ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chillout
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2008 02:36
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2012 22:54
Toplam Mesaj:
88 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren CİHAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
TTNet Müşteri Temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eren Cihan

SON 10 MESAJI

Lepistes Yavrusu Hk.
Merhaba arkadaşlar;
Canlı doğuranlar hakkında fazla bilgim ve tecrübem olmadığı için forumda araştırdım ama istediğim cevapları tam olarak bulamadım.
Geçen gün bir adet damızlık lepistes alıp betta akvaryumuna bıraktım, dişi bettlarımla oldukca iyi şekilde yüzdüler, fakat dikkatimi çeken balığın karnının çok şiş olması ve hızlı nefes almasıydı. Hasta olabileceğini yada hamile olduğunu düşünerek hemen 10 litrelik bir pet şişeyi kestim, elimdeki tankların hepsi dolu olduğu için mecburen bu yöntemi uyguladım. Daha sonra akvaryum suyundan biraz alarak gerisini dinlendirilmiş su ekledim , içersine bolca javamoss ekledim ve dişi Lepistesi koydum. Yaklaşık 1 saat sonra 37 adet yavru yaptı, kulaktan dolma bilgiler eşliğinde diğer balıklardan ayrı tutulması gerektiğini okudum ve anneyi ayırmak istedim, fakat okadar ürkektiki odadaki hareketten bile korkuyordu. O yorgunlukla onu bende daha fazla yorup uğraştırmak istemedim ve öylece bıraktım, sanırım bayağı yorulmuş olmalı moss üzerine yatmıştı bir ara (:
Dün anneyi aralarından aldım, tek 1 tane bile yavru yememiş, tek tek saydım (:

Yavrular şu anda 3 günlük ve hepside yaşıyor, şu anda su biraz pislenmiş durumda yemlemeden dolayı ve herhangi bir filtrasyon yok, ısıtıcı yok, tam olarak peteğin yanında duruyor ve sabit ısıda duruyor.

-Balıkları başka yere almam gerekiyormu, gerekiyorsa bu işi nasıl yapıcam?
-Mevcut suyu kullanamk zorundamıyım çünkü oldukca pis
-Filitrasyon konusunda nasıl bir yöntem izlemeliyim, kullanmak zorundamıyım?
-Yem konusunda yumurta sarısı, karides ve kırmızı eti kurutup ezdim, o şekilde günde 8 kez azar azar yemliyorum, doğru bir işmi ?
-Dip çekimi yada su değişimini nasıl yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.
chillout2009-02-21 03:54:27
Erkek Yuva Yapmıyor.
Balığın türünü ve boyutunu söyleyin mümkünse.
Ayrıca akvaryum ortamınada bağlıdır bu durum.
üreme boyutları
4 Aylık bettalar üreme zamanına gelir, boyut olarak bir standart yoktur, türe göre değişir, bi Pk 3.5 cm iken, giant bettalarda 6 cm kadar çıkar. 
Betam Yem Yemiyor
Merhaba;
Tüm mesajları okudum çoğuda kısmen doğru, kesin birşey söylemk mümkün değil zaten. Bettalar bulundukları ortama kolay alışamazlar, özellikle pet bardaktan çıktıkdan sonra yerlerini yadırgamalarıda normaldir. Balığınız şu an alışma sürecinde olduğunu varsayıyorum ve yem yememeside normal olarak görüyorum. Ama balık hakkında bilgi edinmeden kesin bir şey söylemek çok zor. Mümkünse balığın resmini koyun daha detaylı bilgi verelim. Yandan gözükücek şekilde 1 fotoğraf işimizi görür.
Bettalar habitatları gereği zaten hareketsiz ve fazla ışık almayan gölgeli bölgelerde yaşarlar, yüksek ses, sürekli hareket, sürekli değişen ışık kaynağı vs. bunların hepsi balığı strese sokar ve korkak hale gelir buda bir etkendir yem konusunda.
Akvaryumunuzdan süs bitkisini çıkarın ve su seviyesini fazla yüksek tutmayın mümkünse ilk başlarda, ilerleyen zamanlarda tekrar yükseltirsiniz. Balığın hareketlerine dikkat edin, örneğin sürekli hareketsiz duruyorsa cama yavaçca vurun, balığın buna kesinlikle tepki vermesi gerekiyor, eğer vermiyorsa bir problem var demektir.
Balığınız sürekli suyun alt kısımlarındamı duruyor ?
Sürekli olarak süs bitkisinemi sürtünüyor?
Nesef alıp vermesi esnasında solungaçları çok açılıyormu ve hızlımı yapıyor bu işi ?
Solungaçlarında herhangi bir kızarıklık yada erime söz konusumu ?
Diğer yüzme uvzuları olan yüzgeçlerinde yada kuyruğunda problem varmı ?
Gözleri çokmu siyah ?
Eğer foto koyamıyorsanızda bu sorulara cevap verebilirseniz biraz daha açıklayabiliriz.

