ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CmKrbn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2020 14:33
Son Ziyaret:
19 Kasım 2021 13:24
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CmKrbn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CmKrbn

SON 10 MESAJI

Karideslerimin Vücüdu Pamuksu Bi Doku İle Kaplandı
[QUOTE=hakanyildizpost]Walstad da olsa düzenli su değişimi yapın. Kum yerine çakıl kullanmışsınız sanırım, bu da toprağın suya daha fazla salınım yapmasına neden olacaktır. Yerinizde olsam, çakılın üzerine siyah ince kum ilave ederdim. Ben walstad uyguladığım ve filtre kullanmadığım 40 litrelik bitkili akvaryuma 3 adet mavi melek karides koymuştum, ikisi öldü, bir tanesinin rengi de siyaha yakın koyulukta oldu maalesef. En azından şimdi benim yaptığım gibi pipo filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Her hafta filtreyi akvaryum suyu ile yıkıyorum, çıkan kir suyu ne kadar koyulaştırıyor şaşırırsınız. Su mercimeği ve su piresi de koydum, sudaki berraklık ve canlılardaki hareketlilik iyileşti. (Not: Walstad yapılan akvaryumlara asla canlı midye veya helena gibi kendini gömen canlı eklemeyin, toprağı suya çıkartıyor ve su çamur rengine dönüşüyor).[/QUOTE]

Merhaba,

Su değişimini ne sıklıkla önerirsiniz? Yapıyorum ama yeterli gelmiyor olabilir. Aldığım kum dere kumu olarak geçiyor aslında onu kullandım. Suyun üstünde Amazon frogbit lerde mevcut. Şimdilik walstad da diretip herhangi bi filtre eklemek istemiyorum. Sürdüremezsem bir süre sonra bozarım. Ama dediğiniz gibi Helena salyangoz um var onların toprağı çıkaracağı aklıma gelmedi.

Bu arada kum ince taneli aslında. Şimdi baktimda makro kamera ile çektiğim icin çakil gibi büyük çıkmış.
Karideslerimin Vücüdu Pamuksu Bi Doku İle Kaplandı
[QUOTE=MurathanM]Filtre var mı akvaryumda?[/QUOTE]

Filtre yok. Wallstad deniyorum. Isıtıcı ve ışık hariç elektrikle çalışan bişey yok akvaryumda.

[QUOTE=allytourgood]Hocam, bu karideslerde görülen Vorticella adında bir fungus. Tedavisine gelecek olursak etkilenen karides üzerinde tuz banyosu yapmanız gerekir. Kullandığımız sofra tuzu veya diğer normal tuzları değil, akvaryum tuzu kullandığınızdan emin olun. Kiraz karides tankından bir su bardağı su alın. bir çay kaşığı akvaryum tuzu ekleyin, iyice karıştırın. Enfekte karidesleri tuzlu su iceren kaba aktarın ve yaklaşık bir dakika orada tutun. Vorticella tamamen gidene kadar prosedürü birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir. Bu nedenle, bu süre zarfında karideslerin karantina tankında tutulması tavsiye edilir. Bu yöntem işe yaramaz ise Paraguard kullanabilirsiniz ama karides icin dozlaması zor olabilir. Şimdiden geçmiş olsun...[/QUOTE]

Teşekkürler hocam, dikkate alacağım.
Karideslerimin Vücüdu Pamuksu Bi Doku İle Kaplandı
Merhaba,

3 aylık walstad bitkili akvaryumumda 1 ayı aşkın süredir 10 bloodymary ve 10 mavi Melek besliyorum. Ayrıca 10 adet Helena salyangoz var. Ancak son 1 hafta içinde karideslerimin bazılarında ağız, göz ve gövde kısımlarında saç sakal yosunu gibi kaplamalar var. Hal ve hareketlerinde bı değişme yok. Sizce sorun ne olabilir? Resimde anlasiliyor mu bilmiyorum olmazsa daha net çekmeye calisicam. Aklıma başka detay gelmiyor ama suphelendiginiz birşeyler olursa detaylıca cevaplarım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225828/111120210011551.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225828/111120210015451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225828/111120210015501.jpg[/IMG]
Cichlid Yavrularım Ebeveylerini Isırıyor
Merhaba,

