ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
olcaytu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2018 00:35
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2019 19:40
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Olcay Eyüboğlu
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Trabzon
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Benim Küçük Bahçem
İsmail bey akvaryumunuzun solunda görünen dış filtrenin çıkışında nasıl bir sistem var? Kendi akvaryumumda dış filtrenin çıkış gücünden dolayı su yüzeyinde aşırı hareketlilik var. Ekstra CO2 kullanmadığından dolayı sudaki hareketliliği önlemem lazım. Çıkış hortumuna şelale tipi boruların ikisini birbirine ekleyip uzattım, ayrıca cama çevirdim ancak yine de tazyiki engelleyemedim. Bununla ilgili ne önerirsiniz?
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Tavsiyeniz üzerine bitki akvaryumunda kullanmak üzere alta lav taşı, üste jbl manado siparişi verdim. Eurostar Aqualava Ground marka 12.5 lt kovanın içerisinde 1-3 cm aralığında değişen taşlar bulunmakta. Bunlar boyut olarak uygun mu, bana biraz büyük gibi geldiler de. Lav taşını ve üzerine manadoyu kaç cm olacak şekilde yerleştirmeliyim? Akvaryum 120 lt.
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Lav kırığının üzerine jbl manado serdiğimizi düşünürsek ilk aşama için misket gübre kullanmama gerek var mı?
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
[QUOTE=eritreus]
Hiç riske girmeyin.Yine bir sürü masraf yapacaksınız.En ufak olumsuzlukta aklınıza bu olay gelecek.Hevesinizde kaçmasın,en iyisi kumu değiştirin.[/QUOTE]
Tabana lav kırığı siparişi verdim. Üzerine Aquaclay mi alayım yoksa JBL Manado mu? Hangisini tavsiye edersiniz?

[QUOTE=faruk7481]

Merhaba.
Mavi beyaz serit var miydi acaba posette benim aldigimda aquadeco demir icerikli bitki kumu yaziyordu 1 buçuk aydır kullanıyorum bitkileriniz hemen mi çürüdü?Bendeki cobambalar uzamaya basladi alternethera larin buyuk yapraklarinda curumeler var ama yeni surgunlerde olmaya basladi Hydrocottl triparita sp japan uzuyor ilk kumu koydugumda 2 tane elma salyangozum ölmüştü pek onemsememistim baliklarda bi problem yoktu ama yazilanlari okuyunca tereddut etmeye basladim camlarda hafif yosunlasmalar var vatoz almaya karar vermistim yazilanlari okuyunca kararsiz kaldim...[/QUOTE]

Üzerinden 7 yıl geçtiği için poşetin üzerini hatırlamıyorum. Aslında tek suçu kuma bulmakta istemiyorum. Sonuçta ilk bitki akvaryumu denememdi, belki benim yanlış uygulamamdan da kaynaklı olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 1-1,5 ay gibi bir sürede tüm bitkiler soldu çürüdü. Hiç büyüme emaresi göstermediler. Son olarak anubias eklemiştim akvaryuma, onlar sağlıklı görünüyürdu ancak görsellik olarak beni tatmin etmediler.

