ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BadGunner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2022 21:33
Son Ziyaret:
11 Nisan 2023 19:18
Toplam Mesaj:
72 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğit Çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yiğit Çelik

SON 10 MESAJI

15 Litrelik Akvaryumda Ne Bakilir?
[QUOTE=caridinaDavidi]Hocam ben sattım enson adamada demedim hasta diye aslında para filan yokdu niyetimde adam verdi

Bendekinde erime vardı bir ay olmuştu geçmedi bi türlü enson dedim ilaç kullancam sonra pes ettim bıktım gittim sattım şuan bende bir çift ciklet zebra var[/QUOTE]Teşekkürler yine de.
15 Litrelik Akvaryumda Ne Bakilir?
[QUOTE=caridinaDavidi]Hocam aldığım bilgi şöyle türkiyeye ithal gelen balıklar havaya uyum sağlayamadı için çabauk hasta oluyor diyorlar betta da öyle ben kaç tane aldım hep hasta çıktı eskiden böyle değildi[/QUOTE]Üretimden bakmak lazım aslında. Dediğim gibi şu an uğraşıyorum o hastalardan bir tanesi ile umarım kurtarabilirim. Eğer mantar hakkında bir bilginiz varsa açtığım konuya bir bakabilirmisiniz.
15 Litrelik Akvaryumda Ne Bakilir?
[QUOTE=caridinaDavidi]15 tane karides bakarsın o filtre fazla çok büyük beta asla alma piyasaki betalar hep hasta [/QUOTE]Acı bir şekilde tecrübe ettim ben onu mantarla uğraşıyorum şuan ayrıca kör çıktı birde balık ama ondan önce aldığım gayet sağlıklı bir balık şans işi biraz
15 Litrelik Akvaryumda Ne Bakilir?
Bu akbaryum da 10 numara beta bakarsın
Metilen Mavisi,mantar İçin Kullanılırmı
Arkadaşlar beta balığımda bir anda mantar oluştu metilen mavisi kullandım ve kaya tuzu ekledim karantina akvaryumumda.Metilen mavisi mantara kullanılırmı her yerde farklı bir şey yazıyor.Bilgisi olan varsa çok teşekkür ederim birde başka ne yapmalıyım.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Beta Balığım Çok Hareketli Ve Yem Yemiyor
Dediğim gibi o bezelye parçasını yiyene kadar her öğün sadece onu verin. Ancak o bezelye parçasını yemez ise sudan alın dipte beklemesin yemediği yemler içinde geçerli aynısı suya salınım yapar. Onun dışında suyun sıcaklığı en az 24 olmalı bunun içinde ısıtıcı lazım filtreye çok gerek yok eğer 2 günde bir dinlendirilmiş su ile değişim yaparsanız .Ayrıca dipteki dışkı ver yem parçalarını da 2 günde bir temizlemelisiniz.
Balığımın Karnı Üçgen Oldu
Fotoğraf atarmısınız?
Beta Balığım Çok Hareketli Ve Yem Yemiyor
Sakın yem vermeyin balığı öldürürsünüz haşlanmış bezelye verin 3 4 gün boyunca da yem vermeyin.Açlıktan ölmez betalar 1 hafta aç kalabilirler bağırsaktakilerini tam olarak atsın karnı iyice insin ondan sonra vermeye başlayın.Çok az bakın çok az bir miktar haşlanmış bezelye verin kabuğunu soyup bir bezelye tanesinin 10 da 1 kadar falan yani o kadar az ve sadece onu yedirin bir kere yemez ise tekrar yazın dönerim

Şimdi verin yemediyse tekrar yemezse sabah verin.O bezelyenin 10 da 1 ini yiyene kadar deneyin yediği zamanda 3 4 gün yem vermeyin sonra verirsiniz ve suyunuda her gün 4 de 1 olacak şekilde oda sıcaklığındaki su ile değiştirin yenisini alana kadar akvaryumun.


Resmi dikkatli inceledim birazda siz gerçekten çok yem vermişsiniz balığa o kadar yem verilir mi küçücük balığa. Beta balıkların mideleri gözü kadardır.En fazla bir öğünde 3-4 parça verin. Unutmayın betalar açlıktan ölmez ama fazla yemlemede saniyeler içinde o balığı öldürebilirsiniz.
Beta Balığım Çok Hareketli Ve Yem Yemiyor
Balığınız karnı davul gibi şişmiş çok mu yem verdiniz en fazla 3-4 parça vermelisiniz her öğün sabah 1 akşam 1 olacak şekilde. Balığınız baya kabız olmuş. Acilen haşlanmış bezelye verin yemezse yemi kesin 3 4 gün balığınız karnı çok şiş çünkü organları zarar görebilir. Ayrıca o kapta da o balığı beslemeyin akvaryum alın. En az 8-9 litre olmalı[EDIT]BadGunner,2023-01-24 19:16:30[/EDIT]

Çok ciddiyim balığınızın karnı çok şişmiş haberiniz olsun.
Betta Kapları Çok Kötü Kokuyor
Beta balıklarını üretimciler ve petshoplardakiler bardaklarda yaşatıyor ama şöyle bir durum var günlük bakteri kültürü oturmuş su değişimi ile yapıyorlar yoksa betada olsa hiç bir balık o durumda yaşamaz yani siz betaları o halde bakmak istiyorsanız bakteri kültürü oturmuş büyük bir akvaryumdan her gün su değişimi yapmalısınız bardağı boşaltıp baştan sona o suyu koymalısınız.su sabit sıcaklıkta olmalı bardaktaki su ile 2 3 günde bir değil her gün değişim yapmalısınız yoksa balıklarınız ölür. Yani beta bardaktaki şartlarda kendi başına yaşayamaz sizin ekstrada takviye yapmanız lazım suyunu sürekli bakteri kültürü oturmuş su ile değiştirmelisiniz aynı ortamdaki sular ile.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.