ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burakdalyanda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2018 11:17
Son Ziyaret:
08 Mart 2020 21:25
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Dalyanda
Doğum Tarihi:
11 Şubat 1993
Yaş:
31
İl:
Gümüshane
Meslek:
Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Dalyanda

SON 7 MESAJI

Mayalı Sistem Co2 Depolama
[QUOTE=Yas400]Sitrik asit ve karbonatlı sistemleri incelemenizi öneririm mayalıdan çok daha kullanışlı.[/QUOTE]

Onu aslında bir kere kullandım. Ancak nedense hiç verim alamadım. Sistemi kurmadan da baya araştırdım izledim vs. ama en fazla 3 gün verim aldım sayılır. Bu nedenle tekrar mayalıya döneyim düşüncesindeyim
Mayalı Sistem Co2 Depolama
Merhabalar,

Daha önce mayalı sistem denemem olmuştu. Ancak malum sistem bir kere üretime başladığında durmuyor. Benim de akşamları CO2 vermeyi durdurmam gerek. Malum fazlası su dengesini bozacaktır, balıklara zararı olacaktır.

Aklımdaki şu,
Bir adet 1,5 lt şişede mayalı sistem, bir 2,5 lt de az bir su ile maya akışı önlemi ve 2 tane daha 2,5 lt ile akşamları kapatınca depolama tankı şeklinde bir sistem kursam, baaınçtan dolayı bir patlama riski yaşar mıyım?

Fikirlerinizi alabilir miyim? [:?]
Beta Balığım Beni Görünce Kabarıyo.
Size kabarmasında herhangi bir sorun yok. Formu yerinde, keyfi yerinde ve alanını benimsemiş, sahiplenmiş Betta lar bu davranışı sergiler. Bazıları hareketli herhangi bir objeye de bu tepkiyi verebilir. Bu konuda gurur duyun, oğlunuz kendini sergilemeyi seviyor. Bende de Red VT vardı, sadece kız arkadaşıma sizinki gibi tepki verir, birbirlerini keser, kavga ederlerdi. Gerçi şimdi ikisi de yok :D Neyse, son kez size önerim, o yapak bitkiyi çıkarın, yerine Bi anubias bitkisi alın, bakımı kolaydır. Tıpkı bu yapay gibi görünür, Bettanız da sever.
Halfmoon Betta Yara
[QUOTE=eternalz]hangi siteden aldınız ?[/QUOTE]

Sanırım bunu belirtmem etik bir davranış olmaz. Aldığım kişi bana çokça yardımcı oldu. Almaya karar verdiğim andan bu duruma kadar mümkün olduğunca yardımcı oldular. Belki soğuk havalar etkiledi, belki strese girdi balık. Bunu bilemiyorum.

Bu arada herkese teşekkür ederim. Müdahalelere rağmen gece maalesef ki balık öldü. [x(]
Halfmoon Betta Yara
[QUOTE=Emre Zaim]Burak Bey, merhaba,
Pullardaki kabarma, dropsy hastalığına benziyor.
En az bir gün dinlendirilmiş su ile, yapabildiğiniz kadar sık (Mümkünse günlük) 1/4 oranında su değişimi yapılmasını ve balığın New Life Spectrum Hex Shield ya da Sera Baktotabs yemlerinden biri ile, kullanım talimatında belirtildiği şekilde beslenmesini öneririm.
Alternatif tedavi yöntemleri için arama motoruna dropsy yazarak konuları incelemenizi öneririm.
Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Balığı gözüm yollarda bekledim desem hiç abartmış olmam. Kargodan gelince durumun bu olduğunu fark etmem canımı çok sıktı. Ben darbe de almış olabileceğini düşünmüştüm. Önerilerinizi uygulayacağım. Ayrıca araştırmaya başladım. Bu balığı hiç bir şekilde kaybedemem.
Halfmoon Betta Yara
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210601/161120182219161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210601/161120182219301.jpg[/IMG]

Merhabalar. Bir erkek Halfmoon Betta aldım. Kargodan geldikten sonra balığı alıştırmak için poşetteki su ile bir tanka alıp damlama ile ana tanktan su ekledim. Bu işlem aşağı yukarı 5-6 saat sonra tamamlandı. Önceleri balıktaki yan yatıp dipte beklemeyi vs. Sersemlikten olarak düşündüm. Ama bu gün ana tanka aldığında balığın yaralandığını ya da hastalandığını gördüm. Fotoğraflarda göreceksiniz. Üst yüzgeçten karna kadar pullarda kabarma ve beyazlık var. Bu konuda fikirleriniz neler? Bu balığı yaşatmam gerek. Son zamanlarda fazla ölüm gördüm. İlaç vs. Ya da başka bir öneri. Ne olursa..
Power Led Renkleri Ve Canlı Bitki Temini Hakkında
Bu sipariş verdiğiniz kasa tek sıra şerit led için mi? Linkini paylaşabilir misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.