ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zulfadli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2015 12:41
Son Ziyaret:
28 Mart 2016 16:55
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet can akay
Doğum Tarihi:
22 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet 10 litre karides 35 litre Yavru 100 litre Japon 135 litre Moli-Velifera 210 litre Melek

SON 10 MESAJI

Velifera
[QUOTE=MUrAT]O nasıl bir akvaryumcuymuş [:(((]

Velifera tuzlu su balığıdır ve tatlı su onları strese sokar, kalkmış birde tetra koymuş hey Allahım hey. [/QUOTE]

Zaten pek bulunmuyor.Bu akvaryumcuyada yeni gelmiş ve rastgele koymuş.Vücut yapıları gayet güzel ve fiyatları uygundu .Acele ile aldım ve yeni farkettim aldığım üç veliferanında yan yüzgeçlerinde mantar var.Ama yem yemeye başladılar.Inşaallah kısa sürede iyileşirler.
Velifera
Haklısınız,Albinonun tuhaf davranışları devam ediyor yem yemiyor ve durgun.Onunla birlikte aldığım iki albino dişi uyum sağladı ancak erkek sallantıda görünüyor.Birde aldığım akvaryumcu veliferaları bitki akvaryumuna koymuş.İçinde tetra çeşitlerini bulunuduruyor.Muhtemelen yumuşak ve tuzsuz su,tolere etselerde bu onları sarsmıştır.Ardındanda benim sert ve acı su akvaryumuma gelince sürekli değişim iyi gelmedi herhalde.
Velifera
Konu açılalı epey zaman olmuş.Mert bey acaba sorularınız cevabını bulabildiniz mi?
Benzer sorunlarla bende karşı karşıyayım.Silver erkek velifera,albino gold erkek velifera ile çiftleşmeye çalışıyor.(Gonopodu karnına sürtüyor)
Erkek kavgalarını çok iyi biliyorum.Kesinlikle öyle bir durum değil .İkiside 10cm civarında.Albino gold bırakın karşı koymayı kaçmıyor bile.Halbuki gayet büyük üst yüzgeci olan dişilerede aşırı olmasada ilgili bir erkek.Gerçi albino goldu alalı 1 gün oldu Henüz alışamamış olması muhtemel.Yinede bana çok tuhaf geldi.
Dişiden erkeğe dönen canlı doğuran türleri olabildiğini biliyorum ama bu olgun veliferanın tavrı birşeyin işaretimidir?
En İyi Anlaşan Üç Balık Türü.(resim)
Görsel olarak canlı doğuranların yanına yakıştıkları doğru ancak işlev olarak pek öyle olmuyor.Melek balıkları sayesinde yavru almak çok zorlaşıyor.Özellikle saklanacak yer azsa yavruların yüzünü dahi göremeden canlı yem olmuş oluyorlar.
Birde canlı doğuranlar sert ve hafif tuzlu ve hafif akıntılı suları seviyorlar.Ki melek balıkları tam aksi yumuşak ve sakin sulardan hoşlanıyor.
Su kimyası olarak istedikleri şartlar farklı.
Yinede neredeyse her türlü suyu tolere edebilen türler.Yavru almak gibi bir amaç yoksa yada dişiler sürekli takip edilip yavrulukta doğuma alınırsa bir arada göz zevkine hitap eden türler.
Zor Durumdayım Artık Dayanılmaz Bir Hal Aldı !
Balıklarınızın yanına uyumlu 2 adet iştahlı balık alırsanız onların sürekli yem araması ve cama gelip yem istemesi balıklarınızı rahatlatacaktır.
Onun haricinde akvaryum alçakta konumlandırılmışsa kendilerini güvende hissetmeleri zorlaşır.Odanın hemen girişine değil mümkünse en uzak köşesine almakta yararlarına olur,nasıl bir kurulum yaptınız bilmiyorum.
Birde aynalı cam filmi vb denenebilir.Siz onları dışardan göreceksiniz onlar sizi göremeyecek.Cam filmini her gün bir kenarından azar azar kısaltırsanız 1hafta-10 gün içinde alışma sürecini tamamlarlar tahminim.
Karma Lespistes Tavsiyesi
Lepistes yavruları yerde kum üzerinde saklanır genelde, geceleri vatoz tehkike oluşturur.Makrakanta ise diğer büyük lepistesler kadar risktir.Ya bol bitkili-rafyalı-vb bir dizayn yapmalısınız yahut hamile balıkları yavrulukta yada ayrı tankta doğuma almalısınız.Ayrıca benim tecrübem;özel cins lepistesler çok narin oluyorlar iyi bir biyolojik filitrasyon ve su dengesi şart.
50 Lt Japon Akvaryumum
Hayırlı olsun.Yalnız japonlar orta yumuşak suyu severler midye kırığı suyu sertleştirir.Sıfır numara silis kum bulabilirseniz hem suyu yumuşatmak açısından hemde balıkların kumla oynamasına olanak sağlayacağından daha faydalı olur.Japonlarla bitki olmaz demek doğru değil ama her bitki olmaz.Benim japonlarım ilk başta anubiası bile kemirdiler tadı acı gelmiş olacakki şuan çam bitkisine bile dokunmuyorlar.Biraz alışkanlık ve yemleme sıklığı ile alakalı galiba.Ve japonların renk cübmüşüne çok yakışıyor canlı bitki.Kesinlikle tavsiye ederim.
Fanusa Hayır
23. imzada benden..
Benim hobi serüvenimde küçük kardeşimin bir fanusa dört japon alıp gelmesiyle başladı.içim el vermedi ve kendi evime getirip onlara bir akvaryum yaptım.Derken bu işin içinde buldum kendimi. :)
Hangi Balığı Beslemeliyim?
Her türün kendine göre zorluğu ve keyfi var.Birçok arkadaşın söylediği gibi Japon,melek,canlı doğuran,karides türleri vb dayanaklı balıklar ilk başta tercih edilebilir.Ancak mümkün olduğunca karma akvaryumlardan kaçınmalı.Karma yapılacaksa balık uyumundan önce su kimyaları birbirine uygun mu bakılmalı;ph,sıcaklık,tuzluluk vb etkenleri göz önünde bulundurarak tercih yapılmalı.Ve aynı coğrafyanın türleri seçilmeli.Ve bir türün ender varyeteleri değil en basit cinsi alınmalı.Nadir varyeteler genellikle çok hassas oluyorlar ve hobiciyi yolun başındayken soğutuyorlar.
Bunlardan dolayı ilk başta tek tür basit tür ve minimum imkanlarla maksimum keyf.
Zira yaşayan en basit balık ölü ender bir türden daha çok mutlu eder...
Melek Balığı Ve Canlı Doğuranlar Yaşarmı?
3 ay boyunca Melek balığı ve Molileri aynı akvaryumda bulundurdum.Bir tane yavru almayı bırakın görmedim bile.Ayırdığım ilk haftadan itibaren sürekli neredeyse kayıpsız yavru almaya başladım.Görsel olarak çok güzel Melek balığı ve canlı doğuranların aynı tankta olması ancak yavruların gözleriniz önünde büyüyüp renklenmeleri,kuyruk yapılarının oluşması çok daha keyfli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.