çok pahalı bişeye gerek yok en uygunundan alın kullanın.[/QUOTE]

Saol hocam.
Co2ne Kadar Verilmeli.
[QUOTE=hakancakir]
Zaten yüzey temizleyen skimmerim var onun ve sogutucu fanımın vermiş oldugu az bir hareketleme var.[/QUOTE]

Yüzey emici gerekli oluyor. Ben de düşünüyorum. Ama nasıl bir model alsam bilmiyorum. Siz ne kullanıyorsunuz.(Surface skimmer)
Nitrat Ve Fosfat Olmadan High Tech Tank Sağlığı
[QUOTE=capo di capi]Saniyede 2 damla mı ? Hem de 30 litreye.. Çok fazla bu oran.Tam tersi 2 saniyede 1 damla işini görür.

Oranın töleransı 15 - 20 arası olabilir. Her markanın periyodu farklıdır. Ve her akvaryumun periyodu da farklıdır..Yoğunluğa , canlılara , bitkilerin istenimlerine göre değişir o miktar.Kimi akvaryum gün aşırı tüketir kimisi haftalık katkıyla idame ettirilir. Bu değişkendir.. Zaten bizim nitrat ve fosfatı ölçmemizin nedeni de akvaryum şartlarının değişken olmasıdır. Sabit olsaydı bir miktar tutturulurdu herkes o miktarı kullanırdı.

No3 , po4 testleri alacaksan en iyisi jbl nin damla testidir. En iyi gübreler de seachem. Zaten ilerde akvaryumun yediği gübre miktarını , istediği miktarı gözlemle de çözersin.

Googledan nitrat fosfat skalalarını araştır orda oranlar var ayrıca. Gübre hesaplama programlarına da göz atabilirsin. Ama 30 litre için bu kadar masraf ve uğraş yerine mekanik twemizleme ve gözlemle , deneme yanılmayla bir oran tutturabilirsin.[/QUOTE]

Kusura bakmayın orada bir sürçü lisan olmuş. Tam tersini yazmışım. Aynen dediğiniz gibi 2 sn de 1 damla veriyorum. Elimde jbl testleri var. Ama tarihleri geçmiş. Jbl de biraz pahalıydı bugün prodac no3 ve po4 test aldım . Prodac nasıldır bilmiyorum. Muhtemelen skalası biraz dar olacak. Çok çok hesaplı olduğu için denemeye aldım. Gübrelerde potasyum, fosfat, nitrat reeflowers mikro element sera florena marka. Eğer verim alamazsam hepsini jbl yapıcam bitince. Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Co2ne Kadar Verilmeli.
[QUOTE=centerboys]Canlı bitkiler ışık ortamında co2 tüketerek oksijen üretirler ( fotosentez) ışıksız ortamda karanlıkta oksijen tüketerek co2 üretirler.

Bitkiler bu döngü ortamında geceleri büyüme gösterirler. Bu sonuçlara göre 7/24 co2 vermenin hiç bir mantığı yok karanlık verdiğiniz co2 bitkiye bir artı yada eski sağlamıyor ama içindeki canlılar için sıkıntılı bir durum.

Size tavsiyem selenoid valf alıp zamanlayıcıya bağlanmanız , en sağlıklı yöntem bu olur.[/QUOTE]

Dediğiniz gibi karanlıkta co2 vermenin hiçbir artısı yok. Balıklara eksisi olmayacak dozda ayarlayıp devamlı vermemizin sebebi ph dengesizliği oluşturmaması. Benim selenoidim var ama yine de aç kapat yosun oluşması yapıyor. Bir de ışıktan yarım saat önce çalışması lazım. En güzeli ph controller. Pahalı olduğu için bunları da düşündüğümüzde dozu aşmadan sürekli vermek tek çare oluyor. Bunu yaparken su yüzeyinde hızlı dalgalanma veya çok az oksijen takviyesi canlıları koruyor.
Kiraz Karides Cinsiyet
[QUOTE=ibo989] Malesef karidesim öldü, akvaryumun ph degeri 7,5 her hafta duzenli su degisimi ve ph kontrolu yapiyorum. Su an 1 karidesim kaldi.[/QUOTE]

Bir de iletkenlik ölçün. 300-500 mikrosiemens arası uygun.
Co2ne Kadar Verilmeli.
[QUOTE=hakancakir]Arkadaşlar co2 7/24 vermenin zararı yada faydası varmı ,selonoid valf ile sadece gündüzleri kullanım daha iyi diyen var.Ph dengesizliği için 24 saat ver diyen var.gGece vermenin boşa olduğu ve balıklara zararı olabilir diyen var.Bu konudaki genel sonuç nedir profesyonel ler genelde hangi si üzerinden gidiyor.[/QUOTE]

