ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ali Ak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2006 11:50
Son Ziyaret:
23 Mart 2022 01:22
Toplam Mesaj:
107 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Ak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Sakarya
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Ak

SON 10 MESAJI

Meleklerle ilgili sorularınıza cevaplar
Merhaba,
Akvaryumumda 6 melek 1 tane de pembe zebra var. Akvaryumum 250 lt. civarında. 5-6 gün önce bir çift, dış filtrenin hortumu üzerine yumurta yapmıştı ilk defa. Ben yerler sonuç olmaz diye düşünüyordum, bu arada evde değildik. Geldiğimde yumurtalar cama taşınmış ve çift oldukça sert bir şekilde yumurtaları koruyor. Bugün yumurtalar hareket etmeye başladı. Endişem yavrular biraz daha hareketlenirse aşağı inecek ve dış filtre çekecek. Filtreyi kapatsam olmaz. Yavruları alıp başka akvaryuma aktarmayı düşünüyorum, aslında çokta içime sinmiyor. Çifti de beraber ayırmam pek mümkün görünmüyor, zira akvaryum büyük yakalayamam, yakalasam da çok yıpratırım. Tavsiyesi olan var mı, teşekkürler.
Akvaryumu Bölmek

Daha önce başka bir arkadaşın kablo kanalıyla yaptığı akvaryum bölme aparatını bende yaptım fakat akvaryumun içine sokar sokmaz balıklar öyle bir strese girip hareketleniyorlarki korkudan hemen çıkartmak zorunda kalıyorum. Zaten ağzı dolu balık stres yapmasın diye onu ayırmak için yapmıştım. Ama daha beter strese girdi balıklar. Dün yine bir yunusumun ağzı doluydu bir daha deneyim dedim ama sonuç aynı. Akvaryum içinde deli gibi çırpınmaya başlıyorlar.

bayramda ne yapmam lazım (balıklar hakkında)

Geçen sene balıklarınız ölmesi ile ilgili tekrarlanmamasını istiyorsanız aç kalmaları dışında bir sebep aramalısınız. Elektrik kesilerek hava motoru uzun süre çalışmamış olabilir, hava çok sıcak olmuş olabilir vs. İllada açlıktan öldü derseniz sonuca ulaşamazsınız. Herkesin tecrübesi gösteriyorki 5-10 gün yem yememekle malawi türlerine kolay kolay birşey olmuyor.

Yeni Yumurta Ne Zaman
Onur kardeş süpersin. Hızından dolayı seni tebrik ve teşekkür ederim. Evet balıklar biraz küçük, hatta akvaryumcudan yaklaşık 2 ay önce aldım. 4-5 cm idi. Yavru aldığımı söyleyinci çok şaşırdı. Kusturma konusunda videoları seyrettim ama halen tereddütlerim var. Balığın gidişatına göre bir karar vereceğim artık. Akvaryum sıcaklığı 29-30 derece civarında. Düşüremiyorum. Sanırım 12-13. gün balıklar yumurtadan çıkmış olur. Dediğim gibi balığın gidişatına göre karar vereceğim. Yardımların için teşekkürler.
Yeni Yumurta Ne Zaman

Onur kardeş teşekkürler.

Bu arada cevap buldukça soru sormaktan alamıyorum kendimi. Benim akvaryumdaki en küçük yunusum 1-2 ağustos gibi yavru almıştı bende ayırmıştım ayrı küçük bir tanka 16-17 ağustos gibi yavruları kendi saldı. 4-5 gün yavruların yanında bıraktım. Daha uzun bırakcaktım fakat balıkta bir halsizlik miskinlik gördüm, ana akvaryuma atınca gerçekten kendine gelir gibi oldu, canlandı. Tabi diğer balıklar bu arada baya büyüdü yavru aldığım balık küçük kaldı. 2 gün önce baktım ağzında yine yumurta var. Yine ayırdım. Fakat balık için endişeleniyorum. 15-20 gün daha yem yemeden dayanabilir mi acaba. Daha önce hiç balık kusturmadımda. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Tavsiyelerinizi (Onur kardeş öncelikle senden :)) bekliyorum. Sağlıklı balıklar...
Yeni Yumurta Ne Zaman

Yumurtayı ağzına alıp aynı gün yutan veya tüküren yunus için ne diyeceksiniz? Belli bir süre sonramı yumurta alabilir yoksa daha kısa zamanda da yumurta alabilir mi?

yunus çiftleşmesi (video)

Dün sabah baktım yunuslar faaliyette. Dişinin ağzı baya dolmuştu. Ama akşam gittiğimde boşalmış. Elimde bu video hatıra kaldı. Sizle paylaşmak istedim. Konuşma ve bebek ağlamalarını kamufle etmek için arka plana müzik koydum güzel oldu.

Bıktım artık
Bende de benzer sorun var. Yunuslarım yumurta alıp duruyor fakat sanırım akvaryum kalabalık olduğu için ya yutuyor ya da tükürüyor. Ben de dün 40 lt. bir akvaryum aldım ve karar verdim, ağzı dolu yunus görür görmez ayıracağım. Sabahta öyle yaptım, baktım bir balığın ağzı dolu biraz zorla da olsa yakaladım ve ayırdım. Bir tane yumurta düştü akvaryumun dibine. Fakat halen yumurtalar duruyordu. Acelem olduğu için sabah fazla duramadım. Akşam ne olduğunu göreceğiz. acemi412007-09-04 23:34:56
2. yunusum yavru aldı
[QUOTE=Semihsungur]
 
[QUOTE=SİLİVRİLİ]Sizin acilen en az 250 lt bir akvaryum yaptırmanız gerekiyor. [/QUOTE]
 
 
Bunu şimdi yapmasa da zaten yunuslar ve yavrular çoğaldıkça mecburen yapacak. Üstelik yenge ile kavga ede ede LOL. Nereden mi biliyorum? Tecrübe ile sabittir de ondan. Altıgen akvaryum ile başlayıp şimdi altta imzamdaki akvaryumlar var bende de. 100 lük küçük ve 73 lük tanklar iş yerime geldi yer darlığından. Hatun ile de atışmalar cabası ama şimdi benden daha çok seviyor neredeyse.SleepyShocked
[/QUOTE]
 
Aslında bende işyerine güzel büyük bir akvaryum kurmayı düşünüyorum ama üniversitede çalıştığım için birincisi elektrik tüketimi olacağından vicdanım elvermiyor birde millet kesin lafını eder.
2. yunusum yavru aldı

100 litrelik akvaryumda baktığım 8 yunustan birinden yakın zamanda yavru almıştım yaklaşık 25-30 tane yavruyu yavru akvaryumunda büyütüyorum. Bu sabah baktım (maşallah deyin nazar değmesin) diğer yunusumun ağzı dolu. Ayırmam gerektiğini düşünüyorum, çünkü devamlı kovalıyorlar ağzı dolu balığı. Fakat yavru akvaryumunda yavrular olduğu için ne yapacağımı şaşırdım. Yeni bir akvaryum alsam hanımla kavga etme ihtimali yüksek.

1. İhtimal yavruların yanına yavru akvaryumuna koymak.
2. İhtimal yavruları büyük bir kovaya alacam balıkları salana kadar iç filitreyle idare etçem
3. İhtimal akvaryumu bir şekilde bölmek ama küçük olduğu için bunu pek düşünmüyorum.
4. ?
 
Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.