ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CanEce
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2019 16:50
Son Ziyaret:
01 Şubat 2020 22:46
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Can
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Can

SON 5 MESAJI

Japon-vatoz-köpek Balığı (sistem Önerisi)
Herkese mesajları için çok teşekkür ederim.

Dün bir akvaryumcu ziyaret edip, epey vakit harcadım. Akvaryumu baştan kendim yapacağım için, sizlerin de tavsiyesi ile iç sump konusuna ikna oldum.
Boyut olarak 150*50*50 de karar kıldım. Önden bakınca sağ tarafını sump yapacağım. Sump ı kafamda tasarladım. En sağdan dik üçgen şeklinde içe doğru böleceğim, 3 eşit hacim yapacağım. Önden baktığında sump gözükmeyecek. Yukarıdan bakınca eşit hacimler ile 3 e ayrılmış bir dik üçgen gözükecek. İlk etapta farklı türde rengarenk bir kaç japon ailesi ile başlayacağım. Melek balıkları da hoşuma gitti, sonraki zamanlarda o türe de bakabilirim. Fikirleriniz ve yardımlarınız için tekrar teşekkürler. İyi yıllar, iyi günler.
Japon-vatoz-köpek Balığı (sistem Önerisi)
Değerli bilgiler için çok teşekkürler. Ben forumu epey okudum tam karakteri koyacak yer buldum derken, ozon döngüsü veya bitkiler için ışık şartları gibi önemli konuları hiç bilmediğimi farkettim. Bütçe ve yer ile ilgili pek sıkıntım yok. Toplam kuruluma 1000 tl harcayabilirim. Köpek balığından kastım yazdıklarınızdan kopya çekerek pengasuz diyebilirim ancak sayenizde öğrendim ki bunlar aldığımız gibi 5-6 cm kalmayıp dev boyutlara ulaşıyor. Dolayısıyla bu türden canlılara eziyet etmemek adına vazgeçiyorum. O zaman toparlarsam asıl öğrenmek istediğim 120x50x50 hacminde ki 300 lt ye tekabül ediyor, sump kullanmadan (evde 2 çocuk var sump tehlikeli olur) en verimli filtrasyonu nasıl sağlarım? Burada verimden kastım ne ben çok uğraşayım ne de canlılarım eziyet çeksin. Besleyeceğim türler yine Japon olur Vatoz olur ve bunlarla geçinebilen ve aynı tür ortam şartlarında yaşayan bir 3. tür olabilir. Tavsiyelerinize açığım bu konuda. Ha sumpsız bu boyut olmaz derseniz o konuda da tavsiyeye açığım. Tekrar teşekkürler.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba, şimdiye kadar gördüğüm en paylaşımcı en seviyeli forumlardan biri olmuş. İyi günler diler aşağıdaki linke cevaplarınız beklerim :)

https://www.akvaryum.com/Forum/japon-vatoz-kopek_baligi_sistem_onerisi_k950821.asp
Japon-vatoz-köpek Balığı (sistem Önerisi)
Arkadaşlar iyi günler.

40 yaşındayım, en son 5-10 yaşları arasında iken akvaryumumuz vardı. İçinde Japon, vatoz ve köpek balığı vardı. Şimdi oğlum 5 yaşında. Bu sistemi babamın bana kurduğu gibi ben de ona kurup sorumluluk vermek ve keyif almak istiyorum.

Biraz araştırdım, 35 yıl önce olmayan neler neler çıkmış, dış filtreler, şelaleler, ozon döngüleri, sumplar vs...
Ha belki 30 yıl önce de vardı ben bilmiyordum ama bunları bilmeden de iç filtre ile gayet güzel yaşatmıştım balıklarımı :)

Sorularım şunlar olacak:

1. Bu üç cins bir arada yaşar değil mi? Durun ya, bu soru olmaz, sonuçta 30 yıl önce yaşıyorlardı, evrilmediklerine göre yine yaşarlar :) Yine de yorumlarsanız sevinirim.
2. Şöyle göze de hoş gelsin, 6-8 Japon, 2-3 vatos, 3-4 köpek balığı için minimum kaç litre tank temin edeyim?
3. En çok kafamı karıştıran da bu oldu okuduklarımdan sonra, 2. sorunun cevabına istinaden filtrasyonu nasıl yapacağım? Sump ile uğraşamam, dış filtre de sanki uğraştırıcı gibi geldi, şelale ile veya iç filtre ile çözemez miyim? Bunu da yorumlarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler,
İyi günler.

Not: Bu arada biri benim mail adresimi kullanarak bu hesabı açmış, ilk mesajım bana ait değil, ben de az önce üye olmaya çalışırken bu adres zaten üye diye uyarı verince, değiştirdim şifreyi aldım hesabı kendime. Artık bu arkadaşı tanıyan var ise bir zahmet söylesin, kendi adresi ile hesap açsın :)[EDIT]CanEce,2019-12-30 16:48:40[/EDIT]
Eurostar Sb 248 İyi Mi?
[:?]Merhaba arkadaşlar ben eurostar SB 248 aldım uzun hava taşı ile iyi bir oksijen verdiğini düşünüyorum. 20 litrelik tankın için yeterli olacağını düşünüyorum. Ama emin olmak için size soruyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.