ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Del3i
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2020 18:32
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2020 03:10
Toplam Mesaj:
19 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Del3i

SON 10 MESAJI

Aqualed Pland Armatür Nasıl?
[QUOTE=lebowskia]Merhaba bitkiler için linkteki armatürün 60 cm olanından almayı düşünüyorum, nasıl bir ışığı var? ısınması falan nasıl, almalı mıyım acaba? ya da bu fiyatlara önerebileceğiniz başka aydınlatma var mı?[/QUOTE]

bu başlığa bir bak derim

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=957066&PID=5752963#scrl5752963[/URL][EDIT]Del3i,2020-04-26 17:06:35[/EDIT]
Cüce Vatoz Cinsiyet
Bıyıkları kafasının üzerinde çıkmış o sebeple erkektir.
160*65*40 Akvaryum Dış Filitre
[QUOTE=serhat480]

400 L akvaryum kuracaksınız. minimum alıcagınız dış filtre 1600L/s olmalı ona göre seçim yapabilirsiniz ayrıca rehber kısmında markaların kullanıcı yorumları var ordanda destek alabilirsiniz.(ikinci bi tavsiye olarak yandan sump yapabilirsiniz akvaryuma oda ısınızı gorecektir) [/QUOTE]

Markaların sayfalarındaki kullanıcı yorumlarına pek güvenmiyorum bu konuda bu mekan daha güvenli geliyor bana. Sump sisteminin çok gürültülü olduğunu ve iyi temizleme yapılmadığını çok duydum ve özellikle bitki akvaryumları için tavsiye edilmediğini



[QUOTE=omercicek.4444]Hocam youtubedan bakıp kendin yapabilirsin hem fiyatı uygun hem de kafana göre yapabiliyorsunuz [/QUOTE]

Kendin yap sistemleri tehlikeli ufakcık bir kaçakta tüm akvaryumu kaybetme şansım var arkadaşımı başına geldi bu sebeple güvenilir bir filitre almak istiyorum sonuçta dış filitre yıllarca kullanılacak bir ekipman ucuza kaçayım derken balıklarımın hayatı ile oynamak istemiyorum.
160*65*40 Akvaryum Dış Filitre
Kafam çok karıştı dış filitreler hakkında bilgi sahibi değilim ve bu kdar büyük bir akvaryum için dış filitre tavsiyesi istiyorum.

Sessiz çalışması
Az güç tüketmesi
yedek parçasının rahat bulunması
Fiyatının insanın canını çok yakmayacak olması

Bunlar önemli gördüklerim, direk filitre tavsiye edebileceğiniz gibi seçerken nelere dikkat edilir bunlar hakkında da bilgi verirseniz mükemmel olur
Bu Yaprakları Ne Yapmalı
Anübias çok hızlı yenileyebilen bir bitki kendisini eğer yapaklar biraz daha kötüye giderse rizom bölgesinden kopararak daha hızlı büyümesine yardımcı olabilirsin.
Motor Şart Mı
Hımm amanyak zehirlenmesine girmiş olabilirler hızlı müdahale etmeniz lazım ama fotoğraflarını atarsanız sistemin daha çok yarımcı olabilirim.
Aqualed Armatür Fiyasko Mu?
Satıcıyla iletişime geçip durumunuzu anlatın tabiki.

Lümen değer her led başına 37.5 olarak belirtilmiş.

100cm de 144 led kullanılmış 50 cm yarısı olsa 72 led yapar ortalama. Basit hesap ile 2700 lümen yapıyor genelde bu tip ürünlerde 30% pay olur kullanılan led mikatarına göre 1890 Lümen yapıyor. Bu durum çok fazla bitki beslemeyeceksiniz yeterli gelir.

Bu arada led güç tüketimi metre başına 14.4watt olarak hesaplanır 3 lü şerit olanlarda o ledlerin zaten 30w gibi bir değere ulaşmaları imkansız haberiniz olsun. Burada satıcıyı haklı çıkarmıyorum kesinlikle.

Bundan sonraki durumlarda aklınızda olsun diye diyorum. Ve evet genellikle florasan ampüllerle karşılaştırıldığı için günümüzdeki ev tipi ledler bile halen 9w ok işareti 60 watt florasana eş değer yazıyor hatta çoğu florasan lamba halan kendini akkor ampüllerle kıyaslayarak yazıyor.

Sen kimsin diye soracak olursanız. İstanbul Teknik Üniversitesi çıkışlı Elektronik ve Haberleşme Mühendisiyim. (korona olmasaydı:))

[EDIT]Del3i,2020-04-25 02:26:36[/EDIT]
Aqualed Armatür Fiyasko Mu?
Kesinlikle ama şöyle bir durum var çoğu insan halen watt değerine bakıyor florasanda olduğu gibi ama artık ledler çok düşük watt değerinde çok yüksek lümen ışık üretiyorlar sanırım biraz bu yüzden lümen değeri ile almak çok daha iyi bu tip durumlarda sizinde aklınızda bulunsun. Ledlerde watt değeri önemli değil mesela benim 100lt bitki akvaryumumda şuanda 10-12watt civarında hatta belki daha az ledler var ve gayet yeterli oluyorlar. Lümen esabı önemli özellikle samsungun ledleri watt başına çok yüksek lümenlere çıkabiliyor.
Yeni Akvaryum İçin Hangi İlaçlar Kullanılmalı
Öncelikle sıfırdan kurmuşsan, su düzenleyicisi(reeflowers effective conditional gibi bir şeydi ismi) kullanabilirsin, bakteri kültürü olarak çok çeşit var ama ben seranın kini ya da bildiğin güvendiğin bir akvaryum sahibinden su almanı tavsiye ederim kesinlikle pet shop tan değil. Onun dışında bir şey eklemene gerek yok fakat bunları balık almadan önce yapmalısın balıklar geldikten sonra eğer sorunları yoksa dokunmamanı tavsiye ederim. Sadece bemix ampül kullanabilirsin vitamin takviyesi için hemde stres azaltır.
Türünü Bilmiyorum
[URL]https://www.akvaryum.com/pethia_cumingii__iki_noktali_barbus_tatlisur_7_3216.asp[/URL]

Ben buna benzettim ama buradaki diğer balıklar ile karşılaştırıp bulabilirsin neredeyse tüm balıklar var sorun olursa benimle iletişime geçebilirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.