ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Asomente
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2018 10:16
Son Ziyaret:
09 Eylül 2019 10:06
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Haliloğlu
Doğum Tarihi:
07 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Kocaeli
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ccc

SON 10 MESAJI

Masion Reef Sorunsalı !
[QUOTE=Ches]Fatih abinin söylediklerine katılıyorum.Balığın karnı normale göre fazla şiş. Muhtemelen kabızlık sorunu vardı. Balıklar açlıktan ölmez ama fazla yemlemeden ölürler. Günde 1 öğün 2 öğün yem verin ve az olsun. Ben sürekli günde tek öğün ile besliyorum balıklarımı. [/QUOTE]

Merhabalar , tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Bende günde 2 defa yemleme yapıyorum ancak yem miktarını bundan sonra daha iyi ayarlayacağım. 1 gün balıkları aç bırakıyorum.
Masion Reef Sorunsalı !
[QUOTE=fma3280]Merhaba, Kaybınız için üzüldüm[:(] Bu hobinin en üzücü durumu bu kayıplar...

Tabii bildiğiniz üzere balığın hareketsiz ya da normalden az hareket etmesi-yüzmesi, dibe yakın sabit durması ve özellikle yeme gelmemesi ve yem yememesi bazı şeylerin ters gittiğinin habercisidir. Bu gibi durumlar da en hızlı şekilde karantina tankına alıp Sera Bactopur, flagyl v.b ilaç tedavisi, vitamin takviyesi ile beraberin de ekstra sarımsaklı yem yedirme uygulamaları yapmak doğru olacaktır. Tabii sizde süreç çok hızlı gelişmiş. Dün gece videosun da balığın ağız hareketleri oldukça hızlı ve gördüğüm kadarı ile bir şişkinlik söz konusu.
Sebebine gelecek olursak benim tahminim canlı artemia... Balık baskın olduğu için diğer balıklara nazaran daha fazla canlı artemia yemiş olabilir ve bu durum parazite yol açabilir. Tavsiyem canlı artemia haftada 1 öğün verin.

İyi Hobiler...
[/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim , normalde canlı artemia vermiyordum ancak balıklarımdan yavru almaya başlayınca yetişkinlere de vermeye başladım.Balığım evet biraz şiş duruyor ancak normalde de sağlığı yerindeyken iri bir balıktı. Özellikle dün akşam çok ağızını açıp kapadı ve solungaçları açılıp kapanıyordu acaba hava kesesi yada oksijen ile ilgili bir problem mi yaşadı diyeceğim ancak izlediğim süreçte nedenin bu olacağınıda düşünmüyorum.
Güzel bir erkek bulursam Maison Reef beslemeye devam edeceğim ancak bulamazsam dişileride tanktan takviye edip diğer beslediğim türlere dişi takviyesi yapacağım.
Masion Reef Sorunsalı !
[B]Ölçüler: 116.56.56 (365 lt.)
Canlı Türleri: Maison Reef - Elongatus Chewere - Hongi Yellow Top - Zebra Gold - Msobo Magunga - Afra Cobue - Demasoni
Bitki Türleri: -
Tankın Yaşı: 5
Filtrasyon ve Işıklandırma: Eheim 2217 + Pipo Filtre - Samsung Modül Led
Tasarım ve Dekorasyon: Doğal Kayalar - Silis ve Karsiyum Karbonatlı Kum Karışımı[/B]
[IMG]https://i.hizliresim.com/BOvG7j.jpg[/IMG]

