ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2017 11:59
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2018 03:10
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Küçükoğlu
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1975
Yaş:
48
İl:
Kastamonu
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

JBL e701- 300L akvaryum-Eheim jeager 200w - 50 cm hava taşı - Tetra APS 300 motor - Beyaz silis kum 2 ryukin - 1 ranchu - 1 babyface - 2 oranda - 2 redcap - 2 çöpçü ve 1 vatoz

SON 10 MESAJI

Gaziosmanpasa Rio Akvaryum Sikayet!
Anladığım kadarıyla yeni kurduğunuz akvaryumda discus bakıyorsunuz. Yerinizde olsam tek partide istediğim balıkları alır 2.kez dışarıdan balık eklemezdim. Diğer taraftan petshop hastalıklı balık satmış olabilir veya sizin akvaryumda zaten mevcut olan hastalık tetiklenmiş olabilir. Sadece discus için değil petshoptan alınan tüm balıklarda meydana gelebilen bir durum. Yeni balık eklemeden önce 10-15 gün karantina tankında tutmanızı tavsiye ederim. Bulaşıcı hastalık taşıyan tek bir balık tüm balıkların ölümüne bile yol açabilir.
Su Berraklaştırıcı Kullansam İşe Yararmı?
Henüz balık almamışsınız galiba o yüzden kumları akvaryumdan çıkarıp iyice yıkamanızı tavsiye ederim. O renkteki bir su otursa bile zararlı bakteriler ve parazit barındırabilir dolayısıyla alacağınız balıkların sağlığı riske girer.
Balık Hakkında Gerekli Bilgileri Verebilirmisiniz
Balıkları akvaryuma alıştırarak mı koydunuz yoksa direk poşetten döktünüz mü? Balıkları birden koyduysanız o nedenle ölmüş olabilirler. O akvaryum hacmine göre ben olsam en fazla 3 tane japon balığı beslerdim. Resmini koyduğunuz filtreyi sürekli çalıştırın. Tabandaki renkli taşları atıp yerine ince kum alın.
Mekanik Filtre Tavsiyesi
İmzamda yazdığı gibi akvaryumda dış filtrem mevcut ama japon balığı beslediğim için akvaryum dışkılarla çok kirleniyor. Mekanik temizlik için filtre almak istiyorum ama en uygunu hangisi olur bilemiyorum. Önerebileceğiniz iç filtre var mı?
Japon Balığım Çöpçüyü Yedi
Akvaryumumdaki büyük boy oranda kumdan yem arıyorum derken çöpçüyü ağzına almış. Yarısı ağzında yarısı dışarıdaydı. Ne tükürebiliyor ne de yutabiliyordu. Çöpçü çoktan ölmüş zaten. Oranda ağzında çöpçüyle felç olmuş gibi duruyordu bende yavaşça çekerek ağzından geri çıkardım ama balık sanırım strese girdi ortada ruh gibi dolanıyor. Yapabileceğim bir şey var mı?
Balıkları Boyuyorlar Mı
Geçen hafta Ankara aleyna akvaryum dan siyah oranda aldım. Balığın rengi 1 haftada siyahtan sarıya dönmeye başladı. Sağlığında sorun yok ama ben bu balığı sırf rengi için almıştım. El büyüklüğünde ki balığın renk değiştirmesi normal mi sizce? Yavru olsa renk değiştirebilir ama bu kadar büyük balığı anlamadım.
Japon Baligimin Yuzeyinde Kanlanma Var
Diğer arkadaşlar da yazmışlar ama en azından küçük bir akvaryum alıp balığınızı orada besleyin. Pulları kabarmış ve tuhaf şekilde yüzüyorsa dropsy hastalığı olabilir. Teleskop balığımı bu hastalıktan kaybettim maalesef.
Dış Filtreden Gelen Tuhaf Şeyler
Bugün 1 saatliğine elektrik kesildi. Elektrik gelip dış filtre çalışmaya başlayınca filtrenin şelalesinden şeffaf pul yeme benzeyen parçacıklar püskürdü.Balıklarım bunları yem sanıp saldırdılar ama dışarı tükürdüler. Akvaryumum henüz 5 haftalık, kurduğumdan beri bakteri dengesinin oturması için hiç filtre yi temizlemedim. Filtrede seramik toplar, zeolit, elyaf ve sünger var. Jbl e701 greenline filtre kullanıyorum.İç filtre yok. 3 günde bir mutlaka %30-40 civarı su değişimi yapıyorum. Japon balığı suyu çok kirletiyor malumunuz. Parçacıkların fotoğrafını çekmeye çalıştım ama telefonda net çıkmadı maalesef. Müdahale etmem gereken bir durum var mı yoksa görmezden mi geleyim size danışmak istedim. Teşekkürler.
3000 Lt Akvaryuma İhtiyacım Var
3000lt akvaryum için ilk yapmanız gereken özel imalat yapan bir işletme bulmak. Bu hacimde bir tankı yerinizde olsam apartman dairesine kurmazdım. Zeminkat veya bodrum katı gibi bir yerde bulunması ağırlık açısından mantıklı olacaktır. Akabinde ekipman için konu açarsınız ve buradan yardım alabilirsiniz.
Canlı Petshoptan Alışveriş Yapan Arkadaşlar Var Mı
Direkten döndüm. Az daha canlı bitki ve balık alacaktım. Uyaranlara çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.