ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Frenches
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Temmuz 2018 21:48
Son Ziyaret:
05 Şubat 2020 20:09
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berke Altunkaynak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taklitler Aslını Yüceltir.

SON 10 MESAJI

Büyük Bitkili Akvaryum Küçük Balıklar
Maşallah allah nazarlardan saklasın vallaha çok beğendim tankınızı yalnız sorum olacak kullandığınız bitkiler nedir sanırım hepsi köke sarılı toprak istemeyen bitkiler.
Büyük Bitkili Akvaryum Küçük Balıklar
Öncelikle iyi günler diliyorum konuyu doğru yere açmadıysam yöneticilerden taşımalarını rica ediyorum.120x50x60h ebatlarında bir tankım var boş hali 360 litre bu akvaryumun tabanına lav kırığı kumu koyup bitkili bir tank yapma düşüncesindeyim bazı sorularım var. İlk olarak ;

1. 360 litrelik bir tanka co2 vermeden veya mayalı sistem co2 ile göze hitap eden yeşil ağırlıklı bir akvaryum kurabilir miyim?

2.Büyük tankta daha önce hiç küçük balık beslemedim (Harlequin Rasbora,Neon Tetra , Kırmızı Burun Tetra vs.) büyük akvaryumda bir sıkıntı çıkar mı ?
Sarı Prenses Yavrusu Ve Lepistes
Arkadaşlar haklısınız ama lepisteslerin boyu 2.5 cm civarı benim sp yavrularım daha 1 cm hiç mi şans yok ?
Sarı Prenses Yavrusu Ve Lepistes
Arkadaşlar merhaba aklımda bir fikir var sizinle paylaşmak istedim bu fikri 120*50*60h akvaryumu ayırma camı ile 20 cm böldüm oraya Sarı Prenses yavrularını koyma planım vardı fakat bu ara lepisteslere baya merak salmış durumdayım sormak istediğim soru şu lepisteslerin tahmini 2-2.5 cm olduğunu var sayarsak 1-1.5 cm 3 haftalık Sarı Prenses yavrularının yanına lepistes atsam sıkıntı olur mu cikletler 4 cm olunca ana tanka atmayı düşünüyorum 4 cm olana kadar birlikte yaşasalar sıkıntı olur mu veya 4 cm bir sarı prenses 2.5 cm boyundaki lepistesi yiyebilir mi :) biraz saçma bi soru ikiside aynı yaşam alanına sahip değil ama böyle bir fikir geldi aklıma ne konuda sıkıntı yaşarım
Sarı Prenses Yavrusu Ve Lepistes
Arkadaşlar merhaba aklımda bir fikir var sizinle paylaşmak istedim bu fikri 120*50*60h akvaryumu ayırma camı ile 20 cm böldüm oraya Sarı Prenses yavrularını koyma planım vardı fakat bu ara lepisteslere baya merak salmış durumdayım sormak istediğim soru şu lepisteslerin tahmini 2-2.5 cm olduğunu var sayarsak 1-1.5 cm 3 haftalık Sarı Prenses yavrularının yanına lepistes atsam sıkıntı olur mu cikletler 4 cm olunca ana tanka atmayı düşünüyorum 4 cm olana kadar birlikte yaşasalar sıkıntı olur mu veya 4 cm bir sarı prenses 2.5 cm boyundaki lepistesi yiyebilir mi :) biraz saçma bi soru ikiside aynı yaşam alanına sahip değil ama böyle bir fikir geldi aklıma ne konuda sıkıntı yaşarım ?[:?]
Biyolojik Süngeri Taban Malzemesi Olarak Kullanmak
Hem o nedenden hemde zamanla taşın yapacağı ağırlık ile (1-2 kg'dan bahsetmiyorum daha yüksek ağırlıklı taşlar) cam çatlamasın diye.
Biyolojik Süngeri Taban Malzemesi Olarak Kullanmak
Akvaryumda hali hazırda bir filtre sistemim var zaten 2.'sine pek gerek duymuyorum görsellikte benim açımdan önemli peki dediğim gibi olur mu biyolojik süngerden taban malzemesi yapsam sarı prenses yavrularım zarar görür mü
Biyolojik Süngeri Taban Malzemesi Olarak Kullanmak
Selam arkadaşlar 120-50-60h bir akvaryumum var ben bu akvaryumu 20 cm bölme camıyla bölüp yavru alanı oluşturmak istiyorum sorum şu yavru alanına kum koymayacağım 1-2 tane kaya koyucam yavrular girsin diye aklıma bir fikir geldi kayaların altına zaten kum olmadığı için sünger yada strafor koyucam yavru tankının yani 20 cm'lik bir alanın taban kısmını tamamen biyolojik süngerden yapsam olur mu hem bölme camı da onun üstüne oturtup yapacağı ağırlığı önlerim.[:?]
İlk Akvaryum Kurulumu
Arkadaşlar merhaba iyi günler,akvaryumumu aldım kumları tamamen yıkadım ve kurulum için her şeyim hazır yalnız kafama takılan bir şey var.
1.Akvaryumu kurarken suyu çeşmeden doldurucam (360 litre damacanayla doldurmaya çalışırsam çok zor ve maliyetli olur) suyu doldurduktan sonra direkt olarak dış filtreyi çalıştırıp 3-4 gün içersinde balıkları alsam sıkıntı olur mu?

2. Dış filtreyi ''çalıştırmadan'' 1 hafta suyu akvaryum içinde dinlendirip ondan sonra 3-4 gün de dış filtreyi ''çalıştırıp'' balıkları mı atmalıyım.
Hangisi daha yararlı olur ama bir an önce akvaryumu kurmak izlemek istediğimden 1. seçenek çok etkilemezse balıkları 1. seçeneği yapmam daha iyi olur zevkim açısından.
|| YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ||[EDIT]Frenches,2018-07-05 13:50:53[/EDIT]
Emiş Bastonu
[QUOTE=sinan m.d]Dibe yakın olması, tabandaki organik detrius dediğimiz tabakanın emilimi için uygun olacaktır. Tabi yeterli sirkülasyon da gerekli.[/QUOTE]


Peki ne yapabilirim dibe yakınlaştırmak için Dış Filtrem Eheim Experince 350 (2426) orjinal kendi bastonu akvaryumun yüksekliği 60 cm bi tavsiyeniz var mı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.