Söylemeyi unuttuğum bir hususta akvaryumum içinde strafordan yapılmış yaklaşık 5 cm (ortada 10 cm'i buluyor) kalınlığında ağaç kökü motifi var. Güvenilir bir akvaryumcudan iyi para ödeyerek satın almış, akvaryum silikonu ile içten cama yapıştırmıştım. Acaba buda suya salınım yapıyor olabilir mi, onu da çıkarsam mı?
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Ben de yaklaşık 7 yıl önce 25 kg siyah hagen kum diye tabir edilen ve poşetle satılan kumdan alarak bitkili akvaryum kurmak istemiştim. O zaman sıfırdan akvaryum kurmuş, bakteri kültüründen, su düzenleyicisine, misket-sıvı gübreden karbonuna kadar birçok masraf yapmıştım. Maalesef aldığım tüm bitkiler eriyerek ölmüş, zaman içinde birçok yosun problemiyle karşılaşmıştım. Sae ve elma salyongzlarımdan elma salyongozlarımın hepsi ölmüştü ancak saelerde kayıp verdiğimi hatırlamıyorum. Neyse uzatmayayım son olarak Anubias türü bitkileri almış ancak bunkarı büyütebilmiştim. Onlarda çok hoşuma gitmediğimden bitki akvaryumundan vazgeçmek zorunda kaldım. Daha sonraları aynı kumun içerisinde çiklet baktım, onlarda da çeşitli ölümlerim oldu ancak son 1 yıldır baktığım mücevher çikletlerde hiç kayıp vermedim. Hatta yavruda aldım. Bu aralar bitki akvaryumu hevesim yine depreşti. Konuyu okuduktan sonra acaba yine aynı hayal kırıklığını yaşar mıyım diye bir soru oluştu kafamda. Şimde ben bu kumu kullanmalı mıyım yoksa yeni kum mu almalıyım? Acil önerilerinizi bekliyorum.

Not: Akvaryumdaki kumu son 6 yıldır hiç çıkarmadım, temizlemedim. Haftada bir ya da 15 günde bir su değişimi dışında 2 ayda bir dış filtremi temizliyordum. Akvaryumum bombeli 100 cm boyu 45 cm yüksekliğinde. Enide 25-40 cm arasında yaklaşık 120 lt su alıyor.
Yeni Bitki Tankı Ve Led Armatür Ayak Yapımı
Maşallah çok güzel olmuş. Tankın güncel resmi var mı?
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Merhaba. 100x(25~40)x45 cm 120 lt net su hacmine sahip bombeli bi akvaryumum var. Mücevher çiklit bakıyordum, bitkili tanka geçmek için balıklarımı dağıttım. Yaklaşık 10 cm yüksekliğinde hagen kumum var. Yalnız 6 yıldır 1/3 su değişimi dışında akvaryumu temizlemişliğim yok. Suyum hafif sarı olduğu için komple temizleyip yeniden mi kurulum yapmalıyım yoksa oturmuş sistemi bozmadan misket gübre ve akabinde sıvı gübre takviyesiyle mi devam etmeliyim? Bitkileri bitki akvaryumu olan bir arkadaşımdan alacağım. Hagen kumun altına lav taşı kırığı koymayı önerdi. Tecrübeli arkadaşların görüşünü alıp öyle başlamayı isterim. Keza 7 yıl önce bu konudaki kurulumu takip ederek (Akvaryumplus adlı dergiden) başarısız bir bitki akvaryumu geçmişim var. Ancak o zaman etrafımda yardımcı olacak kimse olmadığı için hem çok zaman hem de verdiğim maddi kayıplar nedeniyle çok sevdiğim ve imrenerek baktığım bitki akvaryumundan vazgeçmek zorunda kalmıştım. İnşallah bu sefer aynı hataları yapmayıp başarılı olmayı umuyorum.[EDIT]olcaytu,2018-12-17 23:14:52[/EDIT]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
100x(25~40)x45 cm bombeli bi akvaryumum var. 120 lt net su alıyor. Mücevher çiklit bakıyordum, bitki akvaryumuna geçmek için çiklitleri dağıttım. Tabanda 10 cm civarı hagen kum var. Mevcut 2 florasanı, power led sistem ile değişmek istiyorum. Plastik kapak parçalandığı için sadece led sistem için armatür yapmayı düşünüyorum. Elektronikten anladığım için kendim yapacağım ancak led seçimi ve dizilimi konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesiz olduğum için yardımınıza ihtiyacım var. Ayrıca bu ledleri nerden temin edebilirim?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar. Adım Olcay, Trabzonda yaşıyorum. 7 yıldır çiklit besliyordum. Bitkili akvaryuma geçmek istiyorum ancak bitki konusunda bilgi ve becerim yok. Sorularımın cevaplarını burada bulacağıma inanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.