ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
druzhok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2007 18:57
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2022 21:52
Toplam Mesaj:
303 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Pınar Engin
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Pınar Engin https://www.akvaryum.com/Forum/kaplumbaga_akvaryumu_-_melekondu_k204909.asp HİÇ KİMSEYE KAPLUMBAĞA BAKMAYI ÖNERMEM!

SON 10 MESAJI

Asi ve Pala'nın Yeni Yuvası (Kaplumbağa Akvaryumu)

Mustafa Bey,

1- Isınma lambası yok, kuru bölgeyi lambayla ısıtın. Yoksa asla çıkmaz.

2- Kuru bölgenin sadece en üstü kuru kalsın, suyu birkaç cm. daha yükseltin. Yoksa sadece rampaya tutunarak durur, üstüne çıkmaz.
 
3- Kuru bölgeye yem koyun, çıkıp çıkamadığını kontrol edin, yemi alıp suya dönecektir.
 
4- Akvaryum yere yakınsa daha yüksek bir yere alın.
 
5- Biraz zaman verin, üstüne düşmeyin, üsttekilerin hepsini yaptıktan sonra siz yokken çıkıyor olabilir, zamanla alışacak.
 
Akvaryumunuz büyük, daha yüksek bir kuru bölge, böylece daha çok su öneririm bir de..
druzhok2012-10-19 20:57:49
Ankara çizgili kaplumbağa
Yerli tüm (su ve kara) kaplumbağa türlerimizin nesli tükenme tehlikesi altında, dolayısıyla ülkemizin taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi (Bern) ile ("Kesin Koruma Altına Alınan Fauna Türleri" listesinde) koruma altında. Zaman zaman verdiğim madde 6'yı yinelemek isterim;
 
Madde 6
Her Âkit Taraf, II no.lu ek listede belirtilen yabani fauna türlerinin özel olarak korunmasını güvence altına alacak uygun ve gerekli yasal ve idari önlemleri alacaktır. Bu türler için özellikle aşağıdaki hususlar yasaklanacaktır:
a. Her türlü kasıtlı yakalama ve alıkoyma, kasıtlı öldürme şekilleri;
b. Üreme veya dinlenme yerlerine kasıtlı olarak zarar vermek veya buraları tahrip etmek;
c. Yabani faunayı, bu Sözleşmenin amacına ters düşecek şekilde, özellikle üreme, geliştirme ve kış uykusu dönemlerinde kasıtlı olarak rahatsız etmek;
d. Yabani çevreden yumurta toplamak veya kasten tahrip etmek veya boş dahi olsa bu yumurtaları alıkoymak;
e. Bu madde hükümlerinin etkinliğine katkı sağlayacak hallerde, tahnit edilmiş hayvanlar ve hayvandan elde edilmiş kolayca tanınabilir herhangi bir kısım veya bunun kullanıldığı malzeme dahil, bu hayvanların canlı veya cansız olarak elde bulundurulması ve iç ticareti.
 
 
Tam metin;
 
 
 

 


druzhok2012-07-17 01:15:41
eheim 2012 ic filtre
[QUOTE=EMREGUZELAY]nasıl bir iç filtre önerirsiniz bana ben bu filtreyi temizlik esnasında pisliği geri bırakmadı için alıcam benim normalde var filtrem ama fişten çekince sudan çıkarırken pisliği bırakıyor geri [/QUOTE]
 
