ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadirizm_1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2008 21:07
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2010 12:19
Toplam Mesaj:
440 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Murat
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1988
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


130*50*60 10s.p+7yunus 100*35*50Yavru 65*25*30 Karantina 50*20*30 Boşta 150*30*50 11 ahli

SON 10 MESAJI

Sakıncası Var mı?

Valla kanayan yara suya deydi. İlaç falan da sürmedim. İnşallah bir şey olmaz. Bakalım bekleyip görecez. Yorumlarınız için herkese teşekkür ederim.

Sakıncası Var mı?
Arkadaşlar bugün akvaryumun içini süngerle siliyordum. Akvaryumun camı elimi kesti ve akvaryuma kan damladı. Su yüzeyinde duran kanı gören balıklar yem zannederek kana doğru hücum ettiler. Acaba kan balıklara zarar verir mi?
S.P LERDE GEÇMEYEN HASTALIK
Bence sudan çıkarmak yerine onu kurtarmaya çalışsanız daha iyi olur. Ağızdan şırıngayla flagyl uygularsanız en kısa zamanda iyileşeceğini umuyorum.
Sp hasta mı? Yoksa....
Bana sorarsanız balığınızı iyice gözlemleyin. Bence erkeklerden kaçtığı için öyle duruyordur. Bende birkaç sefer gözlemlemiştim böyle bir durumu. JaCobSEn__2008-06-10 10:47:51
Ağzı açık ölümler
28 derecelik sıcaklık eski akvaryumlarında da vardı. Ama küçük akvaryuma koyunca doğal olarak akvaryum küçük olduğu için nitratı daha yoğun hissetmişlerdir. Sıcaklık ta akvaryum küçük olduğu için nitratı daha yoğun hissetmelerini tetiklemiştir. İnşallah bundan sonra böyle üzücü kazalar yaşamam. Yardım eden herkese teşekkür ederim.
Ağzı açık ölümler
Valla akvaryum ısısı 28 dereceyi gösteriyordu. Demekki balıkların ölümlerini bir yandan da sıcaklık tetiklemiş olabilir. Ayrıca dediğiniz gibi 160 adet balık bence havasızlıktan ziyade stresten de ölmüş olabilirler. İlk başlarda içme suyu mu dokundu acaba dedim. İçme suyu balıklara zarar verir mi?
Ağzı açık ölümler
Evet havadan kaynaklanacağını zannetmiyorum. Çok iyi bir havalandırma yapıyorum. Bu akvaryumu yeni kurmuştum. Yavruların akvaryumlarını temizleyecek olmamdan dolayı geçici bir süreliğine bu akvaryuma aldım. Dinlenmiş suyum olmadığından içme suyu doldurdum. Isıtıcısını ve havasını çalıştırdım. Herşey normal değerlere gelince de balıkları saldım. İlk iki gün ölüm olmadı yalnız 3. günden sonra balıklar teker teker ölmeye başladı. Yaklaşık 150 adet balık telef oldu. Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. 5-10 tane kadar kaldı. Onlardan da ümidi kestim fakat hatam ne onu öğrenmek istiyorum. En azından bundan sonra bu tip ölümlerle karşılaşmamak için daha dikkatli olurum. Yardımlarınızı bekliyorum...
Ağzı açık ölümler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Balıklar ağzı açık olarak ölüyorlar

Akvaryum Kapasitesi (litre):35 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:malavi yavruları

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph7,5

Filitrasyon:pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Balıklar son iki gündür sürekli ölüyorlar. Aynı zamanda ağzı açık olarak ölüyorlar. Bunun nedeni nedir acaba. Yardımlarınızı bekliyorum...
Su arıtma ( ters ozmoz)
Balıkları direkt olarak bu yöntemle arıtılmış bir suya koyarsam ne gibi sonuçlarla karşılaşırım.
Su arıtma ( ters ozmoz)
Bende daha önceden çeşme suyu kullanıyordum fakat bizim buralardaki sulara aşırı klor atıyorlar. Suyu 4-5 gün bile dinlendirsem yeterli olmuyor. Bu yüzden arıtma cihazıyla bu sorunun bir nebze de olsa önüne geçmeyi planlamıştım.Akvaryumun içine suyu sertleştirmek için ne kadar kaya koymalıyım. Akvaryum üretim akvaryumu olduğu için içerisinde fazla miktarda kum da yok. O yüzden akvaryumun içine koyacağım kayalarla ve filtrenin içine koyacağım midye kırıklarıyla bu sorunu ortadan kaldırabilir miyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.