ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rokko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2016 14:01
Son Ziyaret:
22 Kasım 2017 17:39
Toplam Mesaj:
66 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar I.
Doğum Tarihi:
08 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serdar I.

SON 10 MESAJI

Sump İçinde Bitki - Yosun & Pothos Sarmaşığı
Volkan Bey, çok ilgi çekici bir filtreleme sisteminiz var. Tebrikler.
Merak ettiğim konu şu: su değişimlerini belirli bir düzen dahilinde mi yapıyorsunuz. Yoksa nitrat değerlerini ölçüp yükseldiği zaman mı yapıyorsunuz. Yani her şey iyi giderken (nitrit,nitrat fosfat vs) müdahelede bulunuyor musunuz.
Gol Kralı Balık
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=_e4M1TLdk4s[/VID]
3d Fon Yapımı
Türkiye şartlarında bulabileceğiniz ürünlerden Derz için Kalekim Fugapool 2900 yoksa Fugaflex 2300. Boya da su bazlı renklendiriciler. (polisan vs alternatif çok). Hobide mutlak doğru yoktur. Herkesin zevk ve bütçesini göre seçenekler vardır. En önemli kriter suya salınım yapmaması ve içme suyu sistemlerinde kullanılılabiliyor olması. Forumda güzel örnekler ve yapım aşamaları bulunmaktadır.
Tunçmatik Nano Modem Ups Kullanılabilir Mı?
[QUOTE=Kınayu]Selamlar akvaryum ortamında pek verimli olmuyor. Ya çok iyi bir şey almak lazım yada hiç girişmemek lazım aldığınızla kalıyorsunuz.[/QUOTE]
Bu açıklamaya katılıyorum. UPS lerin esas amacı kısa süreli koruma sağlama. Sizin güç tüketiminiz çok düşük olduğundan UPS maximum süre koruma sağlayabilir. Bu sürede tamamen kullanılan akünün amperi (amper saat /Ah) değeri ile orantılıdır. Ortalama bir UPS aküsü 2-3 yıl dayanmaktadır. Tunçmatik'in kendi sitesinde 6 saat modemi çalıştırdığını yazıyor. Sizde ilk aldığınızda ortalama bukadar süre götürür. 1-2 yıl sonra kullanım süresi düşer. Daha sonra 5-10 dakikaya kadar düşer. Aküsünü değiştirirseniz düzelir. Yalnız baktığınız modem DC. Yani çıkışı doğru akım adaptörleri gibi. Sizin filtrelerinizi çalıştırmaz. AC 220 volt çıkışlı modellere bakmalısınız.
450 Lt Akvaryumda Dip Çekim Ve Su Ekleme Zorluğu
[QUOTE=Jumbokılıç]

büyük ve derin tankların dip çekimi ve su tahliyesi için herhalde tek alternatif bu.ben 2 sene önce başka alternatif bulamamıştım.

en güzel özelliği çoklu aparatlarla musluk bağlantıları, lavaboya su tahliyesi veya ilk kurulumlarda musluktan direk tanka su çekimi yapılabilmesi ve kalın borularıyla güçlü debili dip çekimi imkanı vermesi.

isterseniz bu boru kalınlığının 1 mm incesini de ilaveten alarak iç içe geçirerek uzatmanız da mümkün olabiliyor.

evet ben kullanıyorum tavsiye ederim. yalnız türkiyede varmı bilmiyorum ben amazon.co.uk den almıştım en uygun orada oluyor genelde.
fedex , ups, dhl ile geliyor bazen buradaki mng ve ptt kargo aracılık ediyor. 75 euronun üstü vergiye tabi.

rast gelsin[/QUOTE]

Yararlı bir ürünmüş. Yalnız 75 euroluk üst limit 30 euroya düşürüldü. Videosunu izledim . Almanya da her yerde musluk suyu içilebiliyor diye biliyordum. Yine de sularında klor olmalı. Su eklemesini de direk musluktan yapıp su düzenleyicisi ve bakteri kültürü ekledi. Biraz şaşırdım.
*Almancam yok sayılır anladığım kadarıyla.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=o1niDwj4jn0[/VID][EDIT]rokko,2017-03-01 17:23:10[/EDIT]
Tarsus Hayvanat Bahçesi zavallı balıklar
Konu hortlayacak ama dün ziyaret ettim yıl 2017 çok fazla değişiklik yok. Malawi ve Tanganika balıkları birarada. Challenger, pengasuslar tıkış tıkış.
[url=http://hizliresim.com/V0gbzB][img]http://i.hizliresim.com/V0gbzB.jpg[/img][/url]
Derz Hakkında
Bende zamanında araştırmıştım. Farkı 2900 ün antibakteriyel olması, küf tutmamasıymış. Bulamamıştım 2300 kullandım. İşin özü salınım yapmaması ve içme suyu kullanımına uygun olması. Bu kriterleri sağlıyorsa başka markalar da tercih edilebilir. 2300 Koçtaşta 5kg lık torbalarda farklı renk seçenekleriyle bulunuyor.
Bitkili Discus
Discus hakkında tecrübem yok o konuya girmeyeceğim. Kuyunuzdaki suyun temizliğine güveniyorsanız kullanabileceğinizi düşünüyorum. Yine de suyu aynı sıcaklığa getirene kadar gerekli ölçüde su düzenleyici kullanmanız, varsa sudaki ağır metalleri bağlaması için yararlı olacaktır. Bir de suyun ph seviyesini ölçmek lazım.[EDIT]rokko,2017-02-23 13:01:55[/EDIT]
tropheus duboisi yavrularım ölüyor
[QUOTE=harakles10]Selamın Aleykum
bende 6 adet duboısı mavsa yavruları var 2 erkek 4 dısı sanırım ben bunları alalı 2 hafta oldu ama 3.haftanın baslangıcında balıklarım teker teker olmeye basladı.. mat bır hall alıyorlar haraketsız dengesız yuzmeler ve korkak tavırlar sergılıyolar akvaryumun ısını actıgımda matlık artıyor karanlıkta eskı rengıne donuyolar. ben bunları sarı prenses ve yunuslarla bırlıkte beslıyorum bılgılı bı arkadas cevap verebılırse sevınırım balıklarımı nasıl kurtarıcam..
100x50x40 akvaryum boyutu
Spırulına yem ıle beslıyorum
nerde yanlıs yapıyorum bılgı ..[:(][/QUOTE]
A.S.
Hastalıktan önce uyumsuz türler besliyorsunuz. Tanganyika ile malawi bir arada bakılmaz. Beslenme dietleri farklıdır. Yolun başındayken türlerinizi düzenleyiniz.[EDIT]rokko,2017-02-22 13:38:51[/EDIT]
Bioball
[QUOTE=erhanyan]

bioball içi dolu mu ne var içinde [/QUOTE]
Yüzey alanı artırıcı katmanlar var. Bazılarında sünger var. Önceki mesajlarda 4 metrekareye yakın alan içerir yazılmış. Boşla dolu arasındaki fark kullanabildiği yüzey alanıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.