Pisliği geri bırakmama gibi bir durumu yok aslında bu filtrede de. İç filtreleri akvaryumdan çıkarırken tuttuklarını geri bırakmaması için bir poşet yönteminden söz edilir; henüz daha çalışır vaziyetteyken filtrenin altından su yüzeyine çıkacak kadar bir poşet geçirilir, filtre akvaryumdan torbayla izole edildikten sonra fişi çekilip çıkartıldığında geri bıraktığı tüm partiküller poşette kalır akvaryun suyuna karışmaz. Bu sitede de yöntemi anlatan konular için arama yapabilirsiniz.
eheim 2012 ic filtre
Debisi düşük oluyor Eheim iç filtrelerin, kaplumbağaların dışkıları ise epey iri parçalı ve su içinde kuvvetli sirkülasyon yapan bir iç filtre daha iyi iş yapıyor. Ben uzun zaman kullandım bu iç filtreyi kaplumbağa akvaryumumda, kesinlikle çok sağlam ve malzemesi çok iyi ona hiç şüphe yok, ama sonradan debisi yüksek bir iç filtre edindiğimde "tüh bunca zaman ihtiyacım olan buymuş" dedim.
Tabi kaplumbağa akvaryumlarında ilerleyen zamanlarda gelinecek nokta hiç tereddütsüz dış filtre..
iguana
[QUOTE=nexone66] Düzenli olarak su değişimini yaparım ama ısınan kutuk var ya satıyorlar elektrikli o cok masraflı olur mu? Mesela akvaryum ısıtıcısı cok yakıyor o da yakar mı?
 [/QUOTE]
 
Isıtıcının çekeceği elektrik masrafı sizi zorlayacaksa, bu aklınıza takılıyorsa, iguana beslemeyi ilerki yıllara erteleyin. Sürüngen beslemek bol masraf, çok detay, büyük alanlar, özveri, emek, özgürlük gerektiriyor.
gulay2012-06-04 11:02:25
Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı
[QUOTE=OrdiBuko]
Yalnız işin içine hayvanlar girince bende dahil herkes de bir korku iklimi oluyor sanırım burada ülkemizin bu sektörde tam gelişmemişliğinin etkisi büyük yeterince bilgiye ulaşamıyor sorularımıza yetkili kişilerden tatmin edici cevapları alamıyoruz.[/QUOTE]
 
Bu kesinlikle doğru bir saptama, hatta korkutucu olan yetkili kişi diye birşey bile yok. Kaplumbağa bakmak zor bir iş, çok uzun yıllar sürecek bir bakım, ama lanse ediliş şekli bir plastik uyduruk kap günde 2 yem, buna çok üzülüyorum.
 
600 toplam sayı değil, 600 kişilik salmonelladan dolayı ölen bir örneklem içinde 40'ının hastalığı sürüngen kaynaklı kaptığı tespit edilmiş. Yani tabi dünyada salmonelladan ölen milyonlarca kişinin hepsini inceleyemeyecekleri için istatistiksel bir örneklem alınmış. Tabi yumurta ve kümes hayvanı kökenli salmonella da var, o da çok uzun detaylı ama ayrı bir konu; konu kaplumbağadan salmonella bulaşır mı olduğu için kaplumbağalarla ilgili öğrendiklerimi yazdım ben.
Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı
[QUOTE=OrdiBuko]Sayfalar içinde 1 adet olduğu yazıyordu toplam rakam nedir peki? 
Korkutucu bir boyutu var mıdır, istisnai bir hastalık türü müdür?
Ekstra önlem alıp almamak korkutucu boyutlarda söz konusu olması gereken bir durum. [/QUOTE]
 
Rakamlar,yüzdeler yukarıda yazdığım gibi, toplam rakam dünyada mı diye soruyorsanız onu bilmek mümkün olmaz tabi. Bu sayfalar içinde yazanlara bağlı kalmamak lazım, klavye herkesin elinin altında çünkü, ben buraya 1 değil 6 aslında diye yazsam mesela o "6" rakamı, yanlış bilgi öyle bir hızlı yayılır ki. Dedim ya binlerce bilimsel çalışma var akademik dergilerde, onlara bakmak daha sağlıklı olmaz mı? Mesela konunun ele ilk alınmaya başladığı yıllardan bir tanesi Oxford Journals'da;
 
