ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
egelirehber
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2006 17:11
Son Ziyaret:
24 Şubat 2020 00:40
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mücahit Hızlı
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Psikolojik Danışman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mücahit HIZLI
150 lt malawi tankım 3 S.P. 4 yunus 1 macrakanta 30 yavru sprens 100 yavru yunus

SON 10 MESAJI

BALIĞIMIN DERİSİNDE OLUŞAN DELİK (RESİM)
Bu rahatsızlığın tedavisini bilen varsa yardım etsin lütfen.
BALIĞIMIN DERİSİNDE OLUŞAN DELİK (RESİM)
Canlıdaki Belirtiler: Deride oluşan delik, bunun dısında anormal bir davranısı bulunmamaktadır. Deliğin icinde kurta benzer beyaz bir şey var.

Akvaryum Kapasitesi (litre):150 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 sarı prenses 4 yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Tam ölçüm yapmadım ama düzenli su değişimi yapıyorum

Filitrasyon: SUNSUN dış filtre ve hava motoru kullanıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:ilaç kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :15 günde bir su değiimi ve dip çekimi.5-6 çeşit farklı yemlerden yemleme yapıyorum ve akşamları sadece bitkisel yemleme yapıyorum

merhaba arkadaşlar sizden Sarı prenses balıgımdaki gün deçtükçe büyüyen delik hakkında yardım almak istiyor. Balıgın durumu oldukca ıyı, hareketlı, yem yiyor, rengi ve pulları guzel bu balıktan yavru da aldım. Bu balıgın derısındekı delıği nasıl tedavı edecegımı bılmıyorum. Ne yapmam gerekıyor. Akvaryumumda hiçbir şekilde ilaç yada tuz kullanmadım, bu yara yaklaşık 3 aydır var. yaklaşık 6 çeşit yemi karıştırarak balıklara veriyorum, akşamları sadece bitkisel yemleme yapıyorum. Deliğin icinde beyaz birşeyler de görünüyorYardımcı olursanız sevınırım. Bu arada bu rahatsızlık diğer balıklarımada bulaşır mı? fotograflarını yolluyorum.


egelirehber2008-11-19 09:37:48
Malawi Tankım (resimler) yeni resimler 2. sayfa
Umarım beğenmişsinizdir. murad2008-11-17 15:48:34
MALAWI TANKIM (Tank 1)
Merhaba balıklarınız gayet saglıklı görünüyor. Maden suyunu kullanma sebebını ve akvaryuma olan katkısını anlatırsanız sevınırım. murad2008-11-06 11:59:37
Malawi Tankım (resimler) yeni resimler 2. sayfa
Merhaba arkadaşlar dün albino balıklarımı verdiğim varyumcuya gittim birde ne göreyim verdiğim balıkla bir tanesinin agzı zor kapanıyor. Evet agzı yumurta dolu ama olsun akvarymumda yer açmam gerekiyordu. Bu arada tankımdaki en ufak yunusum yaklaşık 1. 5 yaşında ama gerçekten çok ufak agzına yumurtaları almış çok şaşırdım ancak bir o kadar da sevindim. Bir çok kişi bu kadar ufak akvaryumda yunuslardan pek verim alamayacagımı söylüyordu ama onlar maşallah oldukca mutlu ve verimli çalışıyorlar. Hepsinin benekleri yok oluyor.
Malawi Tankım (resimler) yeni resimler 2. sayfa
Evet bende akvaryumun boyutunun küçük olduğunun farkındayım. Seebebinide açıklamiştim. Malesef şartlar!!! ancak 3 tane snow balığımı dün akvaryum cıkardım artık sorun pek kalmadı yunuslar ve s prensesler cok daha rahatladı artık yunuslarda benkle kalmadı. Iki gönül bir olunca dar akvaryum bile malawiler icin seyran oluyor . Umarım yakında büyük bir akvaryuma geçerim. Bu arada yunus yavrularını (10 günlük) izlemek çok zevkli. 3 günde bir su degişimi ve 15 gün boyunca artemia verecegim. Şimdiden gözle görülür büyüme var, bunu herkese tavsiye ederim. .
Malawi Tankım (resimler) yeni resimler 2. sayfa
Merhaba arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Akvaryumumla iligili bazı ayrıntıları aktarmayı unutmusum. Akvaryumdaki balıklarıma yaklaşık olarak günde 3 kez yemliyorum düzenli olarak dip çekimi ve su değişimi yapıyorum. Yaklaşık olarak 5 çeşit yemi karıştırarak veriyorum, bazende sadece bitkisel yem veriyorum. Dedikleriniz de haklı olduğunuz noktalar var. Evet akvaryumum malawiler icin küçük ancak balıklar yaklaşık olarak 1,5 yıldır tankımda yavruyken almıştım,çok da fire vermedim. Tek hata olarak daha sonradan aldığım albino'lar var onlar çok agresif ve akvaryumun düzeninii bozdu. Onları geri vereceğim. Onun dışında da sarı prenseslerden yavru alıyorum daha 3 gün önce 45 tane yunus yavrum oldu. Bir çok insan bu kadar kalabalık bir akvaryumda yunusların üreyemeyeceğini hatta öleceğini söylerdi, ancak ben üretime geçtim. Bende isterim büyük br akvaryuma geçmeyi ancak öğretmen olduğumdan dolayı malum kiracıyız devamlı yer değiştirme durumum olabiliyor o yüzden taşınmada sıkıntı olmasın diye bu akvaryumu kullanıyorum.

