ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozankose
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2008 16:10
Son Ziyaret:
23 Şubat 2014 06:28
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ozan köse
Doğum Tarihi:
21 Nisan 1976
Yaş:
48
İl:
Gaziantep
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

GAZİANTEP

SON 10 MESAJI

850 lt akvaryum
O büyüklükte tankım olsa mutlaka Frontoza beslerdim.
Balıklarda hareketsizlik...
Fazla ışık ve soğuk su nedenlidir. 25-28 C' arası su sıcaklığı ideal. Hastalık olsa şimdiye kadar ölmüş olurlardı. 25 C' altındaki su sıcaklığı balıkların hareket etmesini engeller. Başka birşey aramayın. Aşırı yemden kaçının.
Türler Arası Çiftleşme ?
Farklı türdeki mavi balıkları aynı akvaryuma koymayın. Farklı türdeki mavi renkli balıklar geçinemezler. Fazla türleri birarada bulundurmamak en iyi çözüm. Tek tür olarak bakmanız daha iyi olur. En ideal olanı Yunus ve Sarı prensestir. Fazlası baş ağrıtır.
YENİ ALDIĞIM BEYAZ PRENSESLER
Snow ve beyaz prensesler aynı balıklardır. Tek dikkat etmeniz gereken mavi prensesler ile aynı akvaryuma koymamanız. Çiftleşip melez olabiliyorlar. Sahibine alışabilen ve tanıyan malawi türlerinden biridir. Eve geldiğinizde hepsi camda çeşitli akrobatik hareketler yapıp sizin yem vermenizi beklerler. Tabi bunun için biraz zamana ihtiyaç var. Mavi prensesler fazla agresiftir. Snowları tek tür olarak bakmanızı tavsiye ediyorum. Aslında bütün balıkların tek tür olarak bakılmasından yanayım. Melezlenme ve kavgayı önlemek için tek tür bakılması şart bence.
Akvaryumcular Hobicileri Çözmüş Artık
Bana şu balığı ver dediğinizde akvaryumcu size verir. Ama akvaryumunuzun durumunu izah ederseniz, içindeki balıkları vs. alacağınız balık hakkında mutlaka bilgilendireceklerdir.
Ancak önemli bir husus var; bilgiyi çalışandan değil, doğrudan işyeri sahibinden almanız daha sağlıklı olacaktır. Tamamı değilse de çoğunluk olarak akvaryumcuda çalışanlar pek bilgi vermiyor.
Hobicinin de biraz araştırma yapmadığı da bir gerçek. Önce canlı ve malzemeyi alıyor. Sonra da akvaryumcu beni kazıkladı diyor. Çevremde çok insan var , önce gidip çeşit çeşit balık alır sonra gelir yardım ister. Gel de kızma yani. Bunda kavaryumcunun ne suçu var.
Akvaryumcuların hepsi günahsız değil elbette. Ama doğru bilgi veren çok az. Bildiğim bir konu hakkında soru yönelttim zamanında akvaryumcu öyle ballandırarak beni yanlış yönlendirdi ki, konuyu bilmesem inanacaktım neredeyse.
Sonuç olarak akvaryumcunun iyisi kötüsünden daha az.
Akvaryumda berraklık
Hiç berrak bir japon akvaryumu görmedim. Bana mı denk gelmedi acaba?
Soğutucu
Teşekkürler arkadaşlar.
Anladığım kadarıyla ekonomik açıdan biraz rahatlayana kadar deniz akvaryumu maceramı bekleteceğim.
Şartlar olgunlaştığında bu konu üzerinde tekrar paylaşımlarınıza ihtiyacım olacak.
Soğutucu
Değerli akvarist arkadaşlar, 4 yıldır Malawi türleri bakmaktayım, 60 litre nano akvaryuma geçiş yapmak istiyorum. Ancak akvaryumcuya sorduğumda 100 cm.(BOY) altındaki bir deniz akvaryumunun sağlıklı olmayacağını söyledi ve 150 cm akvaryum için 4000 tl fiyat verdi. Soğutucu vs. canlılar içinde. Tabi haliyle beni bayağı aşan bir fiyat. Forumlarda 50 Lt'den bahsediliyor. Bu nasıl çelişki anlamadım.
Asıl sorum (bilgilendirirseniz sevinirim) soğutucu şart mıdır. En düşük fiyat 750 TL. Adana gibi sıcak bir ilde yazın akvaryumun sıcaklığı 30 C' ye kadar yükselebiliyor.
Suyumuzu israf etmeyelim
Bitkiler için güvercin gübresi kullananlar var. Akvaryumun suyu da tamamen doğal ve organik artıklarla dolu olduğuna neden bitklerde kullanmayalım.
Büyüdü Keretalar (Mobalarım) sayfa 7 Birazda Yardım (S.8)
Ergün bey, akvaryumunuz çok hoş olmuş. Sağlıklı bir şekilde büyütmenizi diliyorum.
Fotoğraf makinanızın marka ve modeli nedir? Belirtirseniz memnun olurum.
Bende Nikon L19 var. Sadece karşılaştırma yapmak istiyorum.
ozankose2009-10-28 15:47:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.