Ben sürekli sabit veriyorum. 1 hafta gözlemleyip 7/24 açık tutun benim tavsiyem.
Nitrat Ve Fosfat Olmadan High Tech Tank Sağlığı
[QUOTE=ringo]Attığınız yem miktarı, su değişim miktar ve sıklığı, yapılan filtre temizlikleri ile akvaryumda bulunan bitki kütlesi veya hacmine göre cevaplar farklılaşır.
Yani duruma göre fazla gelebilir başka bir durumda eksik kalabilir.
Oturmuş bir akvaryumda ortalama bir canlı yüküne attığınız yemden elde edeceğiniz azot ve fosfor bitki yoğunluğu da çok aşırı değilse ve çok çok hızlı büyümeler elde edilmiyorsa yeterli olur.
Fakat azot fosfor oranı düşündüğünüz kadar da önemli değildir yani en ideal oranda da yosun olabilir, sadece yosunların nitelikleri farklılık yapar. Azot fosforun takibi de testler yardımı ile kolaydır. Bir kaç ölçüm yaptığınızda nasıl işlediğini kolayca çözersiniz. Ya da sık du değişerek uygun dozajlamalar ile içeriği belirleyebilirsiniz.
Başlamadan gözünüzde biraz büyür ama işin içine girince kolay olduğunu görürsünüz. Korkmadan bir yerlerden başlayın yani. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. 2 ay önce kurdum daha yeni yeni bir şeyler oturdu. N-p bir kez kullandım hemen yosun başlangıcı ile korkuttu beni ve çeşme suyu eklemesi ile ihtiyacı şimdilik idare etmeye çalışıyorum. Tekrar sağolun.

[QUOTE=capo di capi]İdeal oran nitrat , mevcut fosfatın 20 katı olmasına yakındır. Yani burda bir oran söz konusu , miktar değil.. örneğin 1 mg/l fosfat varsa 20 mg/l nitrat. 0, 3 mg fosfat varsa 6 mg/l nitrat gibi.

Akvaryuma bunları hiç takviye etmezsen ne olur.. NitraT AZ DA OLSA AKVARYUMDA OLUŞABİLİR. Bu durumda fosfat da gerekli oranda eklenmediği için gene bir dengesizlik oluşur.

Ben ikisini de sıfırlayarak idame ederim derseniz ne olur ? Bu imkansız ama bu sefer de besin eksikliği olur ki bitkilerde fosfat eksikliği sıkıntıdır.

Zaten nitrat ve fosfat kullanmıyorsanız micro element kullanmanız da manasız. Çünkü bitkinin öncelikli temel ihtiyacı NPK dır. Npk sofradaki pilav , biftek , balık ise micro element sofradaki cacık , hoşaftır. [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Bu 1e 20 oranı net midir. 1 e 15 gibi bir oran olsa yosun kaçınılmaz mı toleransı nedir. Bir de bu oranı sağlamam için öneri verebilir misiniz. Kullanılacak su, gübrenin markası, gübrelemenin periyodu, ışıklandırma desteğinin süresi, no3 ve po4 testlerinin markası gibi. Tankım 30 lt. Co2 sürekli sn de 2 damla.
35 Lt Tetra Akvaryumu Yapmak İçin
[QUOTE=heydu]


Co2 bitkiler için gerekli sanırım değil mi? Ben yeni olduğum için soruyorum. Co2 desteğini nasıl yapıyorsunuz?[/QUOTE]

Co2 tüpü ve çözücü difüzör vasıtası ile tanka co2 veriyorum.
Nitrat Ve Fosfat Olmadan High Tech Tank Sağlığı
Merhabalar

Çok araştırmama rağmen tatmin edici bir cevap alamadığım için danışmak istiyorum. High tech bitkili akvaryumda sadece Potasyum ve mikro element kullanarak başarılı olabilir miyiz? Fosfat ve nitrat ihtiyacını sıvı gübre eklemeden giderebilir miyiz? Fosfat ve nitrat dengesi kaçar kaçmaz yosunlanma başlıyor. Bu yüzden kontrol etmek benim bilgi birikimimde çok zorlaşıyor.
Akvaryum Dıy Armatür, Kendin Yap Akvaryum Armatür.
[QUOTE=Mcanerf]

Tesekkur ederim. En kolay ulasabilecegim malzemeler ile yapmayi sectim. Bir de soyle bir sey var, dısındaki kaplama su gecirmez malzemeden oldugu icin sikinti yok. Uzun zaman idare eder.[/QUOTE]

Çok düzgün yapıldığı için o tür bir malzeme ile daha iyi olurdu. Ama imkan meselesi tabi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.