ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Uzgur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2008 23:30
Son Ziyaret:
18 Kasım 2019 15:20
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent Uzgur
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1968
Yaş:
56
İl:
Istanbul
Meslek:
Dış Ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bülent Uzgur

SON 9 MESAJI

Sudan 1 saniye çıkınca felç oluyor...
Çok ilginç bir teori ve doğru olma ihtimali de çok yüksek sanırım. Hiç aklıma böyle bir ihtimal gelmedi ve nette de rastlamadım. İlk fırsatta deneme yapacağım. İlginize ve yardımınıza teşekkürler... Neticeyi buradan açıklarım...
Sudan 1 saniye çıkınca felç oluyor...

Leleupi ve Brichardi Melezleri... Koloni şu anda birbuçuk yaşında, fotoğraf bir yaşında tarafımdan çekildi. Erkekler yerlerini tuttular ve kurlar başladı. Anneleri portakal leleupi, babaları ise normal brichardi. Bu sene çaprazlamaları yapacaktım ama şimdiden 10 tanesini kaybettim... 39 tane kaldı. Dilerim hepsini kaybetmem... Amacım bu formlarına portakal leleupinin rengini verebilmek...

Leleupi%20&%20Brichardi%20Melezleri
Uzgur2009-05-12 16:07:33
Sudan 1 saniye çıkınca felç oluyor...
Bunun donakalmak ile bir alakası yok. Ağızı burnu yamuluyor. Yüzgeçleri, kafası beli kuyruğu, her tarafı... Çok üzücü bir manzara... C harfi gibi de yamuluyorlar... Uzgur2009-05-12 15:23:52
Sudan 1 saniye çıkınca felç oluyor...
Zaten öyle yaptım ama neticede bu tepkinin daha başka bir sebebi olmalı diye düşünüyorum. 1 saniyede bir balığı felç edecek bir oksiyen gereksinimi tuhaf değil mi? İnternette araştırdım, aynı tepkiyi veren bir türe rastlamadım.
İlginize çok teşekkür ederim...
Sudan 1 saniye çıkınca felç oluyor...
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kepçe ile yakaladıktan sonra sudan çıkartıyorum. Tekrar akvaryuma salıyorum ve felç oluyorlar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Leleupi be brichardi melezleri.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Normal

Filitrasyon: Yeterli

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Her hafta %20 dip çekimi ve beklemiş su ile değiştirilmesi.
 
Arkadaşlar. Gözüm gibi baktığım Leleupi&Brichardi melezlerim zor durumda. Sudan 1 saniye bile çıkartamıyorum. Daha önce duyan, gören ve bilen var mıdır? Bu nedir? Nasıl birşeydir? Ben hiç rastlamadım...
Bunun dışında herşey normal...
Uzgur2009-05-13 11:46:18
Bursa Sempati Pet Shop
Geçenlerde ben se dükkanı gezdim. Gerçekten çeşit ve dekor olarak çok hoş görünüyor. Bununla birlikte müsteri memnuniyetinin ön planda olduğunu sanmıyorum. Müşterilerine pek güleryüz göstermiyorlar.
akvaryum kapağını nasıl bulabilirim
Sevgili dostum.
Öncelikle akvaryumun şimdiden hayırlı olsun.
1. Plastik kapak istiyorsan akvaryumculara gidip sipariş vereceksin ve onlar da akvaryum yapanlardan alacaklar ve sana satacaklar. Muhtemelen almadığın akvaryumun karını da sana fatura edecekler. 120cm uzunluğunda bir kapağın fiyatı 40-60 TL arasıdır...
2. Geçmiş tarihli forumlardan birinde bir arkadaş plastikten akvaryum kapağı yapmıştı ve güzel de olmuştu. Araştırırsan bulacaksın.
3. Akvaryumunun üzerine 8mm suntalamdan kapaklı bir taç yaptırabilirsin. Hem hafif hemde şık olur ama sunta (veya mdf) taç kullanacaksan mutlaka akvaryumunun üzeri cam kapakla kapalı olmalı.
Saygılar
Bülent Uzgur
 
maymun kafalarım ölüyor
Bu bir çeşit iltahaplanma. Muhtemelen virüs canlı kurtlarla birlikte gelmiş olabilir. Vücut önce su toplar ve sonrasında hayati organlar parçalanır. Bir noktadan sonra geri dönüşü yoktur. Tecrubelerime göre maymunkafalar ve kedibalıkları bu hastalıktan ilk etkilenenlerdir. Bir teşhisim daha var. Bu hastalıktan en güçlü balıklar ilk önce zarar görüyor.
Tedavisini şu anda hatırlamıyorum ama Sera'nın "Akvaryum Balıklarını Nasıl Yaşatırsınız" isimli kitapçığında bulabilirsiniz. Tedavi kesin netice vermemekle birlikte işe yaradığı söylenebilir.
Geçmiş olsun.
Yan yüzgeclerin dipleri kızardı.
Hakan Bey
Geçenlerde ben aybı sorunu yaşadım ve birçok ilacı denememe rağmen netice alamadım. En güzel 2 balığımı kaybettim.
Sonunda çözünü Sera Costapur'da buldum. İki günde sorunu çözdü. Aradan yaklaşık 1 ay geçti. Dün akşam birbaşka balıkta olduğunu gördüm. Aynı tedaviyi yenileyeceğim. Size de aynını tavsiye ederim.
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.