 
Bunlar da devamı mesela ki anahtar sözcüğü çok kısıtılı tuttum ve sadece google akademik'te arattım;
 
 
 
[QUOTE=OrdiBuko]
Kedi, köpek ve kemirgen besleyenlerde de ciddi ve ölümcül rahatsızlıklar oluyor Amerika da bunlar da mı yasaklanacak yada yasak? Amerika da ki yasağın insan sağlığı için olduğuna emin miyiz? Çünkü çoğu ülkede sürüngen satışı yasalar çerçevesinde çok sınırlı ama burada esas düşünülen insandan ziyade sürüngenin kendisi değil mi?[/QUOTE]
 
Tabi insan sağlığı için, mesela Amerika'daki araştırmalar CDC yani Centers for Disease Control and Prevention tarafından destekleniyor çoğunlukla, Amerikan hükümetine doğrudan bağlı ciddi bir merkez bu. Kaplumbağa satışının yasak yada kısıtılı olduğu çok az ülke var, büyük bir pazar söz konusu, tüccarları alt etmek kolay değil, ülkelerin tacirleri yani parayı karşılarına almaları zor. Yasaklama yada kısıtlamanın genelde iki koşulu oluyor, ya insan sağlığı (Amerika'daki gibi) yada ekolojik dengeye zarar verecek kadar çok kaplumbağanın ait olmadıkları doğal ortamlara bırakılıyor olması (Avustralya'da örnekleri var). Ne yazık ki kaplumbağaları, hayvanları düşünen yok.
druzhok2011-09-22 16:18:28
Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı
Yok, kesinlikle 1 vaka gibi bir rakam nerden çıktı, salmonella zehirlenmelerinin %7-14 ranjında sürüngen kaynaklı olduğu geçiyor araştırmalarda, hatta yapılan bir çalışmada salmonelladan ölen 600 kişiden 40'ının hastalığı sürüngenlerden kaptığı geçiyor, binlerce ulaşılması çok kolay resmi kaynak var. Bu yüzden küçük kaplumbağa satışı Amerika'da yasak ki ilgi azalsın. Kaplumbağaların da %90'ının salmonella bakteresi taşıdığı biliniyor, bu onların sindirim sistemlerinde doğal olarak yaşayan bir bakteri, ama insanlar için bağışıklık sistemi zayıfladığında yada hamileler, çocuklar, yaşlılar, hastalar gibi zaten nispeten zayıf olanlarda tifo benzeri semptomlarla kendini gösteriyor, ölümle bile sonuçlanabiliyor. druzhok2011-09-22 15:15:01
Kaplumbağa akvaryumu - Melekondu
[QUOTE=pelerinlikedi]Yeni hali çok daha güzel olmuş. Kaç lt su alıyor ve ne kadar zamanda bir temizlik yapmak gerekiyor?[/QUOTE]
 
Yok, bu sayfada görülen fotoğraflar son hali değil, bir önceki akvaryum bu :) Şimdikinin henüz fotoğrafını çekmeye zamanım olmadı. 330 litre son akvaryumumuz, 3 haftada bir %40 su değişimi ve iç filtre temizliği yapıyorum, 6 ayda bir de dış filtre temizliği. Su hacmi arttıkça temizlik kolaylaşıyor.  
Kaplumbağa akvaryumu - Melekondu
Arda Bey çok teşekkürler.
Bu son akvaryumu da değiştirdik aslında, biraz abartıp eskisinin 2,5 katına çıktık hacim olarak ve kuru bölgeyi akvaryumun içine aldık. Abarttık diyorum ama aslında yetişkin tek bir erkek kaplumbağa için kaynaklarda geçen ideal su hacmindeyiz şimdi. Ve sizin yazdığınız gibi sulu alanı da ayrıca floresanla aydınlatıyorum artık, güzel bir kapak sistemi yaptırdım, daha kompakt birşey oldu, ışıl ışıl olması benim de hoşuma gidiyor :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.