ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
math1
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
570
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2017 23:14
Son Ziyaret:
03 Nisan 2018 00:22
Toplam Mesaj:
817 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yönetimin Kendi Mesajını Bile Silmesi.
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Ali'nin de olaya tasarrufunu bildirmesi ile sanırım aklınızda ki tüm sorulara cevabı bulmuş oluyorsunuz. Nitekim ve anladığım kadarıyla yerinde bir müdahale olmuş. [:iyi:][/QUOTE]

Neyse öyle diyelim [:)] iyi forumlar.
Yönetimin Kendi Mesajını Bile Silmesi.
Anladım yorumlarınız için teşekkür ederim, peki siz ve yönetici arkadaş haklısınız diyelim, yazmanın anlamı yok daha fazla, en azından böyle bir konuşmanın olduğunun ve silindiğinin bilinmesi gerektiğini düşünüyordum onun için yazdım zaten. Dediğim gibi siteyi katılımsız takip edeceğim artık.

Herkese iyi hobiler, sağlıklı balıklar.
Yönetimin Kendi Mesajını Bile Silmesi.
Böyle sansürler şekilde silinmesi doğru değil, hadi şimdi ulaşın dersen yazılanlara ulaşabilecek misiniz? Madem yönetim haklı ortada bir yanlış var ve yönetici arkadaş onu aktarmış, bıraksınlar herkes görsün yanlışı öğrensin kendi yazdığını bile silmek nedir? Sileceksen neden yazdın madem?

Ayrıca yöneticinin haklı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum zaten silmese bir çok insan eminim bu şekilde yorumlardı ama silinmiş işte...[EDIT]math1,2017-11-13 19:42:59[/EDIT]
Yönetimin Kendi Mesajını Bile Silmesi.
Sikayet: Yönetici

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=911725&PID=5422545[/URL]

Selamlar ,

İlgili konuda bir yöneticinin spam yapan birini korur tavrı üzerine konu altında yazıştık, kendinsine forumda bir daha yer almayacağımı belirttim kendiside teşekkür etti. Ancak şimdi gördüm ki hem kendi yazdığını hem benim hemde insanların yazdıklarını silmiş. Dolayısı ile bana söz hakkı doğmuş oldu çünkü benim mesaj silme hakkım yok değil mi? Hadi benim yazdıklarım yanlıştı site yöneticisi olarak sizin yaptığınız da mı yanlıştı?

Madem silecektiniz ne için yorum yaptınız ? en baştan silseydiniz ya. Bu şekilde konuyu örtbas mı etmiş oldunuz şimdi. Açıkcası sizin bu tavrınızı gördükten sonra forumda neden 2,3 hesap açanlar neden reklam yapanlar olduğunu kestirmek güç değil, umarım daha tutarlı bir hale gelirsiniz. Yazdığınız mesajı silmek yerine, yanlışlar ile yüzleşerek çözersiniz. Yazdığımı tüm yöneticiler alınmasın ilgili kişi kendini biliyordur.

Saygılar.

Yeni Hobiciyim Balığımın Gözü Şişti
Geçmiş olsun istiyorsanız "pop eye" hastalığını forumdan aratın o olabilir kıyaslayın forumdaki resimleri. Tedavi çözümlerine bakın ama çabuk tedaviye başlayın. Benim araştırdığım kadari ile bir cok sebebi olabiliyor bakteri, mantar, su şartları, fiziksel darbe gibi. Direk bu problem için ilaçlar var (Maracyn Two, Seachem kanaplex) ancak Türkiye'de bulunmuyor nedense. Forumda nasil çözdüğünü anlatan konular var göz gezdirirseniz hem hastalıktan emin olursunuz hem de çözüm yoluna karar verirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.
Çözüm Arıyorum
Geçmiş olsun. Balıklarınızın ve akvaryumunuz hakkında tüm detayları yazarak başlayabilirsiniz, bu şekilde kimsenin size yardımcı olabilmesi mümkün değil. Litre nedir, ne zamandan beri şiş, kaç tanesinin karnı şiş, pullarda kalkma var mı, ne ile besliyorsunuz, ne kadar sıklıkta besliyorsunuz, ısıtması nedir, akvaryumdaki balıklar neler, hangi balıktan kaç tane var, kim kimi kovalıyor, akvaryumu suyunu nasıl değiştiriyorsunuz ne kadar sürede yüzde kaç değiştiriyorsunuz, filtrasyon nasıl yapılıyor, havalandırma vs... fotoğraf da eklemişsiniz. Bunun gibi detayları verirseniz bilgisi olan arkadaşlar cevap yazar aksi taktirde maalesef cevap alamazsınız.
Pilli Dip Süpürgeleri
Ben de bugün haqos hec 600 alarak ilk denememi gerçekleştirdim.

