ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2017 21:53
Son Ziyaret:
11 Haziran 2020 01:02
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Kürkçü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Hakkında Bakım
Merhaba Arkadaşlar,

Kayın biraderimin ciklet akvaryumu var. Bir tane erkek sarı prensesi baskın erkekler kovalıyor diye bana verdi geçen sene, orada kalsa muhtemelen ölecekti. Elimde boş 60 litrelik akvaryum vardı ona koydum balığı. 200 litrelik japon akvaryumum var ve başka büyük akvaryum almaya gerçekten yerim yok. 60 litrenin yetersiz olduğunu biliyorum ama mecburen bakıyoruz.ilk başlarda dışarı atlamaya çalışıyordu, durmuyordu. Belki yanına bir dişi alırsak rahat eder dedim ama rahat bırakmadı, kovaladı dişiyi. Araya cam koydum, bu şekilde 7-8 ay yaşadılar. Ama cam bir gün kaymış, erkek dişiyi yaralamış. Dişi ne yazık ki öldü.

Açık konuşmam gerekirse cikletleri sevmiyorum, yırtıcı balıklar. Japon akvaryumumla gayet mutluyum. Ama bu balığı da bir şekilde hayatta tutmaya çalışıyoruz, ama elimizden gelen bu. Balık aşırı agresif , mutlu değil.Çiftleşmek istiyor. Parmağımı cama uzatıyorum ısırmaya çalışıyor. Kısacası onun için ne yapabileceğimi bilmiyorum. Stres azaltıcı, su düzenleyici ilaçlardan damlatıyorum bol bol ama bir şey değişmiyor. Azgınlığını azaltacak bir şey olsa belki sakinleşir bilemiyorum. Bu balık için farklı ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Fikirlere açığım.

İstanbul Kartal da oturuyorum, benden almak isteyen, daha büyük bir akvaryumu olan bir arkadaş var ise seve seve veririm.
Japon Balığım Ağzını Açamıyor
Merhaba Arkadaşlar,
Bu sabah farkettim, japon balığım ağzını açamıyor. Son zamanlarda zayıflamıştı ama çok önemsemedim. Çünkü yem atınca diğerleriyle beraber koşuyordu hemen. Bu sabah farkına vardım, yemin peşinden koşuyor ama yiyemiyor. Ağzı sanki mühürlenmiş gibi, alt çenesinde hiç kas kalmamış, oynatamıyor. Suyun dışına çıkardım, yine de ağzını açmadı.
Geçen hafta farklı iki balığımın ağzında kılcal damarlar belirdi, kanlanma oldu. Bu balıkları ayırdım ve Sera mycopur ile tedavi ettim. Halen ayrılar. Onlardan mı mantar bulaştı ağzının içine diyeceğim ama zayıflaması yeni değil, bir iki aydır böyle...

Şimdi ağzı açılmayanı da ayırdım. Belki mantar vardır diye suyuna mycopur damlattım. Ama yapabileceğim farklı bir şey var ise paylaşmanızı rica ederim. Bu arada kürdan yardımıyla ağzının içine bakmak istedim ama eşim izin vermedi. Büyük değil, 5-6 cm, narin. Ben de vazgeçtim..
Göz Fungusu Tedavisi Nasıl Yapılır? (anlatım)
Merhaba arkadaşlar,
Göz fungusundan gözlerini kaybetmiş bir balık 4-5 aydır sağlıklıysa bu mantarı halen taşıyor olabilir mi?

Japan balığımın gözleri yok ve aldığımda böyleydi. 4-5 aydır ayrı bir akvaryumda tek bakıyorum. Göz fungusundan gözlerini kaybetmiş olabileceği söylenmişti. Ama emin değilim..

