ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafaisik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2021 01:23
Son Ziyaret:
09 Mayıs 2021 05:22
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Işık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kurumsal SEO danışmanı

SON 5 MESAJI

Bu Bitkili Akvaryum Ne Kadar İdeal?
Dostlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. co2 sistemini tamamen mayalı sistem kullanıyorum ama kullanmaya başladıktan sonra suda bir bulantı var gibi. Ama galiba ekonomik co2 sistemine geçeceğim gibi 55ml gibi sprey olanlardan. Gübreleme için bir kaç çeşit gubre kullanıyorum ama forumda satan kişiler var pet şişe ile onları temin edeceğim. Işık olarak florasan sistemi kullanıyorum şimdi ama şöyle birşey fark ettim. Geçen günler kırtasiyeden masa lambası aldım ve normal led lamba ile değiştirdim onu kullanmaya başladım çok güzel ışık veriyor bu akvaryuma da iki tane alıp kullanmayı düşünüyorum sizce doğru bir hareket olur mu?
Bu Bitkili Akvaryum Ne Kadar İdeal?
[QUOTE=serdarak]En üste dere kumu görsellik için mi olacak?
"Orta Katman Bakteri Kültürü: Sera Bio Nitrivec" nitrivec sıvı bir ürün. Orta veya alt katmana bakteri başlatıcı "Jbl Proscape Plantstart" olabilir
En alta :"Prodac fertil peat" hemen üstüne "Prodac Fondovivo ya da Jbl Aquabasis Plus" bunların üstüne ister dere kumu isterseniz tetra Active Substrate Bitki Toprağı kullanabilirisiniz.
[/QUOTE]

Peki sevgili hocam, benim kombinasyonum uygun değil midir? Bunların siparişlerini geçtim yoldalar. Ama hayır senin yaptığın yanlış bir hareket olur derseniz iade edip tekrar sipariş edeceğim.
Bu Bitkili Akvaryum Ne Kadar İdeal?
Merhaba dostlar hali hazırda 2 adet bitkili akvaryumum varken bir tanede büyük bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Bu akvaryuma aşağıdaki katman ve bitki ve balık kombinasyonu hakkında değerli fikirlerinizi belirtir misiniz?

Tank: 90x60x60 ölçülerine sahip.

Katman:
En alt katman: Eurostar Aqualava Lav Taşı Kırığı
Orta Katman: Tetra Active Substrate Bitki Toprağı
Orta Katman Bakteri Kültürü: Sera Bio Nitrivec
En Üst Katman: Vitasand Dere Kumu 1-2mm

Bitkiler:
Monte Carlo Akvaryum İçin Zemin Bitkisi
Ophiopogon Kyoto Mini Japon Sazı
Limnophila Sessiliflora
Phyllanthus fluitans
Staurogyne Repens
Ludwigia Atlantis
Hydrocotyle Leucocephala
Lemna minor Su Mercimeği
Microsorium pteropus Java Fern

Bitki kurulumunu böyle yapacağım. Bitkiler akvaryumu full doldurmayacak hepsininden bir kaç dal veya kök ekeceğim. Şimdi kritik 2 adet sorum var. Birincisi bu akvaryum için önerileriniz nelerdir ne gibi bir tasarım yada ne gibi bir düzenleme yapabilirim. Katmanlara bir şeyler eklemelimiyim?
İkinci önemli konu bu akvaryuma hangi balıkları koyabilirim. Not: Karma olursa ve gerçekten bir biri ile mutlu yaşayabilecekleri bir karma yapmak istiyorum.
180 Litrelik Akvaryuma Tür Önerisi
Merhabalar 180 LT akvaryum küçük olduğunu düşünmüyorum 1.5 metre boyunda belkide 200 litre.
Çikletler mavi ve sarı renkte ama bir baş parmak boyundalar. Ben bu akvaryuma hangi cinsleri koyabilirim :)
180 Litrelik Akvaryuma Tür Önerisi
Merhaba sevgili arkadaşlar. Amatör olarak başladığım bu hobimi biraz daha profesyonele götürmek istiyorum çünkü acayip zevk aldım ben bu balık işinden.
150 ile180 litre arasında bir akvaryumum ve 60 veya 70 litre arasında birde ufak akvaryumum var. 2 çift büyük motorum ve birde küçük motorum var. Ayrıca ufak 30 cm kadar ısıtıcım var.

Şuanda bende olan balıklar - 6 tane küçük çiklet, 6-7 tane orta ve küçük japon, 3 tanede küçük zebra, 2 komando çöpçü birde küçük vatos var.

Çikletler ayrı akvaryumda (180 litrede).

Benim sormak istediğim ve siz değerli deneyimli dostlarımın tavsiyesine ihtiyacım var. Ben çatır çatır yavru balık almak istiyorum. Bu yavruları satma vs diye şimdilik düşünmüyorum ama satarsam da akvaryumuma dekor veya motorlarımı yükseltmek gibi konularda biraz bana yardımcı olur. Ben istiyorum ki hem göz zevkimi doyursun hem de, akvaryumum hareketlensin istiyorum.

Hangi balıkları besleyebilirim. Hangi balıkları hangilerinin yanına koyabilirim!. Bana öyle bir karma akvaryum yapın ki, her baktığımda akvaryuma " ya Adamdan Allah razı olsun iyi ki yazmış " diyeyim. Teşekkürler.

[IMG]https://www.mustafaisik.com.tr/img/2021/01/balina-akvaryumu.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.