Betta Çifti için Tavsiyeleriniz (Foto Sayfa 2'de)
Kargo ile alıp yollayım diyeceğim ama balığıda telef etmek istemem.
betam ölücek hemde çok kötü bir halde galiba
Kuruk erimesine karşı piyasada çokca ilaç var, diğer akvaryum canlılarında nasıldır bilemiyorum ama bettalarda ölüme yol açacağını sanmam, tabiki müdahelede buluncaksınız dezenfektan ile ama bu olay oldukdan sonrada bettanızın eski haline gelmesini beklemeyin, o kuyruk bir daha eski halini almaz
Betta Yanına
[QUOTE=Batuaydin]Neonlar betanın kuyruğunu didikliyeceklerdir.[/QUOTE]

(:

Yanlış söylediniz sanırım,  imbellis dışındaki bettaların hemen hepsi diğer türlerede saldırgandır ve bölgecidir, hatta çoğu imbellis gene saldırgandır. Yani neonlar E bir bettanın kuyruğunu didkleyemez, çünkü çoktan ölmüş olurlar, denemesi bedava (:
eren the legend2009-02-10 18:05:17
Dişi betanın renk ve çizgileri
Merhaba arkadaşım,
Çok hızlı bir cevap bulmuşsun ama bunlar tecrübe işidir, her balıkda her canlıda sabit olan bilgiler değildir, genel olarak dişi bettaların renginin parlaklaşması ve yanındaki çıkan çizgiler çiftleşmeye hazır olduğu anlamına gelir, dişinin çiftleşip çiftleşmeyeceğini ancak erkeğin yanına gelince anlarsın, ilk etapda yanına gider ve hafif bir eğim alarak sabit bir biçimde durur, yüzgeçlerini kapatır ve kuyruğunu bi ok gibi sivriltir, erkeği yoklar, tanır, erkekde duruma dans ederek ve etrafında gezerek karşılık verir, bunun sonucunda erkeği beğenir yada beğenmez, beğenirse zaten hemen köpüğün altına gelir ve orda cilveleşirler (:
Beğenmez ise arkasını döner ve gider, tabii bu duruma erkek betta karşılık verir ve kaba kuvvet uygular (:

beta balığıma ne oluyor anlayamıyorum?
Mesajı çok geç gördüm arkadaşım , balığın için üzüldüm. Biraz daha erken olsaydı belki müdahele edebilirdin. Balığın annatığın kadarı ile solungaç paraziti olmuş, erken teşhis ile ölüme engel olunabilirdi aslında. Solungaç parazitinde genelde ilk aşama tuz olur fakat labirent sistemine sahip balıklarda kesinlikle tuz yöntemini uygulamayın, balığın labirent sistemine zarar vererek ilerde yaşama şansını azaltırsınız. Çinkosuz Formalin - Malachite yeşili kullanılarak erken müdahele olabilir.

Solungaç parazitinde balığın solungacında kuluçkalanan yumurtalar aktif hale geldikden sonra balıkda güçsüzlük, nefes darlığı ve göz kararması gibi durumları oluşturur, balık solungaçlarını çok açar ve çok sık nefes alıp veremeye başlar, genelde dipde durur ve saklanır, huzursuzdur. İlerleyen evrelerde balığın solungaçları kanlanır ve paraziti bariz şekilde görürsünüz, zaten bu aşamadan sonra müdahele etmeninde manası yok.

Balığının sürekli olarak dışarı atlamaya çalışmasının sebebi ;
Bilindiği üzere solungaç sudaki çözünmüş oksijenin kullanılmasını sağlayan organdır, solungaç paraziti sonucunda ise solungaçlar kullanılamaz ve oksijen alımını sağlayamaz, normal balıklar su içersinde ölür gider.. Labirent sistemine sahip olan türlerde ise durum biraz daha farklıdır, gelişmiş labirent sistemi sayesinde balık hem havadan hemde sudan oksijen alarak hayatta kalabilir, muhtemelen sizin balığınızında normal solungaçları işe yaramaz hale geldi ve yine muhtemelen balığınız son zamanlarda genelde su ile havanın kesiştiği yerlerde yakın durarak yukardan oksijen aldı, bir müddet sonra balık sudan hiç oksijen alamaz hale gelerek labirent sistemini kullanmak için susuz bir bölge arayacaktır,eğer bulamaz ise balık bir müddet sonra parazitinde vermiş olduğu yorgunluk ile suyun üst taraflarında duramaz ve su dibinde havasızlıkdan ölür , yada doğrudan dışarıdan oksijen alıcağı bir ortam ara ve oraya çıkarak labirent sistemini kullanarak hayatta kalır , tabii derisi ıslak kaldığı takdirde.. Ben bir çok kez şahit oldum bettaların suyun dışına atlayarak dışarda yattığını.

Umarım bilgilendirici nitelikde olmuştur. Tecürbe herşeyin üsstesinden gelicektir. Tekrar yaşamazsınız inaşallah
DİŞİ BETA
Erkek bettalar dişiyi görmedende köpük yuva yaparlar, hatta dişiler bile zaman zaman köpük yuva yapmışlardır.

Betta üretimi kolay bir balıktır, fakat yavrulara bakmak ve onları büyütmek çok çok zordur, heleki yavruların çoğu erkek ise tam bir problem olucaktır.

Burda yanlış bilgilendirme demeyelimde tecrübe diyelim en iyisi, bakın Demir Bey demişki, 1 -2 gün kovalamaca sürer demiş, fakat ben bu durumu yaşadığım zamanlarda hiçbir zaman çiftleşme sağlayamadım, 1 kez kovalamaca oluyorsa bir daha hiç yanyana getiremedim.

Birkeresinde erkek betta yuvayı yaptı, aradaki cam platformu kaldırır kaldırmaz dişi direk olarak köpüğün altına gitti ve çiftleşme hemen gerçekleşti, yani herhangi bir şekilde kur vb. dans gibi olaylar olmadı, bunların hepsi farklı tecrübeler tabiki, herzaman sabit olmayan ve her balıkda işe yaramayan tecrübelerdir, bizim söylediklerimiz sadece size birazda olsa yol gösterme amaçlı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.