ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilker67
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2008 15:53
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2011 17:47
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilker akalınlı
Doğum Tarihi:
25 Eylül 1973
Yaş:
50
İl:
Zonguldak
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker Akalınlı

SON 10 MESAJI

Karışık Tanganyika Tankım
[QUOTE=ombudsman32][QUOTE=ulmus]yorumlar için teşekkür ederim herkese, sump sistemi düşünmedim değil ancak eheim dış filtre biyolojik döngüyü hallediyor kanısındayım.Akvaryumun maliyeti sehpa ve cam olarak 650 tl.ye mal oldu.Sağlıklı günler dilerim
[/QUOTE]
 
Ben maliyeti uygun buldum, nerede kime yaptırdığınızı da belirtirseniz sevinirim. Reklam olmasın derseniz özel mesajınızı beklerim...
 
Saygılar
[/QUOTE]
Açıklama kısmında zaten belirtilmiş,  Akvaryum Ankara'da Ak akvaryum Ali KUŞTEPESİ tarafından yapıldı diye.
Karışık Tanganyika Tankım
Ben bu frontozaların küçüklüğünü bilirim Tebessüm Gerçekten de doğru, ayrıca uygun şartlarda bakıldıklarında nasıl hızlı büyüdüklerini ve sağlıklı olduklarını benim daha önceki malawi akvaryumumla karşılaştırdığımda hemen anlayabiliyordum.
Herhangi bir arkadaşımın evinde gördüğüm en büyük akvaryum, bırakın balıkları, evin içinde bu kadar büyük bir su kütlesi görmek bile insana keyif veriyor. Yine böyle büyük bir akvaryumu dizayn etmek de çok zor. Ben Umut'un bu sade çalışmasını beğendim, daha önceki akvaryumlarında tamamen kayalardan oluşan büyük dekorlar da yapmıştı ama onun da kendine göre zorlukları var.
Gönlüm bu 450 lt suyun içinde en az 100 bireylik neon sürüsünün yüzmesinden yana hatta frontozaları elinden çıkartması için çok da baskı yaptım ama daha kandıramadım. Yılların emeği var kolay değil. Tebrik ederim.
ilker672009-04-26 15:48:38
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
[QUOTE=r0cc0style]Öncelikle konunun tamamını okudum, ondan sonra mesajımı yazdım. Kaplumbağamın suyu oda sıcaklığında. Bunu ayarlayabiliyorum. Isıtıcı ve uv lamba dışında herşeyi tam. Bunları da kuşadası gibi bir yerde temin etmek zor. Ama önerileriniz üstüne ilk fırsatta alıcam. Boş vaktimin tamamına yakınını da ona ayırıyorum zaten. Yemek yememesinin nedeni, başka birşey olamaz mı? [/QUOTE]

Bakın ben konuya daha önce de mesaj atmıştım, neredeyse 20 yıldır tek bir kaplumbağayı besliyorum, artık arkadaş olduk resmen.
Kaplumbağa bakımı hakkında hiç bir bilgi yokken, çok küçük yaşta ve bilinçsizce edinmiştim ve yılların verdiği tecrübeyle de devam ediyorum.
Kaplumbağanın suyuna hiç bir zaman ısıtıcı koymadım. Hep oda sıcaklığında kaldı. Ayrıca basit japon yemleri, balık, tavuk, ekmek, kaşar, kestane kurdu vs rahatlıkla yiyor.Kışın ise 2-3 ay diyete çekiliyor. Belki su soğuduğu için metabolizması yavaşlıyor yeme ihtiyaç duymuyor ama bu kaplumbapa 20 yıldır sağlıklı bir şekilde yaşıyor.Şu anda bakımı çok zorlaştı, kimse olmadığı zaman evin küvetine koyuyorum. Bu yüzden ileride gerekli ortamını sağlayamayacak arkadaşlara kesinlikle kaplumbağa önermiyorum.
İyi şartlarda bakabilecek (Havuz ya da büyük bir akvaryum sahibi) bir arkadaşa kaplumbağamı hediye etmek istiyorum (20 cm yakındır sanırım) Nakliyesi nasıl olur bilgim yok ama öğreniriz. Bana özel mesaj atabilirsiniz.
Dayanlklı bitki
Evet evet o bitki ama bendeki geniş yapraklı olanı değil. Verdiğiniz linkteki diğer fotoğraf daha doğru.ilker672009-02-05 20:58:24
Dayanlklı bitki
Gübreli gübresiz ya da aydınlatma yetersiz bile olsa her şartta sağlam kalan tek bitkim venti green... Şu anda filiz de veriyorlar ve belli bir bölgede tabanı güzelce kapladılar, neonlarım oraya saklanıyor. Canlı doğuranlar için de güzel bir sığınak olur, tavsiye ederim.
Bitkili nano tankım
[QUOTE=Fishbones]Umut bey güzel tasarlanmışbir akvaryum olmuş fakat filitrasyon sorunu yaşıyabilirsiniz brikardi ile tetralar birbirine çok zıt seçim olmuş brikardiler daha yavru ileride akvaryum boyutu yetersiz kalıcaktır.Brikari için uygunsuz bir tank en basit örnek su sertligi olucaktır.Tetra yada amerkan öneririm. [/QUOTE]
Haklısınız, tetraları benim akvaryuma alacaktık ama fırsat bulamamıştık. Bugün cüce vatoz yavruları yüzmeye başlayınca tetraları benim akvaryuma taşıdık.
Bitkili nano tankım

Arkadaş şu an meşgul olduğundan müjdeli haberi ben vereyim. Cüce vatozlar yavruladı ve artık bugün yuvalarından çıkıp yüzmeye başladılar.Ayrıntıları Umut verir.

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Arkadaşlar daha önce yaklaşık 20 yıldır kötü ve zor şartlarda baktığım kağlumbağamdan bahsetmiştim. Foruma bakıyorum 50 cm akvaryum, şöyle aydınlatma, böyle ısıtma, vitaminlerden bahsediyorsunuz.Peki bu kaplumbağa benimki gibi büyük boyutlara ulaşınca ne yapacaksınız? Havuzunuz var mı?
Bu arada kaplumbağamı benden daha iyi şartlarda yaşatabilecek (özellikle havuz ortamında) bir arkadaşa verebilirim.
Bitkili macerası
Akvaryumdan limonları çıkardım, bir de artık sabahları fotosentezi gözlemleyebiliyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.