ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ryan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2006 01:55
Son Ziyaret:
06 Mart 2021 15:20
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Altuntas
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Altuntaş
İstanbul

SON 10 MESAJI

Eheim 2228 sızdırma yaptı
Eski bir konuymuş. Bu sorunu ben de Eheim 2228'de yaşamaktayım. Klipslerden bir tanesinın iç tırnağı kırılmıştı. 3D printerda bastım ve taktım. Şimdi diğerlerinden daha iyi kapanıyor. Ama yine de sızdırıyor fişini çektiğimde. Çalışırken bir sorun yok. Yukarıdaki bant yöntemini deneyeceğim sipariş ettiğim conta gelene kadar. Umarım çözülür.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18878/170120212251501.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18878/170120212251561.jpg[/IMG]
Kütük üzerindeki beyaz noktalar
Merhaba,
 
Nerite yumurtası olması fikri sanırım doğru çünkü nerite'i aldıktan sonra başladı. Çok inatçı yumurtalar bunlar ve hala bir hareket yok. Bundan sonra sanırım olmaz da ancak neriteleri katiller yedikleri için daha fazla yumurta problemim de olmayacak artık :)
 
Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Kütük üzerindeki beyaz noktalar
Adi salyangoz yok akvaryumda.
Mantar olduğu ile ilgili şeyler okudum. Sanırım uzun süre suda kalan kütüklerde oluyormuş. Kaynatmak falan lazımmış. Tecrübe etmiş birisi olsa iyi olurdu.
Kütük üzerindeki beyaz noktalar
Merhaba,
 
Bitkili akvaryumumdaki kütüğün üzerinde bazı beyaz noktalar oluştu. Bu beyaz noktalardan çok az miktarda cam üzerinde de var. Oldukça yapışkan ve inatçı bir şey. Camdan temizlemesi zor oldu, henüz kütük üzerindekilere dokunmadım. Gözlemliyorum. Ne olduğu ile ilgili bir fikriniz var mı?
 
Akvaryumumda entler, ramirezzi, cüce gurami, sae, mavigöz ve kelebek vatoz'un yanında, nerite, çok miktarda katil salyangoz (akvaryum içinde ürüyorlar ama daha hiç böyle bir beyaz nokta oluşturduğunu görmedim) ve kiraz karides var.
 
Aşağıda resimleri gönderiyorum;
 
Borelli ne derece serttir?
Amerikan denildiğinde çok geniş bir yelpazenin kapsam dahiline girdiği çok açık. Burada spesifik tür üzerine konuşmak gerekiyor aslında. Yani astronot da amerikan discus da amerikan iken amerikan ile beta aynı tanka atmanın olumsuzluğunu ifade eden bir cümlede betanın discus için zararlı olacağı mı yoksa astronotun beta için zararlı olacağının kastedildiği mi düşünülmelidir?
Sonuçta canlı doğuran diye bir aileden bahsederken pek çoğunun kökenleri birbirinden farklı. Köken olarak değil davranışsal olarak bu konuyu sordum ben aslında. Yoksa konuya daha da uzaktan bakıp cichlet ile canlı doğuran olmaz diye kestirip atmayı ben de bilirdim ama doğru bulmuyorum. Sığ dediğim düşünce de bu aslında.
Yanıt yazdığınıza göre bir tecrübeniz olmalı mesaj kirliliği gibi bir amacınız yoksa diye düşünerek ben tecrübeyi duymak isterdim sizden. Sonuç sizin öngördüğünüz gibi de olabilir ve balıklarım borellilerden zarar görebilir. Ben de zaten bunu öğrenmek için burdayım. Ama bu kadar yüzeysel olarak değil.
Potasyum Sülfat'ın akvaryumumdaki etkisi (resimli)
Nazım bey mesajınızı şimdi gördüm. Çok geç bir cevap olacak ama belki hala bu bilgiye ihtiyacınız vardır diye cevap veriyorum.
Gübrelemeyi akvaryumda hep 20ppm olacak şekilde yapıyorum ve sanki potasyum hiç kullanılmıyormuş gibi düşünerek yapıyorum. Yani %20 su değişimi yaptığımda o eklediğim su miktarını 20 ppm yapacak kadar yine potasyum ekliyorum suya. Ne kadar kullanıldığını tam tahmin edemediğim için de 2-3 haftada bir de biraz fazla dozlama yapıyorum.
Borelli ne derece serttir?
[QUOTE=Fatih Bayraktar]

http://www.akvaryum.com/apistogramma_borelli_(borelli)_tatlisur_4_471.asp#ref

Buradan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz de canlı doğuran tankına Amerikan atmak ne kadar doğru onu da sizin taktirinize bırakıyorum

Sizinki harbiden "Karma tank" olmuş[/QUOTE]
 
Vermiş olduğunuz linke ilk olarak baktım zaten ama benim sorum orada yazan yüzeysel bilginin biraz daha ötesinde.
Ayrıca "Karma tank" konusundaki fikrinizi çok sığ buldum. efedeniz bey de zaten gerekli cevabı vermiş.
 
Bekleyip göreceğiz neler olacağını artık sanırım.
Borelli ne derece serttir?
Merhaba,
450lt'lik bol bitkili canlı doğuran akvaryumuma dün çok sert olmadıklarını ve canlı doğuranlarla beslenebildiklerini bildiğim borelli aldım 3 adet ama daha sonra da keşke almadan önce sorsaydım bu soruyu diye pişman oldum. Çok güzel balık bunlar ama ne derece serttir bu borelliler?
Bende kiraz karides, kuhli, beta, sae, gurami, kardinal neon ve beta'nın bir türlü rahat vermediği lepistes var. Çeşitlilik fazla ama canlı sayım 25 civarında.
Bu ortamda borelli kim için tehlike oluşturabilir? Akvaryum ne de olsa bitkili diyip tamamen huzursuzluk yaratacak bir balığı barındırmak istemem aslına bakarsanız. Borelli tecrübesi olanlardan biraz tavsiyeye ihtiyacım var.
ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
Ben de ebay'den yeni yapmış olduğum başarılı bir alışverişi paylaşmak istiyorum.
affordablebestinstruments isimli bir kullanıcıdan bir hanna 98103 ph ölçer ve bir adet de yedek probe aldım. Amerikadan gönderiyordu satıcı ve ürün çok şaşırtıcı şekilde (en azından benim için) 6 günde elimde oldu. Hiçbir problem de yaşamadım. Tabii ph solüsyon almadığım için kalibrasyon henüz yapamadım ve kullanamadım. Bu hafta sonu ph solüsyonlarını alıp hemen deneyeceğim.
Alışveriş yaptığım şahsın linki aşağıda.
İlk alışverişim olduğu için bolca soru sordum. Hepsini de geciktirmeden sabırla cevapladı saolsun. Combine shipping'de indirim yaptı 1$ :) Allah razı olsun dedim ben de.
 
Dış filtre temizliğinde musluk suyu kullanımı
Anladım. Tüm sorularıma cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.