Pleksiden yavruluk gibi bir akvaryum yaptırıp büyük akvaryuma monte etmek istiyorum. Balığa bundan sonra böyle bakmak istiyorum çünkü ayrı akvaryumda daha zor oluyor. Büyük akvaryum da zaten japon akvaryumu. Tek merak ettiğim göz fungusu nedeniyle gözlerini kaybettiyse halen bu mantarı taşıyor mudur? Diğer balıkları durduk yere hasta etmekten korkuyorum. 4-5 aydır bende bu balık ve çok sağlıklı, taşmıyor diye ümit ediyorum ama emin olamadım . [EDIT]Alik,2018-03-24 17:40:03[/EDIT]
Gözleri Olmayan Japon Balığı
Merhaba arkadaşlar,
Balık halen bende. Gözlerinin neden olmadığını halen bilmiyorum, göz fungusu olması nedeniyle de gözlerini kaybetmiş olabileceği söylenmişti.

Ayrı bakmak zor oluyor, pleksiden 20 litrelik yavruluk gibi bir şey yaptırıp büyük akvaryuma monte etmek istiyorum. Sormak istediğim, göz fungusundan kaybetmiş olsa da bu mantarı halen taşıyor olabilir mi? Alalı 4-5 ay oldu, şu an gayet sağlıklı görünüyor ama büyük akvaryuma alınca diğer balıklara bulaştırma ihitmali var mı diye merak ediyorum.
Canlı Pet Shop
Ranchu bulamadım hiç bir yerde. İnternette hiç araştırma yapmadan direkt Canlı Petshop' a eft yaparak 2 tane aldım bugün . Normalde araştırmadan almazdım, sonradan aklıma geldi. Başlıkları görünce tırstım vallahi. Bakalım iki gün sonra ne gelecek... İnşallah sağ gelirler
Jbl Protemp S50 - Kazıklanmış Olabilir Miyim ?
Merhaba,
Gittigidiyor üzerinden [K] petshopzoo [/K] satıcısından bu ısıtıcıyı satın aldım. Dereceyi 33 ve üzerinde çıkardığımda tık diye bir ses geliyor ve kırmızı ışık yanıyor. Sonra dereceyi indirmeye başladığımda 26 dayken bir tık daha geliyor ve ışık sönüyor. Japon balıkları için aldım, 22-23 derecede kullanmak istiyorum. 23 'e ayarladığımda termometre ile test ettim ama ısıtmıyor.Isıtıcıyı fişe taksam da takmasam da 18 derece termometre. Yani ısıtıcı çalışmıyor.

Geri iade ettim, yenisini gönderdiler . Sanırım gönderdiğim ürünü bana geri gönderdiler. Etiket söküktü ve aynı durum yeni ısıtıcıda da devam ediyordu. Ama yine de kötü düşünmek istemiyorum, benim kaçırdığım bir nokta mı var ? Kullanma klavuzunu da okudum, böyle bir şey yok ama yine de sormak istedim.

Isıtıcıyı aldığımda bir hafta kullanma şansım olmadı. Bu nedenle denemeden ödemeyi onaylamak zorunda kaldım. Bu da bana ders oldu...

[EDIT]Alik,2017-11-29 21:11:43[/EDIT]
Gözleri Olmayan Japon Balığı
100 Lt tankta 6 tane 3-4 cm civarında japon var. Açıkcası bunların hepsi canavar, bizimkine yem kalacağını düşünmüyorum. Ona yem yedirmeye çalışmak eminim yorucu olacak . Ayrı bakmak daha kolay olacak sanırım. Yalnızlık hissetmesin diye yanına başka bir balık almaya gerek var mı diye takıldım açıkcası..

Cevaplar için teşekkür ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199911/141120171909361.jpg[/IMG]
Gözleri Olmayan Japon Balığı
Merhaba Arkadaşlar,

Üç gün önce akvaryumcu da gözleri olmayan bir japon balığı gördüm. Satan adam canlı yem olur muhtemelen...vs derken aldığım balıkların yanına bedava verebileceğini söyledi. Yaşayabildiği kadar benim akvaryumda yaşasın bari diyerek aldım eve getirdim . Ancak evde balığın gözleri neden olmaz diye araştırma yaparken mantar olabileceğini okudum . Bu nedenle 100 litrelik japon akvaryumuna balığı koymadım. Gerçi balığın gözleri oyuk, sanki birisi koparmış gibi. Mantar olunca da mı böyle oluyor bilmiyorum. Ama emin olmadığımdan yine de büyük akvaryuma koymadım. 20 litrelik küçük akvaryuma koydum ve sünger filtre bağladım . Akvaryumda şu an sünger filtre ve suyun üstünde duran dört beş dal elodea var, başka hiç bir şey yok .

