ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
crazy07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2020 19:40
Son Ziyaret:
21 Haziran 2021 21:00
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep Yavuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep Yavuz

SON 5 MESAJI

Sump? Dış Filtre?
Sump mı dış filtremi dersek, bende alttan sump var. Sump altta olunca güçlü bir motora ihtiyaç var. Ben 40 watt bir motor ile suyu döndürüyorum. Alttan sump taki mantık motor suyu akvaryuma basar ve su seviyesi yükselince su borudan alt sump a akmaya başlar. Alt sump da akvaryumun en az litre olarak dörtte biri kadar olmalıdır. Dolayısı ile yan sump yapımından daha çok ayrıntı ve hesaplama ister. En iyi yanı su kaçağı ve evi su basma tehlikesi yok denecek kadar azdır. Dış motorlarda kaçak en büyük sorundur. Akvaryum hacmi büyük değil ise en kullanışlı olanı arkadan sump dır. İçine ısıtıcını her şeyi doldur akvaryum da sana kalsın.
Durgun Lepistes
Olumlu veya olumsuz gelişmeleri paylaşırsan, benzer sorun yaşayanlara bir örnek olsun...
Durgun Lepistes
[QUOTE=vortia]

Bende de benzer şeyler oluyor ne anlattıysanız bire bir yaşıyorum neredeyse. Epsom tuz nedir bilmiyorum ama akvaryumda bitkiler var zarar gelmiyorsa bende kullanırım ve dediğiniz gibi filtreyi temizleyip zeolit yerine seramik halka koyarım.[/QUOTE]

Sudaki döngü bozulunca balıkların sindirim sistemide etkileniyor. Lepistesler dışkısını şeffaf jel gibi yapıyorlardı. İç parazitten de şüphelendim. Bunun da tedavisi için ilaç kullandım. Sonuç olarak bunu da düzeltemedik. Zeoliti çıkarıp sık su değişimini sık yapınca işler yoluna girmeye başlayınca bir kereye mahsus epsom tuzu (ingiliz Karbonatı eczane veya aktardan temin edilebilir.) kullandım. Amacım balıkların sindirim sistemini düzene koymaktı. Şu anda dışkıları düzeldi. Bitkilerede bir zararı olmadı. Epsom tuz zorunluluk değil onun için tavsiye kısmında yazmadım ama sizle tecrübemi paylaştım. Kolay gelsin.
Durgun Lepistes
[QUOTE=vortia]
Evet dış filtre ve zeolit var.[/QUOTE]
Benim de lepisteslerim kendini cama duvara ne bulurlarsa yüzgeçlerini sürtüyorlardı. İlk aklıma gelen dış parazit oldu. Metilen mavisi, Mikofish , tuz kullandım ne yaptımsa bu kaşıntı gitmedi. Şehir dışından aldığım iki çift Red Tuxsedo Koi nin üçü zayfladı, renkleri biraz bozuldu. Yüzmeleri bozuldu. Kuyruğu aşağı doğru düşüyordu. Sonuç öldüler. Bunlarda aldığım 10 kadar yavru bu anaçlar kadar kaşınmıyorlar fakat yinede ara ara sürtünmeleri vardı. Ben suya bahane bulmaya başladım. Nitrit Amanyok fazlalığı aklıma gelmeye başladı. İki yada üç güne yüzde 20-30 su değişimine başladım. Ortalama 10 günde akvaryumun suyu bir tur değişmiş oldu. Kaşıntı azalsada balıklarda bir canlılık yoktu. Sump içinde bulunan zeoliti çıkardım. Süngeri yıkadım. Elyaflar temizdi. Sump'ı sünger , elyaf, seramik halka olacak şekilde düzenledim. Sık su değişimi ile akvaryumdaki tuzu sıfırladım. Netice olarak lepistesler kendine geldi. 160 litre için iki çay kaşığı epsom tuz attım. işler yoluna girdi. Ben yaşadığım sıkıntıyı zeolite bağladım. Sizede dış filreyi elden geçirmenizi ve seramik halka dışındaki biyolojik malzemeyi çıkarmanızı tavsiye ederim.
Durgun Lepistes
Akvaryumda dış filtre ve filtre malzemesi olarak zeolite varmı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.