ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Balıkyüzgeci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2021 10:50
Son Ziyaret:
19 Haziran 2023 23:30
Toplam Mesaj:
42 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mrt
Doğum Tarihi:
21 Aralık 2006
Yaş:
17
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Karideskral

SON 10 MESAJI

Zeminde Yüzen Lepistesler
Arkadaşlar merhaba. 2 tane lepistesim zeminde yüzüyor 1 haftadır. yüzme kesesi problemi olduğunu düşünüyorum. yüzgeçlerinde herhangi bir problem yok. hastalıkları nedir? ölümcül mü? tedavisi nasıl?
Adana Akvaryum
Arkadaşlar merhaba. Adanada yaşıyorum ve karides, lepistes, bitki(moss olursa iyi olur) satan, güvenilir bir akvaryumcuya ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.
Akvaryumdaki Garip Canlılar
[QUOTE=Can Bir]Sadece meraktan soruyorum mikroskop ile zor görülebilecek canlıları çıplak gözle mi gördünüz?[/QUOTE]
Detaylı olarak görmekten bahsediyorum. Bir saç telini çıplak gözle ile görebilirsiniz. Ama saç telinin tam olarak neye benzediğini mikroskop ile görebilirsiniz. Çok küçük siyah bir noktanın hızla hareket ettiğini görüyorum ama kabuğu var mı ayakları var mı bilmiyorum. Bunu da dürbün ile inceleyemem heralde [^_^]
Düzeeltme: orda biraz da yanlış yazmışım. Gözle göz ile zor görülebilecek mikroskopla görülebilecek bir canlı olduğunu kastetmiştim.[EDIT]Balıkyüzgeci,2022-03-08 19:17:58[/EDIT]
Akvaryumdaki Garip Canlılar
Arkadaşlar ne oldukları hakkında hiçbir fikrim yok. Gördüğüm canlılar çok küçükler mikroskop ile zor görülebilecek şekildeler yani boyutlatı bir 0.5 ucun kalınlığından fazla değil. Bir salyangoz yavrusuna göre hızlılar. Salyangoz olmadığına eminim nedir bunlar bilginiz var mı?
Top şeklinde koyu renkli canlılar.
Dev Saz İçin Kum Seçimi
[QUOTE=muratdeg]Işık? [/QUOTE] üzgünüm geç döndüm
8 watt sanırım led lamba kullanıyorum. Yeterli geliyor zannettim elodeaların hepsini kenara alınca gözüm gönlüm açıldı meğer hiç ışık almıyorlarmış sağ olun :)
Erkek Karides Sorunu
[QUOTE=muratdeg]Lepistes akvaryumu karides için uygun değil. Yenilmesi şaşırtmaz.
Karideslerin cinsiyet ayrımını nasıl yaptınız?[/QUOTE] belindeki kavis, renk ve boyuta göre
Dev Saz İçin Kum Seçimi
[QUOTE=muratdeg]Mermer değil mercan kırığı galiba kastettiğiniz. Bitki için önerilmez.
Saz bakımı en kolay bitkilerdendir, silis kumda bile coşar.
Akvaryumda muhtemelen ciddi bir eksik var. Akvaryum ve ışığın fotoğraflarını paylaşın.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231379/090220221802301.jpg[/IMG] 60 Litre 15 adet lepistes var beyaz kumun altında ince lav kırığı var. Su 25 derece sabit
Dev Saz İçin Kum Seçimi
Arkadaşlar merhaba biraz dev saz bitkisine sahibim. Geldiklerinden beri deforme oluyorlardı ve ölüyorlardı. Ben de deforme olan yerleri kestim. Kum olarak sanırım kuvars kumuna sahibim emin değilim mermer kırığı gibi bir şey de olabilir. Bitkilerim bir türlü büyümedi. Kapsül gübrelerden aldım fakat etkisini göremedim.kumu değiştireceğim böyle önerdiler. Suda elodea da var onu almamı önerirsiniz muhtemelen ama almadan bir çaresine bakamaz mıyım[:(]
Erkek Karides Sorunu
Arkadaşlar bir süredir kiraz karides bakıyorum. İlk aldığımdan 1 ay öncesine kadar sadece 1 adet dişi karides kalmıştı. Zaten 2 erkek 1 dişi almıştım yanlış hatırlamıyorsam. 1 ay önce 4 karides daha aldım 2 dişi 2 erkek. Dişiler sapasağlam. Hiçbiri kabuk atmadı. Lakin şu an akvaryumda sadece dişiler kalmış. Erkekler ölmüş ya da yenilmiş. Yenildiklerini sanmıyorum.(cüce vatozlu bitkili lepistes alvaryumu). Bu tamamen çok büyük bir rastlantı mı açıklaması var mı?
Bitkimin Türünden Emin Değilim
[QUOTE=Mesut.39]Hayırlı akşamlar evet dev sazdir. Çok arsız bir bitki, tum akvaryumu kaplamaya niyetlidir.[/QUOTE] bırak arsızlığı uzamadı bir türlü .uzar inşallah.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.