Bezelye veya ıslak yem veriyorum. Dibe çöküyor yemler, o da bir şekilde bulup yiyor. Buradaki uzmanlardan onu nasıl daha rahat ettireceğimi öğrenmek istiyorum. Ben üç aydır japon balığı besliyorum, yeniyim bu konularda..


Çok yüzdüğünü söyleyemem, bazen hareketleniyor . Yanına başka japon koysam aç kalır, o yemi bulana kadar diğerleri yer bitirir. Yalnız kalması mı daha iyi yoksa yanına fazla yem yemeyen, barışçıl bir balık mı koymak mı daha iyi bilmiyorum. Yanına balık koysam görmediği şeyden stres olur mu onu da bilmiyorum. Gerçi akvaryumcu da 30-40 tane japonun arasındaydı, onların arasında nasıl hayatta kaldı hiç bir fikrim yok. Ayrıca gözünde çukur var, yara falan da yok. Gözlerini kaybetmesi yeni değil yani.......Fikriniz nedir bu balık için ? Mevcut akvaryumda böyle kalsın mı yoksa yanına bir balık mı alayım ?
betta yem tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık birbuçuk ay önce iki tane betta aldım. Şu an bölmeli akvaryumda yaşıyorlar, problem yaşamadım bugüne kadar. Ancak alırken balıklardan birinin durumu iyi değildi, gövdesindeki pulların yarısı dökülmüş gibiydi, rengi soluktu. Yani bildiğiniz o betta parlaklığı yoktu. Aldığımdan beri üç çeşit yem ile sabah akşam gözleri kadar yem veriyorum halen düzelme yok,kendini toparlamadı. İştahı açık, hareketli, maşallah başka bir problemi yok. Derisini toparlayacak tavsiye edebileceğiniz bir yem var mı ?

Kullandığım yemler :Sera Bettagran, Tropical Betta ( bunu pek sevmediler) , Tetra Betta...Bir hava motoru ile iki ayrı sünger filtre çalışıyor, ısıtıcı da var . Balık başına da yaklaşık 15 litre su hacmi var...[EDIT]Alik,2017-11-11 09:52:18[/EDIT]
akvaryumda ısıtıcı nerde durmalı
Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık bir aydır forumu inceliyorum.Burada ki bilgiler ışığında ilk akvaryumumu kurdum on gün önce. Üç tane küçük japonum var, çok şükür şu ana kadar problem yaşamadım. Dün de ısıtıcımı aldım, JBL Protemp S200 ( 200 watt ). Gücü yüksek olsun istedim , belki akvaryumu büyütürüm ilerde diye..Ama ısıtıcının boyutunu hiç hesaba katmadım, beklediğimden uzun çıktı. Ortaya taktım, dik tuttum, yan yatırdım..vs olmadı, çirkin durdu. En sonunda videoda olduğu gibi kenardaki kısa cama takıp 21 derececeye ayarlayıp bıraktım. Bu pozisyonda olmasının cama bir zararı olabilir mi? çatlatma gibi mesela...Verimlilik açısında çok iyi olmayacağı belli ama en azından havalar iyice soğuyup, kış gelene kadar kenarda tutayım diyorum. Kar yağdığında mecburen ortaya alacağım...

Akvaryumum 69*44*34 boyutlarında , net 85-90 litre su alıyor. S200 ısıtıcı için en az 100 litre/ 80 cm akvaryum genişliği yazıyor klavuzunda. Ama bunu tolere edeceğini düşündüm, hata mı ettim bilemedim..


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=IXIWTnVR1YM&feature=youtu.be[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.