Herkese selamlar ve keyifli hobiler dilerim.
Yukarıda ölçülerimi belirttiğim tankımda yaklaşık 6-7 aydır bu türlere bakmaktayım.
Hepsi yavruluktan büyüttüğüm balıklardır.
Zebra Gold ve Demasoni haricinde tüm kolonilerim 3d 1e şeklinde. (Zebra Gold 4d1e - Demasoni 2d1e)
Bu güne kadar tankta çok büyük kavgalara ve ölümcül yaralara yol açacak bir olaya denk gelmedim , tabi ki mbuna cinsine bağlı olarak bölgeci tavırlar , yer tutma vb. durumlar oluyordu ancak bu sabah kaybettiğim Maison Reef'im akvaryumun kralıydı.İstediği her bölgeyi sahiplenebilir ve hiç bir balık ona karşı gelemezdi.
Son 4-5 gündür sürekli kayanın altına saklandı , yeme çıkmadı ve ne olduğunu anlayamadan bu sabah öldü.
Bu son günlerinde bile saklandığı kayanın altına başka bir balık yaklaştırmıyordu ve sinirlendiği zaman renk basıyordu ancak çok yavaş yüzüyordu. Görünürde herhangi bir sıkıntısına rastlamadım , dış parazit ve iç parazit gibi durumları gözlemledim ancak herhangi bir bulguya rastlamadım. Zebra Gold erkeğim boyut olarak Maison'umdan 1-2 cm daha büyüktü ancak yine de Maison üzerinde baskınlık kuramamıştı.
Bu arada haftalık düzenli olarak %20 - %30 arası su değişimimi yaparım , 4 tablet kaya tuzumu eklerim. Herhangi bir ilaç vb. kimyasal kullanmam.
Balıklarımı 7 ayrı yem ile besliyorum. Tropical , Sera , Dainichi , Tetra. (Bitkisel Ağırlıklı) ve haftada 2 gün canlı artemia veririm.
Ben nazara inanan biriyim , evime misafir gelen arkadaşlarıma en sevdiğim balığım diye Maison erkeğimi gösterirdim. Sanal platformlarda devamlı fotoğrafını paylaşırdım. Demek ki nazar değdi ! [:(]
Aşağıda balığımın ve tankımın fotoğraf ve videolarını paylaşacağım. Siz değerli forum üyelerinden yaşadığım balık kaybı ile alakalı yorumlarınızı ve birdaha böyle bir kayıp yaşamamam için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler ve keyifli hobiler.
[IMG]https://i.hizliresim.com/lQ34Vk.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/vaXyqR.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/gP2bB2.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/1pV7Xp.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/9YgbO3.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/M1oRrQ.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/qAjyrD.jpg[/IMG]

4 Ay Önce
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=vdxTebEe8WI[/VID]

Dün gece
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=fyiF-eZyov0[/VID]
Malavinin Kralı Msobo Magunga
Maşallah , bereketli olsun inşallah.
Bir sorum olacak size , bende 3 d 1 e şeklinde ufak bir magunga kolonim var. 4-5-6 Cm civarı varlar. Erkek magunga tam ne zaman renk almaya başlıyor acaba ?
Teşekkür ederim şimdiden...
Afra Cobue Mi Flavus Mu ?
Karma Mbuna Akvaryumumda 3d1e Cobue besliyorum. Yer yer agresiflik göstersede genel olarak bir sıkıntı yaşamadım. Benim tercihim Cobue.
Eheim 2217 Su Sızdırma
Üstadlar tekrardan selamlar.
Dış filtremi kurdum , musluk sorununu nalburdan aldığım bahçe hortum vanası/musluğu tarzı bir şey ile ve kelepçe ile sağlamlaştırarak çözdüm. Filtrem istediğim gibi çalışıyor ancak 2 gün oldu hala suda beyaz toz bulutu şeklinde bir hareket var.
Filtre dizilimini şu şekilde yaptım.
Seramik halkalar
Sünger
Substrat Pro
Süngrer
Karbon Zeolit Karışımı
Sera Crystal Clear
Sünger
Wisecat Kedi kumu
Elyaf

Kedi kumunu iyice yıkadım , resmen çamur aktı. Daha sonra kadın çorabına sarıp birde öyle yıkayıp süzdürdüm.
Ancak istediğim berraklığı tankımda sağlayamadım.
Eksik yaptığım bir şey mi var sizce ?[EDIT]Asomente,2019-05-14 11:10:57[/EDIT]
Eheim 2217 Su Sızdırma
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar göstermiş olduğunuz yerler bu musluklar iki parçadan oluşur onları tutan tırnaklar bu tırnaklardan kurtarırısanız musluklarınızın orası ortadan iki parçaya ayrılacaktır. Bu ayrılan iki parça arasında oring vardır büyük ihtiimalle o eskimiş elastikiyetini kaybetmiştir onu değiştirirseniz sorun ortadan kalkacaktır. Öncelikle teflonla filan olacak iş değildir [:iyi:]

Hortum baston temiz su veriş aparatlarında bir daralma olmadıktan sonra bir sorun teşkil etmez neyi nerede kullandığınız . Bu durumda dediğiniz bastonsuz uygulamayı balıklarınızı çekmeyecek şekilde hortum çapında fazla bir daralma oluşturmadan çözebilirsiniz . Hortom dönüş ve eslerinde kırılma ve daralmaya sebebiyet vermeden . [/QUOTE]

Yanıtlarınız için öncelikle teşekkür ederim.

