ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
goky
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2008 00:29
Son Ziyaret:
30 Mart 2010 19:47
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gokhan Demiray
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


130 x 50 x 60

SON 10 MESAJI

Dişi Zebra'daki Sorun
Kanatları vs. sönük değil ise, durduğu yerde denge kaybı yan yatma yoksa hiçbir sorun yoktur, diğer arkadaşımın dediği gibi eğer diğer ikisi eş tuttu ise, ki bunu gözlemleyebilirsiniz rahatlıkla, bu tek olanı hırpalamış olabilirler, zebralar eş tutunca dişi erkek bir olup çok güzel elbirliği yaparlar.
Zebra yavrularım yok
Evet, Zebralar bir sıkıntı hissederlerse yavrularını tek tek ağızları ile taşırlar. Anne'de baba'da taşır.
edit : imla
goky2010-03-14 23:11:02
Zebra yavruları elimde kaldı ne yapmalıyım?
Hay ağzına sağlık Serdar Bey Kardeşim.
Zebra yavruları elimde kaldı ne yapmalıyım?

" O balıklara vereceğin yeme yazık ! "

Ne günlere kaldık hey gidi hey, işte malesef memleket akvaryumcularının içinde bu tip insanlar ziyadesi ile fazla, ticari kafa, ticari beyin, gözbebeklerinde TL, $,euro..
 
Neye göre yazık, kime göre yazık ?
 
Akvaryuma her balık koyan bunu aman yavru alayımda satayım mantığı ile yapmıyorki, bu işi meslek edinmiş kişiler ve cebime biraz da harçlık girsin diyen bir öğrenci tayfasından başka.
 
Binlerce kişi evinde hala bakımı kolay diye Japon balığı besliyor !
 
Çöpe at (tabir-i caiz ise)  diyen akvaryumcular, almaya kalktığında hiçte öyle bir hava içinde değiller, gayet güzel para istiyorlar bu intibaya göre.
 
Yavruları almayın kafi aslında akvaryumdan, fazlasınıda akvaryumculara verin, her türlü alırlar mnırın kırın etmeleri bedavaya kapamak için, bir ara elimde 50 tane genç zebra vardı, biraz mola vereyim diye elimden çıksın istedim, maşallah Kadıköy'deki bütün akvaryumcular talip oldu.. verdimde..
 
1 haftalık yavrular zaten çok minik haldelerdir, bu haliyle akvaryumcular hediye de almaz hali ile.. Bunları Samsunda elden nasıl çıkarırsınız tam olarak bilemiyorum, 3-5 arkadaşınızı hobiye başlatın bence, ama gerçekten yapabilecek olanları, biraz büyütüp akvaryumcuya verin yada..
 
Ama kesin olan birşey var ki, diğer dönemde yavruları akvaryumdan almayın.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.
Zebra cichlid

Evet Mehmet bey, bilinç olayı üzerinde durdum yazımın başından beri, ancak siz zaman zaman başlık sizin olduğu için üzerinize alındınız, oysaki size değildi sözüm..

Bu örnek bilinçsiz bir üretimdir. Ama bu ve bu gibi tartışma ve konular ışığında düzelecek zamanla. Bugün fanus'a bir zebra giriyorsa diğer bir evde zorla kusturulmuş bir prensesinde  yavrusu giriyor bundan eminim.
 
Bugün forumda biryazı okudum, bir arkadaş bir yığın tür denedikten sonra zebra'ya geçmek istediğini ancak forum(lar)daki yazılar sebebi ile nefret geldiğini beyan etmiş. üzüldüm okuyunca, o da üzülmüş belli, şimdi özellikle forumlarda konu hakkında tam bilgisi olmayan kişilere biraz daha yumuşak yaklaşmak, anlatmak, sebeb ve sonuçlarının idrak edilmesini sağlamak olmalı amaç, kısa cümlelerle "amman ha, yapmayın etmeyin... (gibi)" yaklaşımlar tür adına hoş olmuyor, bunu aynı bu rada yaptığımız, belkide baştan beri savunduğumuz aynı şeyleri, biraz daha teferruatlı anlatarak yaparsak kimse kimseyi boş yere zebra düşmanı gibi algılamayacaktır.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.                                                                                   
Zebra balığı almaya karar verdim
60 TL lik bir fiyat zebra için kopuk ve uçuk bir rakkamdır, bence o akvaryumcuyla olan alışverişlerinizin tümüne dikkat edin, hatta mümkünse alışverişi kesin.
 
Zebra benim kendi tabirimle kedi gibi balıktır, korkusuzdur, alıştırırsanız elinizden bile yem yer, cana yakın ve meraklıdır, her türlü tavsiye ederim, üretim aşamasında değerlendiremeyeceğiniz yavruları akvaryumdan almayın, sağda solda heba olmasın.
 
Şimdiden iyi seyirler dilerim.
goky2010-03-13 12:01:36
Zebralarım
Zebralar için yumurta dizecekleri yer çok değişken oluyor, şahsen bende en az 10 büyük deniz kabuğu, 3 güvenli ve tek girişli toprak küp var, çoğunlukla deniz kabuklarına, ara sıra küp, yanlarına bazende bunların dışındaki çok garip yerlere yumurta diziyorlar.
 
Yani, bu; tamamiyle onlara kalmış bir şey.
75L Zebra
Bazı iç filtrelerde debi ayarı vardır, varsa oradan ayarlayabilirsiniz, olmadı akvaryum hacminize uygun bir filtre takınız.
Dişi Zebram öldü
Öncelik balığın neden öldüğüyle alakalı olmalıydı bence, su şartlarınızı, sağlık durumunu, beraber beslenen türleri vs. gözden geçiriniz.
Zebra cichlid
Neyse..
 
sanırım ben anlatmak istediğimi anlatamadım ki, her yazımın altına bir cevap verme gereği duymuşsunuz..
 
Bilinçli yaklaşımlarla Zebra Olayında herhangi bir problem yoktur, üretilirde beslenirde, daha küçük kümeleri tüm balıklar için aynı şekilde geçerlidir, bir balığı kusturmak ne kadar doğru bulunuyorsa, bu da bu kadar doğrudur, bilinç olayıdır..
 
Bilinçsizce yapılan her şey, sadece zebraları kapsamamak kaydı ile yanlış olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.