ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oguz12
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2021 09:16
Son Ziyaret:
09 Şubat 2022 19:58
Toplam Mesaj:
28 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Talha Oğuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kilis
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz

SON 10 MESAJI

Otomatik Yem Makinası Tavsiye
[QUOTE=kdrackgz]Bettaya vermeniz gereken yem 5-6 granül, bu miktarı yemleme makinesi ile yakalayamazsınız. Gereğinden fazla yem döker. Suyun bozulmasına sebep olur, bu da kötü sonuçlara yol açar. İlgilenebilecek birine bırakmanız en mantıklısı.[/QUOTE]. Teşekkür ederim siparişi iptal edeyim .
Otomatik Yem Makinası Tavsiye
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231140/311220211453491.jpg[/IMG] betta akvaryumumdan 15 gün süreyle ayrılacağım için bir ikinci el sitesinden fotoğrafta gördüğünüz cihazı sipariş ettim. Daha önce bu cihazı kullanan var mı en düşük yem ayarı bile fazla gelirse balığı daha kötü etkilerim diye korkuyorum.
Betta Deri Sorunu
[EDIT]Oguz12,2021-12-31 14:50:35[/EDIT]
Dışarı Çıkan Elma Salyangozu Ve Betta Kuyruk Erime
[QUOTE=OsmanSezen]Aslında her şey olması gerektiği gibi fakat sanırım azot döngüsü oturmamış, yemlemeyi daha küçük porsiyonlar halinde yapın. 5 dakika sonunda yenmemiş yem varsa mutlaka akvaryumdan uzaklaştırın. İç filtreniz biyolojik filtrasyon açısından yetersiz. Küçük bir pipo filtre ile daha sağlıklı sonuçlar alırsınız. Kuyruktaki erime nedeniyle enfeksiyon kapabilir balığınız. Küçük bir kaba önerilen dozun 3-4 katı kadar metilen damlatıp balığınızı günde bir defa 2-3 dakika içinde bekletin. Bu yaralarında oluşabilecek ve oluşmuş sorunlara önlem olacak. 1 hafta boyunca su değişimini de sıklaştırın.

-Toparlarsak, azot döngüsü oturana kadar bol dinlenmiş su değişimi ve kaliteli filtrasyon malzemesi desteği yapıyoruz, Balıkta oluşmuş/oluşabilecek hasarlara karşı [K]ayrı bir kapta[/K] metilen mavili su içinde banyo yaptırıyoruz. Tedaviyi bir hafta boyunca devam ettirin.

Sağlıklı hobiler dilerim.

[/QUOTE]

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım iyi günler dilerim
Dışarı Çıkan Elma Salyangozu Ve Betta Kuyruk Erime
[QUOTE=OsmanSezen]Merhabalar, elma salyangozunun akvaryumu terk etmesi ve kuyruk erimesi su şartlarının normal olmadığını gösteriyor. Bir takım dengeler kesinlikle olması gerektiği gibi değil. Teşhis koyabilmek ve tavsiye verebilmek adına, akvaryum ölçülerinizi, yaşayan canlıların türleri ve sayıları, su değişimi sıklığınızı ve suyu ne kadar dinlendirdiğinizi yazarsanız yardımcı olunabilir :) Hatta mümkünse bir de fotoğraf ekleyin. [/QUOTE]
Merhabalar ne yazıkki şuan fotoğraf ekleyemiyorum. Akvaryum 27x27x27 içinde bir adet betta balığı var . Yakın zamanda sahiplendiğim salyanoz vardı ama kaybettim. Orta derecede bitkili . Suyu üç gün ağzı açık bir kapta akvaryumla aynı odada dinlendiriyorum. Dört günde bir yüzde otuz kadar su değişimi yapıyorum. Bu su değişimini yaptıktan sonra bir damla kadar demir katkılı sıvı gübre kullanıyorum. Filtre olarak sunsun hj-111 b var ve şelale aparatıyla birlikte kullanmaktayım. Balığıma Artemia kurutulmuş karides ve ahmnin yeminden vermekteyim.
Dışarı Çıkan Elma Salyangozu Ve Betta Kuyruk Erime
Dün çok artemia attığımdan dolayı normal su değişiminden şaşıp ard arda iki gün yüzde 30 dip çekimi yaparak su değişimi yaptım. Bugün uyandığımda elma salyangozunu akvaryumun önünde yerde, betta balığımdada hafif kuyruk erimesiyle karşılaştım. Acaba ilaç kullanımına hemen başlayayım bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
Düzeltme: Elma salyangozu vefat etmiş.[EDIT]Oguz12,2021-07-01 07:33:56[/EDIT]
Demir Gübresi Ve Elma Salyangozu
[QUOTE=Ouuz]Ben uzun süredir bir sıkıntı yaşamadım bitkilerde salyangozda mutlu.
Gereğinden fazla kullanmadığınız ve su değişimini aksatmadığınız sürece sorun olmayacaktır.[/QUOTE][QUOTE=MeteAytun]Hiç bir sıkıntı olmaz hatta ben Excel bile veriyorum. Dozunu aşmayın abartmayın sıkıntı olmaz[/QUOTE] cevaplarınız için teşekkür ederim yarın gidip bir elma salyangozu edineyim
Demir Gübresi Ve Elma Salyangozu
İnşallah konuyu doğru yere açmışımdır. Değerli arkadaşlar bitkili betta akvaryumuna bitkilerimde ki demir eksikliğinden ötürü demir katkılı sıvı gübre kullanmaktayım. Şuanlık sararmaları geçti ve gayet iyi ilerliyorlar. Hem çeşit olması hemde yosundan ötürü elma salyangozu eklemeyi düşünüyorum lakin elma salyangozunun su değerleri için çok hassas olduğunu okudum.
-Sizce demir gübresini kesip elma salyangozu eklemelimiyim?
-Gübreyi kesmeden eklersem sorun olur mu ?
Beta Balığım Artemia Yemiyor
[QUOTE=OrkosBetta]

Yenmeyen artemiaların temizlenmesi iyi olur, suyu bozarlar.[/QUOTE] cevabınız için teşekkür ederim.
Beta Balığım Artemia Yemiyor
Merhaba arkadaşlar konu açılmışken direk buradan sormak istedim . Betta balığım için artemia çıkarttım ama yemedi . Şimdi artemialar akvaryumda yüzüyor . Acaba su değişimi falan yapmalımıyım nasıl bir yol izlemeliyim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.