Musluğu detaylı incelediğimi sanıyordum ancak sizin söylediklerinizden sonra yeterince bakmamışım demekki.
Oring kısmını nasıl değiştirebilirim acaba veyahut benzer bir parça nereden temin edebilirim bir bilginiz var mı acaba ?
Eheim 2217 Su Sızdırma
[QUOTE=mehmetkkten]Denemekten zarar gelmez olursa yenisini almaktan kurtulursun[/QUOTE]

Üstad peki bir sorum daha olacak.

Dış filtre de hortum kısımlarda baston kullanmak şart mıdır ? Akvaryumum özel yapım , üstteki kayıt kuşak kısmında dış filtre için hiç boşluk yok. Bastonları esneterek ancak suya indirebiliyorum ancak yamuk ve çok kötü duruyor. Emiş borusunu bastonu iptal edip direk hortumlara ek yapsam bir fark olur mu ?
Eheim 2217 Su Sızdırma
[QUOTE=mehmetkkten]Ölçuler uydugu surece hortumda sıkıntı olmaz
su sızdırmaya karsı bağlantı yerlerınde teflon bantlar var
nalburda bulursun ondan bir iki tur kullanıp parçaları oyle birleştir
yerleştirmede
seramik
mavi sunger
substrat sunger
zeolit
sunger
zeolıt ve kedi kumu aynı işi görür diye biliyorum birini tercih edersin
sünger
karbon
crystal clear ler
sungerler az ise aralarda elyafta kullanabilirsin[/QUOTE]

Çok teşekkürler ancak su sızan yer bağlantı kısımları değil resimde görünen kısımlar. Teflon bant iş görür inşallah.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211649/070520191356591.jpg[/IMG]
Eheim 2217 Su Sızdırma
Merhabalar , herkese iyi forumlar dilerim.

Akvaryum hobisinde yeni sayılırım. Yaklaşık 7 aydır kuzenimden hediye gelen 400 lt. civarı tankımda yaklaşık 15 tane malawi türü balık beslemekteyim. Dış filtre olarak Jebo 825 kullanıyorum ve temizliğinden pek memnun değilim. Ayrıca dış filtremin musluklarının olmaması da temizlik konusunda beni ayrıca büyük bir zahmete sokuyor.

Uzun araştırmalarım sonunda en sonunda bütçeme uygun Eheim 2217 modelini 2.el olarak temin ettim. 02 Modeli değildi ancak muslukluydu. Alırken denedim herhangi bir sızıntısı yoktu. Eve gelip tekrar kovada denediğimde ise emiş hortumundaki muslukların kenarında yer alan boşluk kısımlarından su sızdırdığını farkettim. Defalarca denememe rağmen , bağlantıları kontrol edip sıkmama rağmen sorunu çözemedim. Dış filtreden yüksek bir yere su dolu kovayı koydum. Filtrenin içinde sadece seramik ve süngerler var şu an için. Filtreyi suyla doldurmadım, çalıştırmadan su veriş kısmından havayı hüplettim. Fİltrenin içi tamamen su ile dolduktan sonra fişe takıp çalıştırdım. Debi gayet iyi , ses konusunda sıkıntı yok ancak sadece o musluk kısmından su sızdırıyor.Ayrıca kafa motorunu sepete oturtan yandaki kilitlerden 2 tanesi çok gevşek. Kafayı tam oturttuktan sonra belki yarım mm boşluk kalıyor. Bu sorun yaratır mı ? O kadar büyük bir hevesle aldım ki bu filtreyi musluksuz olarak kullanmak benim için tam bir eziyet olacak. Eşim hamile benim ise boynumdaki fıtıklardan dolayı ağır kaldırmam yasak. Yani taç kapağı kaldırıp emiş ve diğer boruyu sudan çıkartıp filtreyi temizlemeye kalkmak tam anlamıyla bir işkence. :(

Sizlere bazı sorularım var.

Emiş borusuna nalburdan aldığım hortum musluğuyla kendim musluk yapsam filtreye debi düşürme vb. tarzı bir zararı olur mu ? (Emiş hortumu 16/22'lik ancak bu bağlantıyı yapmam için ince kalın ek yapmam lazım bu filtrede debiyi düşürür mü ?)

Eheim'in orjinal hortumları var ancak uzunlukları yeterli değil. Bunun yerine Jebo'dan boşa çıkacak hortumları kullansam farkeder mi ?

Elimde olan filtre malzemeleri Seramik halkalar , mavi eheim süngerleri , eheim substrat Pro , Fluval zeo - Karbon , Sera Crystal Clear ve Diatomit kedi kumu. Sepet dizilimi nasıl yapmalıyım ?

Konuyla alakalı yardımcı olursanız çok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.