Vieja Hartwegi çiftim 3 hafta önce 200 e yakin yavruladı. Yavrular şuanda 1 cm e yakın boya geldiler. Yem falan yemelerinde sorun yok, sağlıkları iyi. Yalnız bu akşam farkettim ki anne ve babalarini ısırmaya başladılar. Sürekli onların etrafında dolanıp özellikle kuyruk ve yüzgeç bölgesinden isiriyorlar. Anne ve babanın her isirilmada kivranmasindan canlarını yakacak kadar isirdiklarini düşünüyorum. Bu durum normal mi? Daha önce rastlayaniniz var mi? Yorumunuz nedir? Son olarak yemlemeleri de az değil hatta haddinden fazla yem atiyorum aç kalmasınlar diye.
Eş Tutmuş Balıklarım Kavga Ediyor
Anladım, birbirlerine ve yavrulara sarmaları çok ilginç. Zaten sabah çıktı yavrular hareketlilerdi bir sürü ve şuan hiçbiri yok. Erkek yedi sanırım yavruları anlayamadım. Balıklarda birbirlerinden ayrı takılıyorlar şuan küs gibiler. Halbuki yumurtalara beraber bakıyorlardı çıkana kadar. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Bu kez olmadı ama bir dahakine bir sistem bulucam.
Eş Tutmuş Balıklarım Kavga Ediyor
Merhaba,

2 adet vieja hartwegi balığım (1e 1d) hiçbir sorunları yoktu. Yumurta dizdiler ve yavrular bugün itibariyle çıkmaya başladı. Yavrular çıktıktan sonra erkek ve dişi birbirlerine girmeye başladı. Çok sert saldırılarla kavga ediyorlar. Durum normal midir, sebepleri ne olabilir? Yorumlarınızı rica ederim.
Rainbow Cichlid Neden Renksiz
Merhaba,

Yeni kurmuş olduğum 200 lt lik amerikan cichlid akvaryumumda 1e 1d Rainbow cichlid var. Balıkların boyları ortalama 6-8 cm arası ancak görüntüleri olması gerektiği gibi değil. Sarı yerine gri renkteler. Balıkları bir üretimhaneden aldım ve alırken renklerinin düzeleceğini söylediler. Balıkları alalı 3 gün oldu. Sizce kaliteli bir yemleme ve uygun su değerlerinin zaman içinde balığın renklenmesine etkisi olur mu yoksa bu şekilde mi kalırlar? Tecrübelerinizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bitki Ayracı Silikon
Emek verip fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Mesajlarınızı gördükten sonra kendime güldüm :) Ürün adlarında hep silikon yazdığı için silikona odaklandım. Oysa ki hava hortumu hem daha güvenli hem de daha pratik ve güzel bir fikirmiş :) Cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim, çok işime yaradı, hemen yapacağım. :)
Bitki Ayracı Silikon
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225828/131020201655251.jpg[/IMG]

Merhaba,

Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Resimde gördüğünüz şekilde su yüzeyi bitkilerini toplamak ve ortada bir alan oluşturmak için silikon ürünü kullanıyorlar. İnternet üzerinde satışta çok fazla seçenek yok. Bunun benzerini (ihtiyacım olan daha küçük ve halka şekli) kendim çubuk silikondan yapsam akvaryuma zarar verir mi sizce? Akvaryum için ayrı silikon kullanıldığını biliyorum ama suyun yüzeyinde duracak ve basınç görmeyeceği için bir ihtimal işe yarayabilir diye düşündüm. Üstelik bu ürünü satanlarda akvaryum silikonu olduğuna dair bir garanti vermiyor. Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.