Malzeme kalitesi bence iyi herhangi bir adilik hissetmiyorsunuz, yanında verilen aparatlarda son derece yeterli hem uzun, hem kısa borusu var ayrıca iç içe geçmeli borular sayesinde ayarlanabiliyorda borunun uzunluğu. Bir de suyu süzüp geri akvaryuma boşaltmanız için bir aparat var kullanmadım ama belki dipteki fazla yemi yada dipteki bir yaprağı almak için kullanılabilir. Pil olarak duracell tercih ettim performans kaybı yaşamamak için pil boyutları C olarak adlandırılan orta boy dediğimiz pil 2 adet gerekli, çekiş gücü konusu ise kendi açımdan şöyle değerlendireyim, kullandığım kum aquaclay ve üzerlerinde mavi yeşil alg oluşuyor pompalı dip süpürgesi ile onları çekip temizleyip sonra tekrar ekliyordum akvaryuma bu cihazla da kumu çekmede herhangi bir problem yaşamadım istediğim gibi alabildim kumları, pompalı kadar belki güçlü çekmiyor olabilir ama tam benim istediğim seviyede kumu çektiği için yem, yaprak filan zaten çekebiliyor.

Olumsuz yani ise benim açımdan şu bunu düz bir çubuk olarak düşünecek olursak yan tarafından 90 derece ile dışarıya suyu aldığınız boru bağlanıyor ve çekim işleminin gerçekleşmesi için bu kısımın suyun içersinde olması gerekiyor (biraz üstünde water level ibaresi var), ben akvaryuma ekleyeceğim suları da 5 ltlik petlerden direk dip süpürgesi yardımı ile akvaryuma ekliyordum. Tabi bu bağlantı noktası şişeden girmediği için bu işlemi yapamıyor ayrıca girse bile su seviyesi bu bağlantı noktasının altına indiğinde muhtemelen aktarma işlemini yapamayacak. Tabi diğer bir olumsuzluk oluşuyor bu durumda eğer akvaryum suyunuzun büyük bir kısmını boşaltmak isterseniz boruyu ne kadar kısaltsanızda bu bağlantı noktasının altına su inince aktarım yine duracaktır diye düşünüyorum.

Sonuç itibari ile amacınız haftalık su değişimini yapmak ve dipte kalan yaprak gibi şeyleri almak ise ürün işinizi görecektir.[EDIT]math1,2017-11-13 03:08:57[/EDIT]
Malawi Akvaryumu, Görüşlerinizi Bekliyorum.
Elinize sağlık, bence görselliği olumsuz etkileyen bazı şeyler mevcut, bunlardan ilki arka plan çok fazla hava yapmış ve bitkili desen karmaşık bir görüntü veriyor, yine aynı şekilde kayalarda çok fazla çeşit kullanmışsınız beyaz, kahverengi, siyah.. renkler uyumsuz buda karmaşıklık yaratıyor insanın biraz gözünü yoruyor, bir de yapay bir aksesuar var o da balıklar açısından tehlike yaratabilir o olmazsa daha iyi olur. Siyah yada mavi düz bir fon ve tek çeşit kaya ile görselliği çok daha iyi bir akvaryum ortaya çıkabilir.
Güvenilir Bitki Sitesi
Bitki dışında şeyler alıyorum , bir kere sıkıntı yaşadım onuda çözdüler. Bitkilerinde problem yaşayacağınızı da sanmam ben almadım ancak övüyorlar genelde bitkilerini bir göz atın isterseniz.

https://www.atakanpetshop.com/canli/bitki
Low Tech Bitkili Akvaryum İçin Işıklandırma
[QUOTE=sinanb85]

Ya forumda akvaryum ışık güç hesaplayıcı vardı ama açılmıyor şuanda bakamadım [/QUOTE]

https://www.jbl.de/tr/proscape_k/proscape_light/proscape-k-hesaplayc

Bu adresteki hesaplayıcıyı kullanabilrsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.