Boyut : 70 lt.

Canlılar: 3 sarı prenses, 4 yunus 1e,3d,3 albino 1 macrakanta

Bakım: düzenli olarak su değişimi ve dip çekimi, yavru tankımda 3 günde 1 su değişimi

Yemleme: günde 3 kez az ve değişik yönlerden dagıtarak yemleme. 5 çeşit yem karıştırarak bir de bir ögünde sadece bitkisel yemleme yapıyorum.

Kullanılan ilaç ve katkı: hiçbir ilac ve katkı kullanmıyorum.

Filtre: sun dış filtre var (1 saatte 15 defa suyu temizliyor)

Aksesuar : çok fazla var

Bütün bunlara rağmen balıklarım çok saglıklı.
Malawi Tankım (resimler) yeni resimler 2. sayfa
Merhaba arkdaşlar sonunda ufak şirin akvaryumun yerine daha buyuk bir akvaryum aldım(yani öncekine göre daha buyuk) şimdi balıklar daha mutlu ve daha rahat. yaklaşık 150 lt iç dizaynını yaptım ancak sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum.
 
 
Fotoğraf:

Boyut (cm):

Kapasite (litre):
Canlılar:

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:





murad2008-11-17 15:49:29
Yunuslarla ilgili her şey.
Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz cevap icin. Sizce balığımı değiştirmem mi gerekli. Değiştireyim diyeceğim ama saf yunuus balığı piyasada bulmak da zor, alacağım balığın en fazla 1 - 1,5 yaşında olacak (akvaryum kapasitesi bu kadar izin veriyor), o yaştaki bir yunus kafa yapmamış olacak ve de tam anlamıylada saflığını anlıyamacagım. Bu balığımıda cok seviyorum yaklaşık 1. 5 yıldır bende yavruyken almıştım, çok hareketli ve renkleri güzel aynı zamanda dişilerin peşini hiç bırakmıyor ne yapacagıma karar veremedim gerçekten siz ne dersiniz fikir verirseniz sevinirim. .
Yunuslarla ilgili her şey.
Mehaba size bir sorum daha olacak benım bir erkek yunus balığım var bu balığım türünün yunus degilde elektra oldugunu düşünüyorum. bu sebeple akvaryumcuya götürdüm. Aakvaryumcu balığımın yunus oldugunun vde cok güzel bir balık oldugunu stresten dolayı benekler cıktıgını elektra olsa benek olmayacagını söyledi bende balıgımı değiştirmekten vazgectım. biraz araştırdım yunus balıklarının bu renkte varyasyonlarının oldugunu gördüm sizede bir danışayım dedim sizin fikriniz nedir. bu balıktan su anda 40 civarında yavru aldım.
RESİMLER AŞAGIDA:




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.